פרויקט "שילובים" שמקדם מדור הקליטה בעירייה, נועד לסייע בקליטת עולים חדשים, ולעזור להם להסתגל בצורה חלקה ומוצלחת בחברה הישראלית
מדור הקליטה בעיריית חדרה, בניהולה של לריסה בורסוקר, בשיתוף משרד הקליטה, מובילים את פרויקט "שילובים" שנועד לסייע בקליטת עולים חדשים, ולעזור להם להסתגל בצורה חלקה ומוצלחת בחברה הישראלית.
רכזת פרויקט "שילובים" בחדרה מרינה סגל, מסבירה כי הפרויקט מבוסס על בניית קשר חברתי עם העולה בזמן צעדיו הראשוניים בארץ, וליצור עימו חיבורים שיתרמו לחיזוק הקשר של העולה לארץ.
המעבר למדינה חדשה הוא תהליך המלווה בקשיים רבים הנגרמים בשל הניתוק מארץ המוצא ומהסביבה החברתית המוכרת והשתלבות בחברה חדשה ושונה. מחקרים מראים כי לחיבור אישי וקהילתי יש השפעה מכרעת על הצלחת הקליטה וההשתלבות החברתית, ולעידוד הזהות והשייכות של העולה לקהילה ולחברה הישראלית.
מטיילים באתרי הארץ (צילום: דוברות העירייה)
סגל קוראת לעולים שכבר עברו את ההסתגלות ומרגישים חלק מהקהילה הישראלית, להצטרף לפרויקט ולעזור לעולים חדשים בשלב הראשוני שלהן בחדרה, להיות להם חבר, יועץ או ידיד, להקל עליהם חבלי העלייה והקליטה.
במסגרת הפרויקט מתקיימים טיולים להכרת הארץ, החשובים לגיבוש בין המשפחות של העולים והמשפחות המלוות, ולחיזוק הקשר בין העולים לבין ישראל.
כך למשל, התקיים לאחרונה טיול לחיפה, להכרת העיר ולבילוי זמן איכות משותף לעולים חדשים עם הוותיקים. במסגרת הטיול ביקרו בגני הנדיב, הגנים הבהאים, המושבה הטמפלרית, דליית אל כרמל ואתרים בקיסריה. הטיול, כמו טיולים אחרים ברחבי הארץ, ענה על הצורך החברתי הקיים אצל העולים החדשים למצוא שיתוף פעולה ואוזן קשבת.
המעוניינים להשתתף בפרויקט "שילובים", מוזמנים ליצור קשר בטלפון:052-3546212.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.