פרויקט "שילובים" שמקדם מדור הקליטה בעירייה, נועד לסייע בקליטת עולים חדשים, ולעזור להם להסתגל בצורה חלקה ומוצלחת בחברה הישראלית
מדור הקליטה בעיריית חדרה, בניהולה של לריסה בורסוקר, בשיתוף משרד הקליטה, מובילים את פרויקט "שילובים" שנועד לסייע בקליטת עולים חדשים, ולעזור להם להסתגל בצורה חלקה ומוצלחת בחברה הישראלית.
רכזת פרויקט "שילובים" בחדרה מרינה סגל, מסבירה כי הפרויקט מבוסס על בניית קשר חברתי עם העולה בזמן צעדיו הראשוניים בארץ, וליצור עימו חיבורים שיתרמו לחיזוק הקשר של העולה לארץ.
המעבר למדינה חדשה הוא תהליך המלווה בקשיים רבים הנגרמים בשל הניתוק מארץ המוצא ומהסביבה החברתית המוכרת והשתלבות בחברה חדשה ושונה. מחקרים מראים כי לחיבור אישי וקהילתי יש השפעה מכרעת על הצלחת הקליטה וההשתלבות החברתית, ולעידוד הזהות והשייכות של העולה לקהילה ולחברה הישראלית.
מטיילים באתרי הארץ (צילום: דוברות העירייה)
סגל קוראת לעולים שכבר עברו את ההסתגלות ומרגישים חלק מהקהילה הישראלית, להצטרף לפרויקט ולעזור לעולים חדשים בשלב הראשוני שלהן בחדרה, להיות להם חבר, יועץ או ידיד, להקל עליהם חבלי העלייה והקליטה.
במסגרת הפרויקט מתקיימים טיולים להכרת הארץ, החשובים לגיבוש בין המשפחות של העולים והמשפחות המלוות, ולחיזוק הקשר בין העולים לבין ישראל.
כך למשל, התקיים לאחרונה טיול לחיפה, להכרת העיר ולבילוי זמן איכות משותף לעולים חדשים עם הוותיקים. במסגרת הטיול ביקרו בגני הנדיב, הגנים הבהאים, המושבה הטמפלרית, דליית אל כרמל ואתרים בקיסריה. הטיול, כמו טיולים אחרים ברחבי הארץ, ענה על הצורך החברתי הקיים אצל העולים החדשים למצוא שיתוף פעולה ואוזן קשבת.
המעוניינים להשתתף בפרויקט "שילובים", מוזמנים ליצור קשר בטלפון:052-3546212.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.