העבריין החדרתי איציק בן שבת, הצליח לבסס את מעמדו בעולם הפשע המקומי ולגרום לכאבי ראש למשטרה. בעוד אנשיו נעצרים ושמו נקשר במספר רב של אירועי פשיעה חמורים המשטרה לא מצליחה לאסוף נגדו ראיות מפלילות
בתחילת שנת 2019 הוחלט בצמרת מחוז חוף של המשטרה למגר את הפשיעה החמורה בחדרה. אנשי מחלק המודיעין זיהו כנופיה מקומית המונה עשרות חברים ומטילה אימה על האיזור כולו. כדי להילחם באותה כנופיה הוקם בימ"ר המחוזי כח משימה מיוחד שיפעל באופן נקודתי כנגד החבורה יצר את צעדיה ויביא להפללתם של ראשי החבורה ולשליחתם לתקופה ארוכה מאחורי סורג ובריח.
ביסס את מעמדו בעולם הפשע. איציק בן שבת (צילום: שלומי גבאי)
אחד היעדים הבכירים של הימ"ר הוא העבריין איציק בן שבת בן ה-30 , תושב העיר. בשנים האחרונות הצליח בן שבת לבסס את מעמדו בעולם הפשע המקומי ולגרום ללא מעט כאבי ראש למשטרה. שמו נקשר במספר רב של אירועי פשיעה חמורים אולם עד כה לא הצליחה המשטרה לאסוף ראיות מפלילות כנגדו ולהעמידו לדין.
בן שבת ששרד ניסיון חיסול לפני כשנתיים לאחר שאלמונים ירו בו השתקם ובנה לעצמו מיני ארגון פשיעה הכולל עשרות חיילים נאמנים שנשמעים להורואתיו ומקפידים שלא להפלילו הגם שנעצרים ונשלחים למאסר. הוא עצמו הבין כי המשטרה בעקבותיו ולכן הוא מרבה לנדוד בחו"ל בניסיון להקשות על יחידות העיקוב השונות הדולקות אחריו.
עו"ד שי לוי (צילום: שלומי גבאי)
בימ"ר זיהו את הכוכב העולה והחליטו שהשנה הוא יטופל על ידם. בשבועות האחרונים ישבו בלשי הימ"ר על אנשיו והצליחו להעמיד לדין 5 מהם שכנגדם הוגשו כתבי אישום חמורים בשלל עבירות פשע.
בן שבת עצמו זוכה לעיתים תכופות לביקורי בית של הבלשים אשר מגיעים חמושים בצו בית משפט הופכים את ביתו ורכבו ומעכבים אותו לחקירות בהם הוא מקפיד בעיקר לשמור על זכות השתיקה. כך למשל הבוקר, סמוך לשעה 9:00, עצרו הבלשים את בן שבת יחד עם חברו באחד הרחובות בעיר נתניה והובילו אותו היישר לחדר החקירות בימ"ר שם הוא נחקר במשך כמה שעות.
החוקרים דרשו ממנו הסברים לפשר אורח חייו הראוותני ותדירות ביקוריו התכופים בשלל הארצות בהן ביקר לאחרונה. בן שבת שלא כהרגלו ענה לחוקרים על השאלות אולם תשובותיו לא ממש סיפקו אותם והחקירה בעניינו בפן הכלכלי נמשכת, בימ"ר ינסו לברר כיצד בדיוק הוא מלבין את כספיו ולאיזה עסקים בעיר הוא קשור.
פרקליטו של בן שבת שי לוי מסר בתגובה: "ושוב, הרבה מהומה על לא מאומה."
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.