הפקח החזיר לאם את הילדה המבוהלת שירדה בתחנה הלא נכונה
ראובן יגיל יום חמישי,
8 באוגוסט 2019, 16:13
בעקבות תושייתו של הפקח העירוני דודו הַבַָּהִיל, הילדה המבוהלת שירדה בתחנה הלא נכונה הוחזרה לזרועות אימה. הבהיל איתר את הילדה והשגיח עליה עד לאיחודה עם האם המודאגת
במסגרת סיור שערך באזור התחנה המרכזית בחדרה, הבחין הפקח הַבַָּהִיל באישה שנראתה לו נסערת מאוד. הוא ניגש אל האישה, שאחזה בידו של ילד קטן ובעגלה הבה שכב תינוק, ושאל אותה מה קרה ולמה היא כה נסערת. בשיחה עימה הבין שהיא נסעה באוטובוס עם ילדיהם, ביניהם בתה הקטנה כבת חמש, שכנראה ירדה בתחנה הלא נכונה, ורק בסביבות רחוב הנשיא היא הבחינה שהילדה נעלמה.
הַבַָּהִיל הרגיע את האם המבוהלת, ביקש ממנה פרטים מזהים על הילדה, כולל שמה, חזותה ופרטי לבושה, כדי לאתרה. כמו כן, מאחר שלאם לא היה מכשיר טלפון, הוביל אותה למשרדי אגד כדי שתמתין שם.
הפקח דודו הבהיל (צילום: דוברות העירייה)
לאחר שדאג לאם, בירר במשרדי אגד את מסלול הנסיעה של האוטובוס בו נסעו האם וילדיה, נסע לסיור לאורך המסלול והתחנות של אותו קו. בהגיעו לרחוב הנשיא, הבחין בילדה על המדרכה בצומת הרחובות הנשיא ורוטשילד. הוא שאל לזהותה, ומשנוכח שאכן מדובר בילדה הנעדרת, יצר קשר עם משרדי אגד וביקש שיבשרו לאם שבתה נמצאה. לאחד הבשורה המשמחת המתין במקום כדי להשגיח על הילדה עד להגעת האם, והיה עד לפגישה הנרגשת ביניהן.
על מעשהו קיבל שבחים ממנהל אגף אכיפה וביטחון איתן כהן, שהדגיש כי אין זו הפעם הראשונה שערנותו של הַבַָּהִיל מוכיחה את עצמה בשמירה על ביטחון הציבור. בשנה שעברה זכה בתעודת הוקרה מידי מפקד משטרת חדרה, לאחר שבזכות ערנותו מנע פיגוע דקירה בחדרה.
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!