בבדיקה של התנועה לחופש המידע בקרב הרשויות החברות בפורום ה-15, נמצא כי חדרה היא בין הבודדות שעומדות ב-100 אחוז מדרישות חוק חופש המידע
במדד השקיפות שביצעה התנועה לחופש המידע לשנת 2018 ניצבת חדרה בין שלוש הרשויות המקומיות שמבצעות 100 אחוז מדרישות החוק בנושא שקיפות וחופש המידע, ובין שתי הרשויות המקומיות היחידות העומדות ב-60 אחוז או יותר גם בהמלצות התנועה לחוש המידע. בסך הכל, ובחישוב משוקלל, ניצבת חדרה במקום השני במדד התנועה לחופש המידע, במרחק 3 אחוזים בלבד מהמקום הראשון.
נתון זה עולה מבדיקה שערכה התנועה לחופש המידע לאחר הבחירות המקומיות בקרב הרשויות החברות בפורום ה־15 (פורום הערים העצמאיות שאינן מקבלות מענקים ממשלתיים) וכן ירושלים, מול הקריטריונים הקבועים בחוק ומול קריטריונים של שקיפות שאינן מחויבות בחוק.
מדד השקיפות (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
על-פי תוצאות הבדיקה, רק שש רשויות עמדו בפרסום של יותר מ־85 אחוז מדרישות החוק, מתוכן חדרה, גבעתיים וחולון שעמדו ב-100 אחוז מדרישות החוק.בנוסף, בבחינת קריטריונים שמעבר לחוק, רק שתי רשויות, וביניהן חדרה, עומדות ב־60 אחוז או יותר מדרישת השקיפות במובנה הרחב.
בעמותה לחופש המידע מציינים כי הרשויות נדרשות לפרסם לתושבים מידע רב, שצריך להיות נגיש וממוקד. בנוסף לדרישות החוק, בתנועה בדקו גם קריטריוני שקיפות הנהוגים בערים גדולות מסביב לעולם.
בתנועה מציינים כי על הרשויות לחשוב בתחילת התהליך כיצד הן מנגישות את המידע לציבור, וזאת מאחר שהציבור תמיד רוצה לדעת. בסופו של דבר זה עניין של תכנון, ויש לצפות מהרשויות המקומיות להשקיע חשיבה בנושא השקיפות, מתוך הבנה שרוב המידע שנמצא ברשותן שייך לציבור, והוא זכאי להיות חשוף לו בצורה המיטבית ביותר.
יודגש כי בעיריית חדרה פועל צוות שקיפות עירוני שהקים ראש העיר צביקה גנדלמן כדי לשפר את רמת השקיפות של העירייה. מאז הקמתו פועל הצוות לקידום והטמעה של חשיבות הנושא בכל האגפים והמחלקות, והתוצאות מתבטאות היטב בציונים הגבוהים של חדרה בסקרים ובמחקרי שקיפות וחופש מידע.
בין היתר, יוזכר כי בעקבות הפעילות השוטפת מובילה חדרה גם בדירוג שביצעה עמותת שקיפות בינ"ל-ישראל, הסניף הישראלי של ארגון השקיפות הבינלאומי, בשנת 2017 דירגה את חדרה במקום ה-2 במדד שקיפות האתרים ברשויות המקומיות עם ציון 98, לעומת ממוצע ארצי של 74.16.
בעירייה מדגישים כי התוצאות מעידות כי העשייה העירונית מתבצעת תוך הקפדה על טוהר מידות, ניהול תקין, ושקיפות מלאה המאפשרת לתושבים להתעדכן בכל החלטה ובכל הוצאה של העירייה.
בדיוק בימים אלה ובזמן מלחמה, לקראת חג הפסח מותג OP Collection משיק לראשונה חנות פופ-אפ בקניון עופר רמת אביב. לראשונה הושקה השבוע חנות פופ-אפ של המותג OP Collection מבית Ofir Production של אופיר אלסטר. הפופ אפ ייפעל בקומת הכניסה של קניון עופר רמת אביב למשך זמן מוגבל עד 18/3. מדובר בפעם הראשונה שבה המותג יוצא מהאונליין אל העולם הפיזי, עם חנות פופ-אפ חגיגית המציעה מגוון מארזים מעוצבים לקראת חג הפסח לצד כלי נוי ואקססוריז לבית. הקונספט של המותג מציע פתרון אירוח מהיר ונוח - “הפקה ב-5 דקות בקופסה אחת”. אופיר אלסטר, בעלת המותג OP Collection, מסרה: “אנחנו מתרגשים מאוד להשיק לראשונה חנות פופ-אפ פיזית לאחר ההצלחה הגדולה ברשת. היה לנו חשוב להביא את החוויה של OP Collection גם לעולם האמיתי ולאפשר ללקוחות לראות, להרגיש ולהתרשם מהמארזים מקרוב. לקראת חג הפסח יצרנו קולקציה חגיגית שמאפשרת לכל אחד לארח בקלות ובסטייל. ממש הפקה שלמה בחמש דקות בקופסה אחת״.