בערב מרגש ציינו חניכי מית"ר "נירים" וצוות המית"ר את סיום שנת הפעילות תשע"ט, וכבר הם נערכים לתחילת הפעילות של השנה החדשה
בערב מרגש ורב משתתפים הסתיימה שנת הפעילות תשע"ט במית"ר "נירים", הפועל בשכונת גבעת אולגה כחלק מערך השירותים של אגף הרווחה של העירייה.
בערב לקחו חלק כ-300 משתתפים, בהם כ-50 בני נוער חניכי המית"ר, הוריהם, ועשרות שותפים לדרך. בין המשתתפים: ראש העיר צביקה גנדלמן ששיבח בחום את הפעילות המתבצעת במית"ר "נירים", חברי מועצת העיר, מנהלת אגף הרווחה זיוה היימברג, מנהלת מחלקת נוער וצעירים באגף ורדה ביטון, מנהל מית"ר "נירים" שלומי פורקוש, מפקחת על המית"ר במשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים סיגל בן-עטר, הדס ופניאל קריצ'מן הוריו של ניר ז"ל, מנהלות ונציגי בתי הספר, נציגי אגפי החינוך, הרווחה, הפנאי והאכיפה, ורבים נוספים.
מית"ר "נירים" הינו מרכז יום ייחודי מסוגו בארץ, הפועל כחלק מרצף השירותים של מחלקת נוער וצעירים באגף הרווחה בעיריית חדרה ומשלב את כלל התשומות האפשריות להצלחתם של כל נער או נערה המגיעים לפתחה של המסגרת, לטווח ארוך או קצר.
מסיימים שנה במית"ר נירים
מיתר "נירים" הוא מודל המהווה דוגמה לשותפויות יוצאות דופן, ייחודיות מסוגן בארץ. במית"ר מרכז למידה לתגבור לימודי, ובנוסף הכשרה מקצועית בתחומים מגוונים, ביניהם מספרה, מרכז מוזיקה הכולל אולפן הקלטות וחדר חזרות, ומפעל שוקולד בוטיק "גוונים של מתוק", מיזם חברתי בו בני הנוער מוכשרים, מועצמים ומועסקים בייצור, אריזה, שיווק ומכירת מוצרי שוקולד ייחודיים. כמו כן, במית"ר "נירים" משתמשים בכלי השטח וההישרדות, בשיתוף עם עמותת "נירים בשכונות", כמנוף עיקרי לשינוי והעצמת בני הנוער. מטרת המרכז להשיב לבני הנוער את האמון באחר, במערכות ובעיקר בעצמם, להקנות להם מיומנויות בסיסיות וכישורים, ולהשיבם למסגרות נורמטיביות כגון לימודים, שירות לאומי או צבאי, ותעסוקה קבועה.
לדברי מנהל המית"ר שלומי פורקוש, השנה לראשונה קמה מועצת חניכים במית"ר אשר נבחרה על-ידי כלל הנוער והצוות בבחירות דמוקרטיות. המועצה פעלה לאורך השנה והובילה תהליכים משמעותיים במית"ר "נירים", כולל השתתפות בהפקת הערב. במסגרת זו הנחו בני הנוער בעצמם את הערב, וגם הופיעו בקטעי שירה מרגשים.
אחת האימהות בירכה בשם ההורים, ואמרה כי "אני סומכת על הבית הזה יותר מכל מסגרת לימודית אחרת שבתי הייתה בה בעבר. בכל יום שהבת שלי מגיעה למקום הזה אני רגועה ויודעת שהיא בידיים טובות, לאחר שבמשך שנה כמעט ולא פקדה את בית הספר. אני מלאת הערכה על מה שהצוות במית"ר "נירים" עושה למען הנוער בגבעת אולגה ולמען הבת שלי בפרט. אין מילים בפי כדי לתאר את כל הכוח והאומץ שאתם נותנים לילדים, לבוא אליכם, להעז לעשות שינוי. תמיד אתם עם חיוך, בכייף בחום ובאהבה. פשוט מלאכים. זה מקום מדהים, שמגבש את הילדים, מכוון אותם, מכין אותם לצבא, לשירות הלאומי, לעבודה, לתעסוקה. זה מקום שדואג לאוכל. בוקר, צהריים וערב. שפע פעילויות, קורס בישול, איפור, ספרות, את כל אלו הבת שלי עשתה בשנה האחרונה, יחד עם עבודה במיזם השוקולד, הופעות בכנסים, פעילויות קיץ ועוד. המקום הזה בטוח יותר מאשר בבית".
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
פלאשנט עסקים | 10.8.2026
האם מותר לנשל את הילדים מהירושה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.8.2026
גנב רכב נתפס על חם בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 6.8.2026
אזרחות ברומניה – כל מה שצריך לדעת על הזכאות, התהליך והיתרונות
...
פלאשנט עסקים | 5.8.2026
כך תבחרו מלון בחו"ל בעזרת אתר "מטיילים בעולם"
...
פלאשנט עסקים | 5.8.2026
איים על שוטרים עם פטיש ונעצר
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.8.2026
צוואות הדדיות או נפרדות: מה מתאים לכם?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 31.7.2026
נהגים שימו לב!!
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.7.2026
גל חסימות מסתורי בווטסאפ: כך תשמרו על המידע שלכם
...
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
מדהים: כ-350 אורחים הגיעו להשקת קולקציית הערב החדשה של בית האופנה גולברי, שעוצבה בשיתוף מעצב העילית דרור קונטנטו, שחגגו לו גם בהפתעה יום הולדת 40. מי שהגיעו לפרגן: השרה מירי רגב, אופירה אסייג שהגיע יחד עם חברתה הטובה פולה בליק, שגית רביבו בגזרה דקיקה ביותר לאחר ניתוח שעברה, ויקי חלימי מ'חתונמי' שסיפרה שהיא בזוגיות חדשה ולא מסרה פרטים למעט 'שמאושרת ביותר', השחקן דין מרישניקוב ואשתו אנני, לאה שנירר שהגיע עם שלמת ערב קלאסית של דרור, רומי נוף שהתפנתה לפרגן למרות החזרות האינטנסביות ברוקדים עם כוכבים, גל גברעם שמהרה לצאת גם לחתונה של אור שפיץ, עוד הגיעו לפרגן: הזמרת זהבה בן, לאה ינאי, אירה דולפין, גלית יאצפן, רותם ישראל, מעיין דורי הנשואה הטרייה, קרן קדוש, השף אורן אוסידון, אורטל בניסנטי, ליבילינד ועוד.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.