הסתיים בהצלחה כנס חדרה ה-5 לאנרגיה - פלאשנט חדשות -
יום חמישי, 30 ביולי 2026
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   עסקים   רכילות
הסתיים בהצלחה כנס חדרה ה-5 לאנרגיה
ראובן יגיל
יום שני, 25 בנובמבר 2019, 10:24

כנס חדרה ה-5 לאנרגיה התקיים במלון רמדה חדרה בהשתתפות שרים, חברי כנסת, בכירים במשק האנרגיה והנדל"ן, ומאות אורחים מהארץ ומחו"ל
הצלחה אדירה לכנס חדרה לאנרגיה, שהתקיים השבוע במלון רמדה חדרה בהשתתפות שרים, חברי כנסת, בכירים במשק האנרגיה והנדל"ן, ומאות אורחים מהארץ ומחו"ל.

הכנס, בהפקת החברה הכלכלית חדרה, התקיים בהתאם לחזונו של ראש העיר צביקה גנדלמן למתג את חדרה כ"עיר האנרגיה" של ישראל. ראש העיר הודה למנכ"ל חכ"ל שי ארנט-כהן ולממלא מקום ראש העיר ניר בן-חיים המכהן גם כסגן יו"ר דירקטוריון חכ"ל, על כנס מקצועי ומרשים שהעצים את מיתוגה של העיר כעיר עם אנרגיה.
הסתיים בהצלחה כנס חדרה ה-5 לאנרגיה
ראש העיר בכנס אנרגיה (צילום: דוברות העירייה)
לדברי ראש העיר, "כנס חדרה לאנרגיה, המתקיים זו השנה ה-5, הפך לאחד הכנסים המובילים בתחום, ומושך משתתפים מהארץ ומחו"ל, חברות מובילות, סטרטאפים, יזמים, אנשי אקדמיה בתחומי האנרגיה, ובכירי תעשיית האנרגיה מישראל ומחוצה לה. הכנס ממצב את חדרה כעיר האנרגיה, עיר מתקדמת עם מדיניות אנרגטית מפותחת, עם אנרגיה חדשנית, מתחדשת וירוקה. עיריית חדרה ושותפותיה ימשיכו לקדם את נושאי האנרגיה והקיימות בעיר, ולהוביל מדיניות עירונית המקדמת פרויקטים אנרגטיים".
הסתיים בהצלחה כנס חדרה ה-5 לאנרגיה
אדריכלית העיר מובילה סיור שטח (צילום: דוברות העירייה)
כנס חדרה נערך במעמד שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן, שרת הבינוי והשיכון ד"ר יפעת שאשא-ביטון, השר להגנת הסביבה זאב אלקין, שר האנרגיה יובל שטייניץ, שר התיירות יריב לוין, חברי כנסת, מנכ"לי חברות מובילות במשק, מומחים בתחומי אנרגיה, ומשתתפים רבים נוספים.

במהלך היום נערכו דיונים במספר מושבים שעסקו באנרגיה ובנדל"ן. מליאת הפתיחה, בהנחיית רז זהבי, עסקה במשק האנרגיה האזורי הישראלי ונפתחה בהרצאתו של ראש העיר גנדלמן בנושא "עיר האנרגיה של ישראל - מחזון למציאות"; ופאנלים בנושאים: הובלת מדיניות משק האנרגיה, כלכלה חזקה מדינה חזקה, אסטרטגיה ויעדים לעתיד, אנרגיה חכמה במרחב המוניציפלי, אנרגיה כמנוע צמיחה מדיני, ועוד.

בתום מליאת הפתיחה, התפצל הכנס לשני מושבים, האחד בנושא משק הגז הטבעי ומשק החשמל בהנחיית רז זהבי, והשני בנושאי נדל"ן בהנחיית עופר פטרסבורג.

