את שנת תש"פ קיבלו בחדר הלידה של המרכז הרפואי הלל יפה 11 תינוקות חדשים ביניהם בנם של דנה ורן דגני מחדרה. למעלה מ- 4700 לידות התקיימו בשנה החולפת. עליה של 5% מהשנה הקודמת
הילדים הראשונים של ראש השנה החדשה הם תמיד סיבה טובה למסיבה. ערב יציאת שנת תשע"ט ועד לבוקר שנת תש"פ, היה חדר הלידה של המרכז הרפואי הלל יפה עשר כניסה גם ל- 11 תינוקות חדשים, ביניהם בנם של רן ודנה דגני, תושבי חדרה, שנולד בלידה רגילה ושוקל 3.390 ק"ג. לרן ודנה מחכה בבית ביתם הבכורה, בת השנה וחמש. את הלידה, שהתרחשה בשבוע 41 ושלושה ימים, ליוותה המיילדת קטיה עמארנה.
"אתמול הגעתי לביקורת במיון יולדות", מספרת דנה, "כי כבר עבר מועד הלידה, והוחלט להשאיר אותי לאשפוז ולזירוז. כנראה שהוא רצה להיוולד בשנה החדשה. הלידה עצמה עברה מהר מאוד מזמן הזירוז ועכשיו רק צריך להתרגל לשניים במקום לאחת, במיוחד שהפער ביניהם קטן". היא מסכמת, בעוד הצאצא החדש על ידיה משמיע קולות של "חדש בשכונה".
ד"ר חיים דוד, מנהל מחלקת יולדות וחדר לידה של "הלל יפה", יודע לספר כי חודש החגים והחודשים ספטמבר ואוקטובר תמיד נחשבים לימים עמוסים בלידות. עוד הוא מציין כי השנה התקיימו ב"הלל יפה" יותר מ- 4700 לידות, עליה של 5% לעומת השנה החולפת. מה שנקרא שנה פוריה.
רן ודנה דגני והמיילדת קטיה (צילום: דוברות בית החולים)
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.