באתר הבנייה באזור התעשייה ברחוב ז'בוטינסקי ביבנה נהרגו היום (ראשון) ארבעה פועלים מקריסת מנוף. ח"כ שלי יחימוביץ: "תאונת הבניה הבוקר היא אסון כבד בקנה מידה לאומי"
הבוקר בשעה 10:00 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב איילון על חלקי מנוף שקרסו באתר בניה בשדרות ז'בוטינסקי ביבנה וגרמו למותם של ארבעה פועלים ובהם תושבי חדרה ופרדס חנה .
חובשים ופראמדיקים של מד"א שהגיעו למקום דיווחו על 3 פועלים מחוסרי הכרה ללא סימני חיים וקבעו את מותם במקום. לאחר פעולות חילוץ מורכבות של כוחות הכיבוי, פראמדיקים של מד"א קבעו את מותו של פועל נוסף שנלכד על המנוף.
זירת האירוע ביבנה (צילום: כיבוי והצלה רחובות)
פראמדיק מד"א אלון מלמה סיפר: "מדובר באתר בניה גדול עם 2 בנייני מגורים שבמרכזם עומד מנוף, חלקו האחורי של המנוף התפרק וקרס על הקרקע. 3 פועלים שהיו בסמוך נפגעו באורח קשה מאוד בכל חלקי גופם, תוך כדי פעולות החילוץ שלהם ביצענו בדיקות רפואיות אבל הם היו ללא סימני חיים ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותם. פועל נוסף, שנלכד על המנוף בגובה של עשרות מטרים מחולץ ברגעים אלו ע"י כוחות הכיבוי שהגיעו למקום."
פעולות החילוץ (צילום: כיבוי והצלה רחובות)
דובר עיריית יבנה מסר: "התאונה הטרגית התרחשה בשטח תחום ומגודר באתר לבניית שכונה חדשה בדרום העיר. בשעה 10.00 התקבל דיווח ראשוני על קריסת חלק ממנוף ונפגעים במקום. יצוין כי אתר הבנייה והעבודות הינם באחריות היזם ואנשי המקצוע אשר אחראים על ביצוע פירוק המנוף. נסיבות האירוע יבדקו על ידי הגורמים המקצועיים והמוסמכים. אנו משתתפים בצערם של בני המשפחות".
ח"כ שלי יחימוביץ: "תאונת הבניה הבוקר היא אסון כבד בקנה מידה לאומי. אזלת היד המתמשכת של כל גורמי האכיפה היא בגדר רשלנות פושעת, וזילות חיי האדם היא נוראה ולא היתה מתרחשת אם הקורבנות לא היו אנשים עניים וככל הנראה "בלתי נחשבים" בעיני הממשלה. הגיע הזמן שהיחידה המשטרתית לחקירת תאונות עבודה תפעל במקרים אלה בחומרה זהה לזו שנוהגים במקרי רצח."
עוד אמרה יחימוביץ כי יש לשלול לאלתר את רשיונה של החברה המבצעת נאות שמיר, ולסגור את שדה הקטל שלה לתקופה בלתי מוגבלת. לו היה האתר נסגר מיד אחרי מותו של נהג המשאית איציק כהן, היה נמנע מותם של 4 חפים מפשע נוספים. נראה, למרבה הצער, שרק הפסדים כספיים כבדים מאוד לחברות הבנייה ומיצוי הדין עם המנכ"לים שלהם ולא עם החוליה האחרונה בשרשרת – יביא להפסקת הקטל.
הכבאים בדרך לחילוץ הפצועים (צילום: כיבוי והצלה רחובות)
חקירת תאונת העבודה הקטלנית הועברה למפלג "פלס" לחקירת תאונות עבודה בלהב 433 המשותף למשטרת ישראל ומשרד העבודה והרווחה וממוקם ביחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית (יאל"כ). אנשי מפלג פלס הגיעו לזירת האירוע וחקירה נפתחה לברור נסיבות המקרה.
במשטרה הדגישו כי המפלג לחקירת תאונות עבודה ימשיך לעסוק בגיבוש ראייה כוללת לטיפול בתופעת תאונות העבודה, בחקירת אירועי תאונות עבודה חמורות ובחשיפת עבירות פליליות נוספות המשיקות לתחום ובגילוי עבירות המשפיעות באופן ישיר על שלומם ובריאותם של האזרחים והעובדים.
מחברת נאות שמיר נמסר: "התאונה קרתה כאשר עובדים של חברת ״רמא מנופים״ עסקו בפירוק מנוף באתר לאחר שהסתיימה העבודה בו ופורק לצורך העברתו לחברה בחזרה מאחר וסיים עבודתו באתר. הרכבת המנוף, הפעלתו ופירוקו נעשים כולם ע״י חברת 'רמא מנופים' ובאחריותה הבלעדית!
חברת נאות שמיר מקפידה על שמירת כל נהלי הבטיחות המחמירים באתר. מנהל האתר הנחה הבוקר את עובדי חברת רמא מנופים בנהלי הבטיחות הנדרשים. איננו יודעים את הנסיבות שגרמו לתאונה . נדגיש שוב כי עבודת הפירוק נעשתה ע״י חברת 'רמא מנופים' שהינה חברה חיצונית בעלת ניסיון וידע רב בתחום. היזם , אסף כדורי שהוא גם מנהל האתר מוסר בשעות אלה את כל המידע שברשותו בכדי לסייע בחקירת נסיבות התאונה.
חברת נאות שמיר מביעה צער עמוק על מותם של 4 בני אדם בתאונה הקשה."
סגן ראש העיר נתניה, ים מאיר קרן, הגיע השבוע לערב הכשרה בסניף ״ידידים״ נתניה למתנדבים חדשים. קרן שיבח את פועלם של ידידים ואמר כי מעבר לסיוע לעשרות אלפי אנשים בכבישים, ברכבים ובמעליות, הארגון יוצר אחדות וקירוב לבבות בעם ישראל ומוכיח כי רוח ההתנדבות והנתינה היא אבן יסוד בחברה הישראלית.
סגן ראש העיר נתניה, ים מאיר קרן, הגיע השבוע לערב הכשרה בסניף ״ידידים״ נתניה למתנדבים חדשים. קרן שיבח את פועלם של ידידים ואמר כי מעבר לסיוע לעשרות אלפי אנשים בכבישים, ברכבים ובמעליות, הארגון יוצר אחדות וקירוב לבבות בעם ישראל ומוכיח כי רוח ההתנדבות והנתינה היא אבן יסוד בחברה הישראלית.
חגיגה מתוקה בסוזוקי מסא נתניה: צוות המקום חגג השבוע את יום הולדתו של בעל הבית באווירה חמה ומשפחתית עם עוגה חגיגית, חיוכים ואיחולים לבריאות והצלחה בכל מעשה ידיו. הצוות המקסים מזמין את כולם להמשיך לקבל שירות מקצועי ואישי במקום: רחוב הפלדה 26, אזור התעשייה הישן, נתניה. מזל טוב!
חגיגה מתוקה בסוזוקי מסא נתניה: צוות המקום חגג השבוע את יום הולדתו של בעל הבית באווירה חמה ומשפחתית עם עוגה חגיגית, חיוכים ואיחולים לבריאות והצלחה בכל מעשה ידיו. הצוות המקסים מזמין את כולם להמשיך לקבל שירות מקצועי ואישי במקום: רחוב הפלדה 26, אזור התעשייה הישן, נתניה. מזל טוב!