במטרה להפחית בעומס התנועה בכבישים הבינעירוניים, נפתח חניון "חנה וסע" בצומת יצחק שמיר, עם שאטלים אל תחנת הרכבת וקו אוטובוס חדש לתל אביב
השבוע החל לפעול קו חדש של חברת אגד, שמספרו 704 ומסלולו מהחניון החדש ברחוב פרופ' משה אדד בחדרה עד לתחנת רכבת שלום בתל אביב, לשני הכיוונים.
הקו יוצא מחניון השאטלים החדש ברחוב אדד (כביש יצחק שמיר), עובר בעמק חפר בתחנות פנימיית הדסה נעורים/השיטה ומחלף חבצלת; בהרצליה בתחנות מחלף הסירה ובסינמה סיטי; ובתל אביב בתחנות סמינר הקיבוצים וארלוזורוב על דרך נמיר, קניון עזריאלי, ותחנה סופית בתחנת השלום בתל אביב.
בכוון ההפוך יוצא הקו מתחנת השלום (קניון עזריאלי), תחנת רכבת מרכז, דרך נמיר, סינמה סיטי, צומת הרצליה, מחלף חבצלת, פנימיית הדסה נעורים, דרך השלום אל יצחק שמיר.
התדירות של קו חדרה - תל אביב, בימי ראשון עד חמישי בשעות העומס: מ-6:00 עד 9:00, ומ-14:00 עד 15:00 יפעל הקו בתדירות של כל רבע שעה; ומ-15:00 עד 20:00 בתדירות של כל 20 דקות. בשעות שאין שעות הלחץ ייצא הקו בתדירות של כל חצי שעה.
התדירות של קו תלת אביב - חדרה: בימי ראשון עד חמישי בין השעות 7:00 עד 9:00, של חצי שעה; בין 9:00 עד 10:00 כל רבע שעה; בין 10:00 ל-11:00 כל 20 דקות; בין 12:00 עד 14:30 כל חצי שעה; ובין 15:00 עד 19:00 כל רבע שעה.
הקו החדש נפתח במסגרת השקת שירות נתיב פלוס על כביש 2, והכשרת חניון רחב ידיים המכיל מאות מקומות חנייה בצומת יצחק שמיר, ממנו יופעלו שאטלים אל תחנת הרכבת. בנוסף לשאטלים פועל, כאמור, הקו החדש לתל אביב ובחזרה, כל זאת במטרה שנהגים יחנו בחניון החדש וישתמשו בתחבורה הציבורית על מנת להקל על העומס בכבישים הבינעירוניים.
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!