במושב בנושא הגז הטבעי בישראל התקיימו פאנלים בנושאים: גז טבעי - כיצד למקסם משאב לאומי; גז מנקודת מבט גאופוליטית במזרח הים התיכון; אתגרי פרויקט לוויתן; גז טבעי לתחבורה כבדה; מהפכת הגז הטבעי בישראל. במושב משק החשמל התקיימו פאנלים בנושאי הרפורמה בחשמל; קידום אתרי ייצור חשמל פרטי לאור הרפורמה; אגירת אנרגיה; הביטים רגולטורים לאגירת חשמל בישראל, ועוד.

מושב הנדל"ן נפתח בפאנל בהובלת ראש העיר בנושא "חדרה עיר של אנרגיה גם בנדל"ן", בהשתתפות אדריכלית העיר ליטל שלף-דורי שהרצתה על אסטרטגיה עירונית לפיתוח תעסוקה ומסחר, מנכ"ל החברה הכלכלית חדרה שי ארנט-כהן שדיבר על יתרונות ובידול מסחריים, והח"כ לשעבר נאוה בוקר שהרצתה על נדל"ן בקהילה.

לדברי ראש העיר, לחדרה תוכניות התחדשות עירונית עם פוטנציאל של כ-60 אלף יחידות דיור, וזאת במסגרת תוכנית המתאר 2020. "אחד היתרונות הבולטים שמביאים ליכולת העיר לפעול לתכנון בהיקפים גדולים נובע מכך שיותר מ-90 אחוז מהקרקעות בחדרה הינן בבעלות פרטית, מה שמקל ומקדם היתכנות של פרויקטים. ועדת התכנון העירונית פועלת במרץ ומצליחה לאשר כ-1,200 יחידות דיור בשנה.
הסתיים בהצלחה כנס חדרה ה-5 לאנרגיה
גנדלמן ובן-חיים עם שרת הבינוי והשיכון (צילום: דוברות העירייה)
אדריכלית העיר ליטל שלף-דורי פירטה על תוכניות הבנייה העתידות וציינה בדבריה כי כל תוכניות המגורים בחדרה משולבות בתעסוקה ומסחר, כדי לאפשר תעסוקה בקרבת הבית וכמובן אפשרות להשכלה גבוהה , פנאי ושירותים קהילתיים.

עוד ציינה כי, במסגרת התחדשות עירונית מקודמים מספר פרויקטים, וכן התקבל מימון מהרשות להתחדשות עירונית לשתי תוכנית מתאר להתחדשות עירונית מתוך ראייה כוללת: תוכנית אולגה ותוכנית מרכז העיר. במסגרת מתחמים חדשים ציינה אדריכלית העיר את קידום רובע הים כרובע הדגל של העיר, אשר יכלול כ-10,00 יחידות דיור, 1,500 חדרי מלון ועוד 53 אלף מ"ר מסחר ו-48 אלף מ"ר תעסוקה. לדברי שלף דורי, "רובע זה הוא דוגמה לתפיסת העירייה כי מגורים צריכים לבוא בד בבד עם התעסוקה הפנאי והשירותים הקהילתיים בתוך השכונה".

שלף דורי התייחסה לתוכנית חד-1300, הכוללת את האנרג'י פארק., והדגישה כי החלטת העירייה להכפיל את זכויות הבנייה במתחם ולשלב ייעודים שלא היו קיימים עד כה בתוכנית הקיימת: מוסדות לימוד מחקר ואקדמיה, דיור מיקרו ודיור מוגן, מרכזים לוגיסטיים ועוד.

שי ארנט כהן , מנכ"ל החברה הכלכלית חדרה אשר יזמה והפיקה את הכנס, ציין כי במסגרת החכ"ל הוקמה מינהלת עסקים המלווה יזמים מרגע שהביעו עניין במיזמים בחדרה, ועד לסיום הפרויקט, כולל כל תהליכי הרישוי, ההנדסה והתכנון. "המטרה היא להוביל פרויקטים ולהוציא אותם לפועל בצורה הטובה והמהירה ביותר, בין אם מדובר בפרויקט נדל"ני או אחר".

