האמא העלתה את עגלת התינוקת לרכבת חונה וחזרה לרציף לטפל בילד נוסף, כעבור מספר דקות הרכבת החלה לנסוע כשהפעוטה נותרה לבדה. בתום מבצע נרחב הוחזרה התינוקת לאמא
מנהלי תחנות בנימינה וחדרה רגילים להעניק שירות יוצא דופן לנוסעים, אך היום (חמישי) בבוקר, התווסף לקשת השירותים גם שירותי שמרטפות.
מעט לאחר השעה 9:00, שמע מנהל תחנת בנימינה, אילן סאייג, צעקות מרציף 3, ממנו יוצאות רכבות פרבריות דרומה. סאייג מיהר למקום ושם התברר כי אמא לתינוקת בת חמישה חודשים, העלתה את העגלה לרכבת שחנתה ברציף לקראת התחלת הנסיעה דרומה, ולאחר מכן ירדה חזרה לרציף למספר דקות, לטפל באחיה הגדול של התינוקת שנשאר על הרציף. בינתיים, דלתות הרכבת נסגרו וזו החלה בנסיעה, כאשר העגלה ובתוכה התינוקת נשארו לבד ברכבת הנוסעת.
מנהל תחנת חדרה ומנהל המשמרת עם התינוקת (צילום: דוברות רכבת ישראל)
סאייג פעל במהירות, הצמיד עובד תחנה לאמא, ומיד עלה מול פקח הרכבת המדוברת ברשת החירום הרכבתית, ובמקביל יצר קשר עם כל צוותי התחנות באיזור. פקח הרכבת איתר בתוך שניות את העגלה ולא זז ממנה עד הגעת הרכבת לתחנת חדרה, שם העביר את התינוקת לחזקת מנהלי תחנת חדרה: סיני סימנטוב ומורדי בן שמחון, אשר הביאו את התינוקת למשרד מנהל התחנה והרגיעו אותה, עד הגעת האמא, כעבור מספר דקות.
"היה חשוב לי כל הזמן להדגיש לאמא שהתינוקת לא לבד", מספר אילן סאייג, מנהל תחנת בנימינה, "אני קורא מכאן לכל ההורים הנוסעים עם ילדיהם בחופש הגדול, אל תסירו את עיניכם מהילדים ברציפים ובתחנות."
סיני סימנטוב, מנהל תחנת חדרה מספר: "בתור אבא לתינוק בן חודש, אני עדיין רועד מהתרגשות. לכן כל הזמן דאגתי להדגיש לאמא שהתינוקת בידיים טובות שכבר גידלו 2 תינוקות. בעוד מספר ימים אני יוצא לחופשת לידה, וקיבלתי אימון מצויין."
מורדי בן שמחון, מנהל המשמרת בתחנת חדרה מספר: "לא הפסקתי לחשוב על הילדות שלי, מיד אחרי שמסרתי את התינוקת לאמא התקשרתי לבנות שלי ושאלתי לשלומן."
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.