החלה תקופת הרצה של אחד הפרויקטים התחבורתיים המשמעותיים בחדרה להקלה בעומסי תנועה על גשר גבעת אולגה ובכניסות לעיר
פרויקט שמיר, אחד הפרויקטים התחבורתיים המשמעותיים להקלה בעומסי תנועה בכניסה לעיר ובגשר המוביל מגבעת אולגה, נפתח להרצה.
עבודות הסלילה והפיתוח של הכביש בוצעו בשיתוף משרד התחבורה ובהובלת חברת "נתיבי איילון", ובמסגרתן נסלל כביש חדש דו-נתיבי המחבר בין גשר אריאל שרון לגשר גבעת אולגה מעל כביש 2 (כביש החוף) ומשם לרחוב מנחם בגין שהינו כביש הכניסה לשכונת גבעת אולגה.
ציר תנועה רציף ממזרח למערב (צילום: מערכת פלאשנט)
כביש שמיר באורך כ-900 מ"ר הנקרא ע"ש יצחק שמיר, ראש הממשלה השביעי של מדינת ישראל. סלילתו השלימה ציר תנועה רציף ממזרח למערב, בין שכונת בית אליעזר במזרח חדרה עד מחלף גבעת אולגה וחוף הים במערב העיר.
בנוסף לסלילת הכביש כללו העבודות גם נתיבי העדפה לתחבורה ציבורית (נת"צ), רמפת ירידה מכביש 2, בניית קירות אקוסטיים, מדרכות חדשות, תאורת רחוב חדשה, גינון, שתילת עצים (והעתקת עצים בוגרים), פרחים ומרבדי דשא בתוואי הדרך, מערכות השקיה מתקדמות ועוד.
גנדלמן לקראת פתיחת הכביש (צילום: דוברות העירייה)
לפרויקט, שעלותו נאמדת ביותר מ-115 מיליון שקלים, יתרונות תחבורתיים משמעותיים לעיר. הפרויקט מהווה כניסה חדשה ומוסדרת לעיר חדרה, ובנוסף מאפשר הנגשת מרכז התחבורה המשולב המיועד לקום באנרג'י פארק ומתחמי תעסוקה מסחר ובילוי שנבנו או ייבנו. כמו כן יקל על הגישה לאלפי יחידות דיור חדשות המתוכננות לקום בשנים הקרובות באזור מערב העיר. במקביל צפויה הכניסה החדשה להביא להפחתה משמעותית של התנועה העוברת כיום בתוך שכונת ויצמן. התנועה, אשר כיום יוצאת ונכנסת לחדרה דרך רחוב אהרונסון, המוגדר כיום ככביש אדום, תוסט אל הכביש החדש, ובכך תצמצם את נפח התנועה בשכונת ויצמן וכן תביא לשיפור ברמת הבטיחות בשכונה.
ראש העיר אשר נכח בפתיחת הכביש החדש, אמר כי מדובר בשחר חדש לעיר חדרה. לדברי ראש העיר: "העיר זוכה לכניסה חדשה מכוון מערב על דרך יצחק שמיר. מעבר לכניסה חדשה, מהווה הכביש גם חיבור של מערב חדרה למזרח העיר". ראש העיר הודה לחברת "נתיבי איילון" על ביצוע הפרויקט, והדגיש שפתיחת הכביש היא רק שלב א' להשלמת הפרויקט הכולל שבמסגרתו תתחיל בעוד מספר חודשים העבודה על גשר גבעת אולגה, שיורחב כחלק מהעבודה על מחלף גבעת אולגה, ובנוסף ייבנה עוד גשר מדרום למחלף באזור תחנת הדלק.
בחברת "נתיבי איילון" ציינו לרגל פתיחת הכביש כי "נתיבי איילון מברכת את משרד התחבורה ואת עיריית חדרה על שיתוף הפעולה שמביא לשיפור משמעותי של תשתיות התחבורה בעיר. פרויקט הכניסה לחדרה על שם יצחק שמיר, מהווה בשורה של ממש לתושבי העיר והאזור. הכביש החדש יוצר כניסה נוחה ובטיחותית לעיר מכיוון כביש החוף (כביש 2). הכביש החדש, שיכלול גם נתיב העדפה לתחבורה ציבורית, יחבר את גבעת אולגה לעיר חדרה, ובעתיד - כאשר יחלו באזור העבודות להקמת מסוף רכבת גדול וחדיש - יקלוט המתחם באמצעות הציר החדש קווי תחבורה ציבורית מכל האזור ויסייע להקלה על גודש התנועה".
בדיוק בימים אלה ובזמן מלחמה, לקראת חג הפסח מותג OP Collection משיק לראשונה חנות פופ-אפ בקניון עופר רמת אביב. לראשונה הושקה השבוע חנות פופ-אפ של המותג OP Collection מבית Ofir Production של אופיר אלסטר. הפופ אפ ייפעל בקומת הכניסה של קניון עופר רמת אביב למשך זמן מוגבל עד 18/3. מדובר בפעם הראשונה שבה המותג יוצא מהאונליין אל העולם הפיזי, עם חנות פופ-אפ חגיגית המציעה מגוון מארזים מעוצבים לקראת חג הפסח לצד כלי נוי ואקססוריז לבית. הקונספט של המותג מציע פתרון אירוח מהיר ונוח - “הפקה ב-5 דקות בקופסה אחת”. אופיר אלסטר, בעלת המותג OP Collection, מסרה: “אנחנו מתרגשים מאוד להשיק לראשונה חנות פופ-אפ פיזית לאחר ההצלחה הגדולה ברשת. היה לנו חשוב להביא את החוויה של OP Collection גם לעולם האמיתי ולאפשר ללקוחות לראות, להרגיש ולהתרשם מהמארזים מקרוב. לקראת חג הפסח יצרנו קולקציה חגיגית שמאפשרת לכל אחד לארח בקלות ובסטייל. ממש הפקה שלמה בחמש דקות בקופסה אחת״.