לאחר בדיקה מקיפה יותר הכוללת בדיקת CT במרפאתו של הוטרינר ד"ר צחי אייזנברג התברר כי ג'ייקוב סובלת מפגיעה באוזן התיכונה ובשתי הריאות
צבת הים החומה ג'ייקוב שבה חזרה לטבע לאחר שנפלטה פצועה ותשושה לחוף בסערת החורף האחרון וטופלה במרכז להצלת צבי ים. ג'ייקוב , צבת ים חומה בוגרת, נמצאה בחוף אשדוד בינואר 2019 לאחר שנפלטה לחוף באחד מימי הסערה הגדולים של החורף האחרון. היא הובאה למרכז ההצלה כשהיא תשושה מאד וטופלה באנטיביוטיקה ונוזלים.
לאחר בדיקה מקיפה יותר הכוללת בדיקת CT במרפאתו של הוטרינר ד"ר צחי אייזנברג התברר כי ג'ייקוב סובלת מפגיעה באוזן התיכונה ובשתי הריאות. לאחר מספר חודשי שיקום והתאוששות נמצאה כשירה לשוב חזרה לטבע.
הצבה ג'ייקוב בדרכה אל הים (צילום: רשות הטבע והגנים)
בתוך כך, ג'ייקוב זכתה גם למשדר לווייני שהוצמד לשריונה באופן שאינו מפריע ואינו מגביל תנועה וזאת לטובת ניטור נתיב תנועתה ומחקר, אשר הכרחי למען שמירת אוכלוסיית צבים הים המצויה בסכנת הכחדה. באמצעות משדר לווייני זה ניתן לעקוב ברמת דיוק גבוהה אחר מסלולם והתנהגותם של צבי הים בסביבתם הטבעית. בנוסף נתונים אלו מוכיחים כי לצבי הים יכולת לחזור לשגרה לאחר שיקומם מהפגיעות השונות.
בתוך כך בימים אלו מציינים ברשות הטבע והגנים כי תקופת ההטלות של צבות הים נמצאת בעיצומה ואלו עולות לחופי ישראל בשעות החשכה כדי להטיל ביציהן. במקרה שנתקלים בצב/ת ים על החוף יש לעדכן בכך באופן מיידי את רשות הטבע והגנים במוקד הפעיל 24 שעות ומספרו 3639*. יש להימנע מכל מגע עם הצבה, לא להחזירה לים, לא להאיר עליה ולסנוורה וגם לא להרעיש בעוצמה בסביבתה. זאת על מנת שצבת הים תוכל להשלים את מלאכת הטלת הביצים ולשוב בבטחה לים.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.