העבריין החדרתי איציק בן שבת, הצליח לבסס את מעמדו בעולם הפשע המקומי ולגרום לכאבי ראש למשטרה. בעוד אנשיו נעצרים ושמו נקשר במספר רב של אירועי פשיעה חמורים המשטרה לא מצליחה לאסוף נגדו ראיות מפלילות
בתחילת שנת 2019 הוחלט בצמרת מחוז חוף של המשטרה למגר את הפשיעה החמורה בחדרה. אנשי מחלק המודיעין זיהו כנופיה מקומית המונה עשרות חברים ומטילה אימה על האיזור כולו. כדי להילחם באותה כנופיה הוקם בימ"ר המחוזי כח משימה מיוחד שיפעל באופן נקודתי כנגד החבורה יצר את צעדיה ויביא להפללתם של ראשי החבורה ולשליחתם לתקופה ארוכה מאחורי סורג ובריח.
ביסס את מעמדו בעולם הפשע. איציק בן שבת (צילום: שלומי גבאי)
אחד היעדים הבכירים של הימ"ר הוא העבריין איציק בן שבת בן ה-30 , תושב העיר. בשנים האחרונות הצליח בן שבת לבסס את מעמדו בעולם הפשע המקומי ולגרום ללא מעט כאבי ראש למשטרה. שמו נקשר במספר רב של אירועי פשיעה חמורים אולם עד כה לא הצליחה המשטרה לאסוף ראיות מפלילות כנגדו ולהעמידו לדין.
בן שבת ששרד ניסיון חיסול לפני כשנתיים לאחר שאלמונים ירו בו השתקם ובנה לעצמו מיני ארגון פשיעה הכולל עשרות חיילים נאמנים שנשמעים להורואתיו ומקפידים שלא להפלילו הגם שנעצרים ונשלחים למאסר. הוא עצמו הבין כי המשטרה בעקבותיו ולכן הוא מרבה לנדוד בחו"ל בניסיון להקשות על יחידות העיקוב השונות הדולקות אחריו.
עו"ד שי לוי (צילום: שלומי גבאי)
בימ"ר זיהו את הכוכב העולה והחליטו שהשנה הוא יטופל על ידם. בשבועות האחרונים ישבו בלשי הימ"ר על אנשיו והצליחו להעמיד לדין 5 מהם שכנגדם הוגשו כתבי אישום חמורים בשלל עבירות פשע.
בן שבת עצמו זוכה לעיתים תכופות לביקורי בית של הבלשים אשר מגיעים חמושים בצו בית משפט הופכים את ביתו ורכבו ומעכבים אותו לחקירות בהם הוא מקפיד בעיקר לשמור על זכות השתיקה. כך למשל הבוקר, סמוך לשעה 9:00, עצרו הבלשים את בן שבת יחד עם חברו באחד הרחובות בעיר נתניה והובילו אותו היישר לחדר החקירות בימ"ר שם הוא נחקר במשך כמה שעות.
החוקרים דרשו ממנו הסברים לפשר אורח חייו הראוותני ותדירות ביקוריו התכופים בשלל הארצות בהן ביקר לאחרונה. בן שבת שלא כהרגלו ענה לחוקרים על השאלות אולם תשובותיו לא ממש סיפקו אותם והחקירה בעניינו בפן הכלכלי נמשכת, בימ"ר ינסו לברר כיצד בדיוק הוא מלבין את כספיו ולאיזה עסקים בעיר הוא קשור.
פרקליטו של בן שבת שי לוי מסר בתגובה: "ושוב, הרבה מהומה על לא מאומה."
העיקר הבריאות
יום מבדקים תקופתיים של מכבי תל אביב נערך היום על ידי הצוות הרפואי של שמיר אסף הרופא...
פלאשנט לוקאלי | 1.12.2025
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
מדברים על זה
רובלוקס – טירוף הילדים של חנוכה
יאיר זלטאן, יוטיובר מוכר ואהוב מספק תמיכה לילדים שלעיתים נפגעים מבחינה רגשית מהמשחק...
פלאשנט לוקאלי | 12.12.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 11.12.2025
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.