באתר הבנייה באזור התעשייה ברחוב ז'בוטינסקי ביבנה נהרגו היום (ראשון) ארבעה פועלים מקריסת מנוף. ח"כ שלי יחימוביץ: "תאונת הבניה הבוקר היא אסון כבד בקנה מידה לאומי"
הבוקר בשעה 10:00 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב איילון על חלקי מנוף שקרסו באתר בניה בשדרות ז'בוטינסקי ביבנה וגרמו למותם של ארבעה פועלים ובהם תושבי חדרה ופרדס חנה .
חובשים ופראמדיקים של מד"א שהגיעו למקום דיווחו על 3 פועלים מחוסרי הכרה ללא סימני חיים וקבעו את מותם במקום. לאחר פעולות חילוץ מורכבות של כוחות הכיבוי, פראמדיקים של מד"א קבעו את מותו של פועל נוסף שנלכד על המנוף.
זירת האירוע ביבנה (צילום: כיבוי והצלה רחובות)
פראמדיק מד"א אלון מלמה סיפר: "מדובר באתר בניה גדול עם 2 בנייני מגורים שבמרכזם עומד מנוף, חלקו האחורי של המנוף התפרק וקרס על הקרקע. 3 פועלים שהיו בסמוך נפגעו באורח קשה מאוד בכל חלקי גופם, תוך כדי פעולות החילוץ שלהם ביצענו בדיקות רפואיות אבל הם היו ללא סימני חיים ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותם. פועל נוסף, שנלכד על המנוף בגובה של עשרות מטרים מחולץ ברגעים אלו ע"י כוחות הכיבוי שהגיעו למקום."
פעולות החילוץ (צילום: כיבוי והצלה רחובות)
דובר עיריית יבנה מסר: "התאונה הטרגית התרחשה בשטח תחום ומגודר באתר לבניית שכונה חדשה בדרום העיר. בשעה 10.00 התקבל דיווח ראשוני על קריסת חלק ממנוף ונפגעים במקום. יצוין כי אתר הבנייה והעבודות הינם באחריות היזם ואנשי המקצוע אשר אחראים על ביצוע פירוק המנוף. נסיבות האירוע יבדקו על ידי הגורמים המקצועיים והמוסמכים. אנו משתתפים בצערם של בני המשפחות".
ח"כ שלי יחימוביץ: "תאונת הבניה הבוקר היא אסון כבד בקנה מידה לאומי. אזלת היד המתמשכת של כל גורמי האכיפה היא בגדר רשלנות פושעת, וזילות חיי האדם היא נוראה ולא היתה מתרחשת אם הקורבנות לא היו אנשים עניים וככל הנראה "בלתי נחשבים" בעיני הממשלה. הגיע הזמן שהיחידה המשטרתית לחקירת תאונות עבודה תפעל במקרים אלה בחומרה זהה לזו שנוהגים במקרי רצח."
עוד אמרה יחימוביץ כי יש לשלול לאלתר את רשיונה של החברה המבצעת נאות שמיר, ולסגור את שדה הקטל שלה לתקופה בלתי מוגבלת. לו היה האתר נסגר מיד אחרי מותו של נהג המשאית איציק כהן, היה נמנע מותם של 4 חפים מפשע נוספים. נראה, למרבה הצער, שרק הפסדים כספיים כבדים מאוד לחברות הבנייה ומיצוי הדין עם המנכ"לים שלהם ולא עם החוליה האחרונה בשרשרת – יביא להפסקת הקטל.
הכבאים בדרך לחילוץ הפצועים (צילום: כיבוי והצלה רחובות)
חקירת תאונת העבודה הקטלנית הועברה למפלג "פלס" לחקירת תאונות עבודה בלהב 433 המשותף למשטרת ישראל ומשרד העבודה והרווחה וממוקם ביחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית (יאל"כ). אנשי מפלג פלס הגיעו לזירת האירוע וחקירה נפתחה לברור נסיבות המקרה.
במשטרה הדגישו כי המפלג לחקירת תאונות עבודה ימשיך לעסוק בגיבוש ראייה כוללת לטיפול בתופעת תאונות העבודה, בחקירת אירועי תאונות עבודה חמורות ובחשיפת עבירות פליליות נוספות המשיקות לתחום ובגילוי עבירות המשפיעות באופן ישיר על שלומם ובריאותם של האזרחים והעובדים.
מחברת נאות שמיר נמסר: "התאונה קרתה כאשר עובדים של חברת ״רמא מנופים״ עסקו בפירוק מנוף באתר לאחר שהסתיימה העבודה בו ופורק לצורך העברתו לחברה בחזרה מאחר וסיים עבודתו באתר. הרכבת המנוף, הפעלתו ופירוקו נעשים כולם ע״י חברת 'רמא מנופים' ובאחריותה הבלעדית!
חברת נאות שמיר מקפידה על שמירת כל נהלי הבטיחות המחמירים באתר. מנהל האתר הנחה הבוקר את עובדי חברת רמא מנופים בנהלי הבטיחות הנדרשים. איננו יודעים את הנסיבות שגרמו לתאונה . נדגיש שוב כי עבודת הפירוק נעשתה ע״י חברת 'רמא מנופים' שהינה חברה חיצונית בעלת ניסיון וידע רב בתחום. היזם , אסף כדורי שהוא גם מנהל האתר מוסר בשעות אלה את כל המידע שברשותו בכדי לסייע בחקירת נסיבות התאונה.
חברת נאות שמיר מביעה צער עמוק על מותם של 4 בני אדם בתאונה הקשה."
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!