מרכז העיר אושר על-ידי קבינט הדיור כמתחם התחדשות עירונית שיוקדם במסלול מהיר, וצפוי להחיות את לב חדרה כמרכז תרבותי ומסחרי
קבינט הדיור הכריז על שמונה מתחמי התחדשות עירונית חדשים שיקודמו במסלול המהיר של הוועדה לקידום מתחמים מועדפים לדיור, ביניהם בחדרה.
לדברי שר האוצר ויו"ר קבינט הדיור משה כחלון, "אישור אלפי יחידות דיור במסגרת התחדשות עירונית באזורי ביקוש כמו ירושלים, אשדוד, נתניה וחדרה היא בשורה משמעותית. נמשיך להקפיד על המשך עבודת קבינט הדיור גם בתקופת ממשלת המעבר, בתיאום מלא עם הייעוץ המשפטי, במטרה להמשיך את תנופת הבניה בדיור ותשתיות".
בחדרה אושר מתחם "לב העיר-הפיאצה", המצוי במרכזה ובליבה הגאוגרפי, ההיסטורי והתרבותי של העיר, על שטח כולל של כ-30 דונם. מתחם זה הוא אחד משני מתחמי התחדשות עירונית שהגישה עיריית חדרה לאישור במסלול רשויות.
מתחם הפיאצה. התחדשות עירונית (צילום: דוברות העירייה)
ההתחדשות העירונית היא תוכנית מתארית שנועדה להתוות מסגרת ליוזמות רבות, הן לפינוי בינוי באזור הסובב את המע"ר והן לעיבוי לפי תמ"א 38. את גיבוש התוכנית הובילה מחלקת התכנון באגף ההנדסה ובראשה אדריכלית העיר ליטל שלף-דורי, וכן צוות מתכנן שכלל יועצים ומומחים בתחומים אורבניים שונים. את הליך הפנייה למסלול רשויות מובילה החברה הכלכלית חדרה באמצעות המינהלת החדשה להתחדשות עירונית.
גבולותיו של מתחם לב העיר הם הרחובות הרברט סמואל מדרום ושדרות הנשיא מצפון, הגיבורים ממזרח ורחוב הרצל ממערב. כיום רחובות הרברט סמואל והנשיא הם עורקי התחבורה וציריה הראשיים של העיר, ובמתחם נכללים הספרייה העירונית, יד לבנים, גן המייסדים, הפיאצה ועוד, המהווים את המוקדים הציבוריים המרכזיים בשלד העירוני שישומרו ויחודשו במסגרת התוכנית.
תוכנית ההתחדשות העירונית למתחם זה מציעה תוספת למגורים, מסחר ותעסוקה (בדגש על עסקים קטנים), וכן מוסיפה שטחים וצירים ירוקים בתוך המתחם ובהיקפו. במסגרת התוכנית מוגדר המתחם האמור כמתחם "מחולל שינוי".
תוכנית ההתחדשות תעצב את הרחובות הראשיים במתחם כך שישלבו בנייה למגורים עם חזיתות מסחריות, תייצר מגוון רחב של יחידות דיור שימשכו אוכלוסייה מגוונת מחתכים שונים, תחזק את המרחב הציבורי הפתוח והמוקדים העירוניים ואת הקשרים ביניהם, תייצר פתרונות חנייה עירוניים בהתאם לדרוש, תחזק את החזית המסחרית בצירים המרכזיים.
המתחם צפוי לכלול 1,240 יחידות דיור, במקום כ-128 יחידות דיור שיפונו לטובת הפרויקט. הבינוי במתחם משלב בנייה מרקמית עד 8 קומות ומגדלים למגורים בני כ-20 קומות.
בעירייה מציינים כי חידוש מתחם זה, ומתחמים נוספים שעדיין ממתינים לאישור, צפויים להחיות את מרכז העיר כמרכז תרבותי ומסחרי.
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.
תערוכת הפרחים הבינלאומית- Flowers מסע בין עולמות: תצוגת ענק הכוללת 3 מיליון פרחים המעוצבים ב- 5 עולמות תוכן (מים, גלקסיה, מראות, אגדות ושעשועים). המתחם מקורה וממוזג, וכולל אולמות הקרנה, סדנאות לילדים ועמדות צילום מתי-13.8-29.8
איפה: אקספו תל אביב (גני התערוכה) רכישת כרטיס (החל מגיל שנתיים) עלויות ומחירים בארגונים השונים. תהנו!