מרגע קבלת ההודעה המצערת על מותו, מסייעת המחלקה לישראלים בחו"ל באגף הקונסולרי במשרד החוץ וקונסול ישראל בקהיר דודו בן כליפא למשפחה, ומטפלים בהעברת הנפטר לישראל
יונתן פלד, בן 82 מקיבוץ מעברות, טבע למוות ביום שישי האחרון כשנכנס ככל הנראה לצלול בראס אבו גלום בדהב שבסיני.
יונתן, ניצול שואה, נולד בהונגריה והגיע לקיבוץ מעברות בגיל 12. נשוי לחנה, אב לשלושה – גלעד, עינת וגליה - וסב ל-5 נכדות ונכדים. יונתן היה איש משמעותי בקיבוץ. היה איש שלום, פעל רבות לקידום שוויון וצדק, הקים את תנועת " "סדאקה-רעות" לדו-קיום, וגידל דורות של בני נוער ברוח זו.
במשך שנותיו בקיבוץ שימש בין היתר מזכיר הקיבוץ. היה חקלאי, אחד מהראשונים שגידלו אננס בישראל. במשך תקופה היה מחנך בבית הספר "רמות חפר". אהב מאוד ללמוד, השלים לאחרונה מחקר על "תולדות האש".
בתו גליה כתבה בעמוד הפייסבוק שלה: "אבא שלי האהוב, השראת חיי, איש השלום, הדעת והחלום - עזב את עולמנו אתמול. בעת טיול בסיני - כנראה עם צאתו משחייה בראס-אבו-גלום, בין מים, שמיים ואלמוגים, באחד המקומות היפים והאהובים עלינו בעולם. איתו הגעתי לסיני בפעם הראשונה בטיול בת המצווה שלי, ונחמתי היא שחי חיים מלאים ועשירים, בהם עשה כל שרצה.
השפיע על אנשים רבים, טייל בלי סוף, היה אינדיבדואל יוצא דופן והספיק להשלים עבודת מחקר עצמאית וחשובה. קידם כל חייו תרבות של דו-קיום, ובכל שבת הקפיד לצאת להפגין נגד השחיתות השלטונית. איש ערכים, איש אהבת האדם והטבע".
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!