כתבי אישום הוגשו בבית המשפט השלום בחדרה נגד 5 נאשמים, ישראלי ו- 4 פלסטינים, שוהים בלתי חוקיים בגין גניבת 22 כלי רכב ורכוש בשווי מוערך בלמעלה מ-300 אלף שקלים והעברתם לשטחי הרשות הפלסטינית
"מדובר הייתה בשיטה של ממש שבה היו הנאשמים או חלקם מאתרים רכבים המיועדים לגניבה, על פי הביקוש שמיקד אותם לסוגי רכב מסויימים, גונבים אותם על ידי שימוש בכלי פריצה ומחשבי רכב ומעבירים אותם לשטחים". אמר קצין החקירות של מג"ב שניהל את החקירה והוסיף: "הכנופיה הייתה מאוד מאוד זהירה בשטח. בכל גניבה היה רכב שבו נהג אחד הנאשמים שנסע לפני הרכב הגנוב בכדי לאתר ולדווח על נוכחות משטרתית בכביש, רכב שלרוב לוחיות הרישוי שלו היו גנובות ולא תואמות את סוג הרכב".
מדובר בחקירה שנפתחה ביחידה המרכזית של משמר הגבול בצפון ובמחוז צפון של משטרת ישראל בעקבות מספר אירועים של גניבות רכבים בצפון הארץ. כבר בשלב מוקדם של החקירה עלה שמדובר בשיטה ובכנופיה שפעלה באופן קבוע ומקצועי.
במהלך החקירה פעלו במשטרה תוך הפעלת אמצעים טכנולוגיים מתקדמים שהביאו בסיומה של החקירה הסמויה למעצרם של החשודים. מהחקירה עלה שהכנופיה הייתה מבצעת את גניבת הרכב תוך שימוש ברכב נוסף שהיה נוסע ראשון ומתריע על נוכחות משטרתית. הרכב הנוסף לרוב היה בעל לוחיות רישוי גנובות שלא היו תואמות לסוג הרכב וזאת בכדי לטשטש את עקבותיהם.
כוחות המשטרה שהתחקו אחר חברי הכנופיה נערכו בתאריך 08.04.19 לגניבה נוספת שתכננו הנאשמים, הפעם במושב אביאל. לאחר גניבת הרכב מאביאל על ידי 4 מהנאשמים ובמהלך נסיעתם לכיוון מעבר ריחן, שם על פי התכנון יעבירו את הרכב לשטחי הרשות הפלסטינית, נערכו השוטרים לביצוע מעצרם בסמוך לבסיס רגבים. הנאשמים שהבחינו בכוחות הגדולים, עלו עם הרכב הגנוב על הדוקרנים שהניחו השוטרים והחלו להימלט רגלית ולאחר מרדף קצר הביאו השוטרים למעצרם של שני נאשמים שנמלטו מהרכב, פלסטינים, שוהיים בלתי חוקיים.
באותו הבוקר ולאחר גיבוש התשתית הראייתית נגד כל הנאשמים נעצר נאשם נוסף בברטעה הפלסטינית ושני נאשמים נוספים בחיפה, ישראלי ופלסטיני השוהה בישראל שלא כחוק.
הזירה בה נתפסו החשודים (צילום: דוברות המשטרה)
בכתב האישום שהוגש על ידי מחלקת התביעות של משטרת ישראל במהלך חול המועד של פסח בבית משפט השלום בחדרה עולים 22 אישומים שונים נגד 5 חברי הכנופיה.
עוד עולה מכתב האישום שהכנופיה פעלה במשך חודשים רבים, לפחות מחודש דצמבר 2018 ועד מעצרה בחודש אפריל 2019 וביצעה עבירות חמורות ובהן גניבת רכבים, נהיגה שלא כדין, שהייה בלתי חוקית, החזקת כלי פריצה, גניבה מרכבים ועוד.
במשטרת ישראל מדגישים שבשנה החולפת (2018) חלה ירידה משמעותית בשיעור גניבות הרכב בישראל- ירידה של 13.2% אל מול שנת 2017. מדובר בכמות הנמוכה ביותר שנרשמה מזה שנים רבות. מנגד נעצרו ע״י המשטרה 1,392 חשודים בגניבות רכבים וכן חלה עלייה של כ-2.4% בכתבי האישום שהוגשו ע״י המשטרה (972 כתבי אישום בשנת 2018).
העיקר הבריאות
יום מבדקים תקופתיים של מכבי תל אביב נערך היום על ידי הצוות הרפואי של שמיר אסף הרופא...
פלאשנט לוקאלי | 1.12.2025
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
מדברים על זה
רובלוקס – טירוף הילדים של חנוכה
יאיר זלטאן, יוטיובר מוכר ואהוב מספק תמיכה לילדים שלעיתים נפגעים מבחינה רגשית מהמשחק...
פלאשנט לוקאלי | 12.12.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 11.12.2025
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.