פאנלים נוספים התקיימו בנושאי הזדמנויות עסקיות ונדל"ניות במרחב חדרה ; יזמים בונים את חדרה - לוגיסטיקה תעסוקה ויזמות; ובנוסף התקיים סיור קרקעות במתחם אנרג'י פארק, באזור התעשייה הצפוני החדש ועוד.
אחר הצהריים התקיימו במושבים בנושאי אנרגיה בערים חכמות בהנחיית ראש המכון לשלטון מקומי אופיר פינס, וחדשנות בעולמות התוכן של האנרגיה בהנחיית מנכ"ל איגוד חברות אנרגיה ירוקה לישראל איתן פרנס.
לסיום הכינוס הועלה מופע הומוריסטי "בראש של גורי", עם גורי אלפי וד"ר ליעד מודריק.
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
זהירות פייק!!
זהירות פייק!!
   
בית המשפט: לא עוצרים חשוד שהחשד לגביו קלוש!
בית המשפט: לא עוצרים חשוד שהחשד לגביו קלוש!
   
מסוף אוטובוסים יוקם בעין הים?
מסוף אוטובוסים יוקם בעין הים?
   
87% מהאזרחים הוותיקים בשרון מרגישים
87% מהאזרחים הוותיקים בשרון מרגישים "שקופים"
   
נחנך מגרש הספורט לזכרו של סמ
נחנך מגרש הספורט לזכרו של סמ"ר איתי חן ז"ל
   
תושב חדרה המואשם בגניבת נשק ישוחרר למעצר בית
תושב חדרה המואשם בגניבת נשק ישוחרר למעצר בית
 לוקאלי
64 ילדים ובני נוער נהרגו במחצית הראשונה של שנת 2026 64 ילדים ובני נוער נהרגו במחצית הראשונה של שנת 2026
...

פלאשנט לוקאלי | 27.7.2026

בעוד יומיים זה קורה בעוד יומיים זה קורה
...

פלאשנט לוקאלי | 26.7.2026

יוצאים לבלות קרוב לבית יוצאים לבלות קרוב לבית
...

פלאשנט לוקאלי | 24.7.2026

בשיא החום כלב ננעל ברכב וחולץ על יד ידידים בשיא החום כלב ננעל ברכב וחולץ על יד ידידים
...

פלאשנט לוקאלי | 19.7.2026

פנאי העיר פותחת את הקיץ עם עשרות אירועים קהילתיים ברחבי חדרה פנאי העיר פותחת את הקיץ עם עשרות אירועים קהילתיים ברחבי חדרה
...

פלאשנט לוקאלי | 18.7.2026

 מדברים על זה
נהגים שימו  לב!! נהגים שימו לב!!
...

פלאשנט חוק ומשפט | 29.7.2026

גל חסימות  מסתורי בווטסאפ: כך תשמרו על המידע שלכם גל חסימות מסתורי בווטסאפ: כך תשמרו על המידע שלכם
...

פלאשנט עסקים | 29.7.2026

לא כל חופשה באמת מרגיעה אבל יש מיומנות שכן לא כל חופשה באמת מרגיעה אבל יש מיומנות שכן
...

פלאשנט עסקים | 27.7.2026

המתנות האישיות שכובשות את 2026 – למה כולם בוחרים טבעות עם חריטה אישית המתנות האישיות שכובשות את 2026 – למה כולם בוחרים טבעות עם חריטה אישית
...

פלאשנט לוקאלי | 26.7.2026

הטעות שרוב בעלי Apple Watch עושים כשהם בוחרים רצועה הטעות שרוב בעלי Apple Watch עושים כשהם בוחרים רצועה
...

פלאשנט עסקים | 26.7.2026

האם מספיק מיופה כוח אחד בייפוי כוח מתמשך? או האם כדאי למנות כמה? האם מספיק מיופה כוח אחד בייפוי כוח מתמשך? או האם כדאי למנות כמה?
...

פלאשנט חוק ומשפט | 24.7.2026

האם כדאי לשכור או לקנות משרד בירושלים האם כדאי לשכור או לקנות משרד בירושלים
...

פלאשנט עסקים | 21.7.2026

נעצרו שני קטינם מחדרה שאיימו לרצוח קטין אחר נעצרו שני קטינם מחדרה שאיימו לרצוח קטין אחר
...

