כנס ראשון מסוגו ליזמות בבתי ספר יסודיים התקיים בחדרה, וכלל הרצאות של מורים שיזמו דרכים חדשניות ומעוררות סקרנות וחקר לעידוד הלמידה
כנס ראשון מסוגו ליזמות בבתי ספר יסודיים התקיים באשכול פיס של בית הספר הרב תחומי למדעים ואמנויות, בהשתתפות מנהלי בתי ספר, צוותי חינוך, עובדי אגף החינוך ומפקחים ממשרד החינוך.
מתמתיפוף (צילום: דוברות העירייה)
הכנס התקיים תחת הכותרת "נותנים במה ליזמות", במעמד ראש העיר ומחזיק תיק החינוך צביקה גנדלמן, מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, סמנכ"לית חברה וקהילה ד"ר אסנת ספורטה, מנהלת אגף החינוך סיגלית איציקוביץ ונוספים.
ראש העיר מברך בכנס (צילום: דוברות העירייה)
את הכנס פתחה מנהלת המחלקה לחינוך יסודי ויוזמת הכנס, שלי הרוש, אשר ציינה את החשיבות של יזמות במאה 21, מקומו החשוב של מנהל בית הספר כגורם המאפשר למורה ליזום וליצור, וכן את מקומו של המורה כגורם מאפשר עבור התלמידים.
הרוש: "בימים אלה, בהם מדובר רבות על גיוון דרכי ההוראה בבתי הספר, על חשיבות הקשר בין המורה לתלמיד, על תלמידים עם צרכים כאלה ואחרים. אנו כאנשי חינוך נדרשים לבחון עצמנו מחדש, לחשוב, לגוון, ליזום. למען תלמידינו ולמען מערכת חינוכית מיטבית, ויתרה מזאת, למעננו. כדי שנהיה אנשי חינוך מקצועיים יותר, יצירתיים יותר, ושנצליח לחדש לעצמנו וליצור עניין בעבודתנו, דבר המונע שחיקה ומעורר מוטיבציה. בכנס זה אנו מציבים את המורה במרכז ונותנים במה ליזמות".
אל הבמה הוזמנו מורים יזמים מבתי הספר "ניצנים", "מוריה", "צליל", "השחף", "גבעול", "אילן רמון", חב"ד בנים ודמוקרטי ברנדס, שסיפרו על הדרך שעשו, מלימוד קונסרבטיבי עד ללמידה אחרת, חדשנית, המעודדת סקרנות וחקר לצד הנאה מעצם הלמידה.
הדרך בה הציגו המורים את יוזמתם הייתה בהרצאה חווייתית בסגנון Ted. הייחודיות בהרצאות אלה היא מסגרת הזמן הקצרה באופן יחסי, השימוש בהומור, השיתוף במכשולים, וסיום מעורר מחשבה או השראה. שמונה מורים יזמים מבתי הספר היסודיים הציגו יוזמות כמו "שפת האור" באמצעות מדיטציה, חסידרמה" לימוד משניות באמצעות כלי התיאטרון, "יום יער" בו תלמידי השכבה יוצאים ליום בשבוע מחוץ לבית הספר ללמידה התנסותית, "מתמתיפוף" בו משלבים 2 דיספלינות שונות: מתמטיקה וכושר גופני ועוד.
הכנס הוכתר בהצלחה והיווה מפגש עם הצד היפה של החינוך היסודי, תוך העצמה ונתינת מקום רב למורים. לדברי מנהלת האגף איציקוביץ: "אגף החינוך חרט על דגלו העצמה של ההון האנושי בעיר, וכנס החינוך היסודי הינו רק חלק מיישום מטרה זו".
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
הסתיים קורס המנהיגות הסביבתית "אקולידר"
...
פלאשנט לוקאלי | 1.8.2026
מדברים על זה
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
לאחר שהמראה החדש של גלית גוטמן זכה לחשיפה תקשורתית רחבה, ועורר באזז ברשתות החברתיות, נחשף המהלך שעומד מאחורי השינוי: קמפיין חדש למותג צבעי השיער אקסלנס קרם מבית לוריאל פריז. במסגרת הקמפיין, בהובלת אשת הטלוויזיה ואייקון הסטייל הישראלי גלית גוטמן, היא נפרדת לראשונה מזה שנים מהמראה הבלונדיני המזוהה עמה וחוזרת לגוון החום שליווה אותה בתחילת דרכה - צבע נעוריה.
פסטיבל האוכל של נתניה חגג בגדול בכיכר העצמאות והביא איתו ערב של טעמים, מוזיקה ואווירה נהדרת. רגע לפני העלייה לבמה תפסנו את סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, יחד עם סאבלימינל, באירוע שסיכם קיץ גדוש בפסטיבלים, הופעות ואירועים ברחבי העיר.
תערוכת יחיד של האמנית רותי סגל, "הכחול הגדול", תיפתח ב-10 בספטמבר בבית האמנים בתל אביב, באוצרותו של אריה ברקוביץ. התערוכה פורשת מבט על יצירתה לאורך השנים, כשהטבע ובמיוחד הים, השמיים והעצים, עומדים במרכזה. הצבע הכחול משמש כחוט המקשר בין העבודות, שבהן נעה סגל בין ריאליזם להפשטה. באמצעות משיכות מכחול רחבות וצבעוניות עזה היא מפרקת את נופי הטבע ומרכיבה אותם מחדש, כשהנוף הופך גם למרחב של זיכרון, רגש וגעגוע. התערוכה תוצג עד 3 באוקטובר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.