מובילים בחינוך: פרס הצטיינות ארצי למרכז הצעירים העירוני "טורבינה"
ראובן יגיל יום רביעי,
6 במרץ 2019, 10:40
בוועידת השלטון המקומי לחדשנות הוענק פרס למרכז הצעירים העירוני "טורבינה", שנבחר כיחידת צעירים מצטיינת בתחום המעורבות החברתית
בטקס מרשים שהתקיים בגני התערוכה בתל אביב, הוענק לעיריית חדרה פרס על מרכז הצעירים העירוני "טורבינה" שנבחר ליחידת צעירים מצטיינת מבין כ-50 רשויות מקומיות בארץ.
את הפרס קיבלו ראש העיר צביקה גנדלמן ומנהלת "טורבינה" הדר מרום מידיה של כלת ישראל מרים פרץ, אשר שיבחה את הפעילות המתבצעת בחדרה וריגשה את הנוכחים בדבריה על החברה הישראלית.
הטקס במרכז השלטון המקומי (צילום: דוברות העירייה)
מרכז השלטון המקומי, מרכז המועצות האזוריות ומפעל הפיס העניקו פרס לרשות המקומית שבמסגרתה פועלת יחידת צעירים מצטיינת בתחום המעורבות החברתית. הפרס הוענק ל-3 רשויות מקומיות: עירייה, מועצה מקומית ומועצה אזורית. ועדת השיפוט, בראשותה של מרים פרץ, בחרה במרכז הצעירים "טורבינה" בהתאם לקריטריונים שנקבעו ובהם: יצירתיות, חדשנות ומידת ההשפעה של היוזמה על הקהילה. הפרס הוענק בוועידת השלטון המקומי לחדשנות שהתקיימה בגני התערוכה, במעמד יו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס, יו"ר מרכז המועצות האזוריות שי חג'ג', ויו"ר מפעל הפיס אביגדור יצחקי, אשר אמרו כי, "הצעירים הם הכוח המניע בחברה הישראלית ועושים דברים מדהימים למען הקהילה. החלטנו להביע את הערכתנו הרבה אליהם ולפרויקטים המדהימים שהם מפעילים ברשויות בכל רחבי הארץ".
את מרכז הצעירים העירוני "טורבינה", הפועל במסגרת עמותת "פנאי העיר", הקימה העירייה במטרה להוות בית לצעירי חדרה, ותיקים ועולים, ובמה חברתית משמעותית לביטוי ומימוש הפוטנציאל הטמון בכל צעיר. כמו כן, שימת דגש על פיתוח אישי, מקצועי וחברתי על מנת לעודד את שילובו המוצלח בקהילה, בחברה ובהנהגה הישראלית, הגברת תחושת השייכות של צעירי העיר על-ידי מעורבות ויזמות חברתית מתוך מגמה לקשירת עתידם במרקם החיים בעיר.
לדברי הדר מרום: "היום יותר מתמיד בטוחתני שמרכז הצעירים הוא פלטפורמה חזקה ומשמעותית למעורבות חברתית של צעירים, בויחד יש לנו את הכוח לייצר שינוי וההשפעה אמתיים".
מייסדת בית הספר המכיל בחדרה מועמדת לתפקיד שרת החינוך
...
פלאשנט לוקאלי | 7.9.2026
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
מדברים על זה
הירושה תקועה: מה קורה כשאחד היורשים מסרב לשתף פעולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 12.9.2026
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.