פלאשנט חוק ומשפט | 19.7.2026

חצי לאשתי וחצי לילדים. למה אני צריך לערוך צוואה? חצי לאשתי וחצי לילדים. למה אני צריך לערוך צוואה?
...

פלאשנט חוק ומשפט | 18.7.2026

מכון שמיעה רובינשטיין - הבית שלכם לפתרונות שמיעה מכון שמיעה רובינשטיין - הבית שלכם לפתרונות שמיעה
...

פלאשנט עסקים | 14.7.2026

כתב אישום כנגד כתב אישום כנגד "הפרופסור הירוק" בגין סחר בסמים
...

פלאשנט חוק ומשפט | 12.7.2026

מתי כדאי להשתמש ב מתי כדאי להשתמש ב"נאמנות" (הקדש) במסגרת צוואה?
...

פלאשנט חוק ומשפט | 11.7.2026

חידוש דרכון רומני – כל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים את התהליך חידוש דרכון רומני – כל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים את התהליך
...

פלאשנט עסקים | 7.7.2026

אישום: תקף ואנס את בת הזוג שלו מספר רב של פעמים אישום: תקף ואנס את בת הזוג שלו מספר רב של פעמים
...

פלאשנט חוק ומשפט | 6.7.2026

ייפוי כוח מתמשך – חשוב לכל אחד ואחת! ייפוי כוח מתמשך – חשוב לכל אחד ואחת!
...

פלאשנט חוק ומשפט | 4.7.2026

כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של פלאשנט
ציוצים
אחדות נפלאה בנתניה    אחדות נפלאה בנתניה
 “חגיגת מועדונים”  בקניוני עופר    “חגיגת מועדונים” בקניוני עופר
פסטיבל    פסטיבל "יאללה גליל" יוצא לדרך
יש אליפות    יש אליפות
תיירות ונופש
פסח קסום בלב הערבה פסח קסום בלב הערבה
...
תיירות ונופש

יריד אומנים חגיגי בחול המועד סוכות יריד אומנים חגיגי בחול המועד סוכות
המרכז הקהילתי דורה מרשת המרכזים הקה...
תיירות ונופש

נתניה מציגה: פסטיבל אומנות וטכנולוגיה נתניה מציגה: פסטיבל אומנות וטכנולוגיה
סוכות של אמנות, טכנולוגיה וחדשנות –...
תיירות ונופש

גם בחדרה הביס מגיע עד לבית גם בחדרה הביס מגיע עד לבית
רשת תן ביס מתרחבת ותושבי חדרה מרווי...
תיירות ונופש

אפשר ליהנות גם בלי גלוטן אפשר ליהנות גם בלי גלוטן
גלוטן? לא עוד! יום המודעות הבינלאומ...
תיירות ונופש

טיפים והמלצות
פוסט טראומה והשפעתה על ההורות: אתגרים ואסטרטגיות התמודדות פוסט טראומה והשפעתה על ההורות: אתגרים ואסטרטגיות התמודדות
...
טיפים והמלצות | ממומן

נחשים בשרון: מדריך מקיף לתושבי האזור נחשים בשרון: מדריך מקיף לתושבי האזור
...
טיפים והמלצות | ממומן

ישראלים עושים מיליונים מספורט ישראלים עושים מיליונים מספורט
...
טיפים והמלצות | ממומן

איך לשמור על צנרת המים הביתית איך לשמור על צנרת המים הביתית
...
טיפים והמלצות | ממומן

איך מוצאים מוהל רופא מומלץ?  איך מוצאים מוהל רופא מומלץ? 
...
טיפים והמלצות | ממומן


© כל הזכויות שמורות לפלאשנט            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |
פלאשנט - חדשות חדרה והסביבה | עיתון בחדרה | עיתונים מקומיים בחדרה | מקומונים בחדרה | מגזין בחדרה והסביבה | מגזינים בחדרה | עיתון בחדרה והסביבה | מקומון בחדרה והסביבה