מדובר במבנה אסבסט ישן, אשר פינוי דורש הליך מיוחד המחייב היתרים של המשרד להגנת הסביבה, ותקציב מיוחד להריסתו ושינועו לאתר ייעודי
הריסת המבנה הישן, ששימש בעבר כמועדון "יחדיו" בבית אליעזר, עומדת להיכנס לתוכנית העבודה השנתית. מדובר במבנה בן עשרות שנים אשר שימש בעבר כמועדון לפעילות ילדים ונוער בשכונה, בעיקר בשנות ה-80, ובזכות קרבתו לגן קפלן הציבורי אף שימש לאירועים קהילתיים רבים בשכונה.
במסגרת סיוריו בעיר של מ"מ ראש העיר ניר בן-חיים ומפגשיו עם תושבים, תחת המוטו "התושב מעל הכל", מעלים התושבים סוגיות שונות. אחת הסוגיות שהעלו התושבים בפני בן-חיים בשכונת בית אליעזר עסקה במבנה מועדון "יחדיו", שבעבר היה שוקק פעילות וכיום מדובר במבנה נטוש ומסוכן.
בן-חיים, בעצמו תושב בית אליעזר, בדק את הסוגיה ועד מהרה עמד על הצורך הבהול בהריסת ופינוי המבנה הישן. במטרה לקדם את הטיפול הזמין לסיור במקום את המשנה לראש העיר עו"ד נתן לבייב, מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, מנהל אגף שפ"ע בוריס קוסינובסקי ומנהל מינהלת מזרח בוריס בר.
לדברי בן-חיים, מדובר במבנה אסבסט שיש לפנותו מהר ככל האפשר, אך מאחר שפינוי אסבסט הוא תהליך זהיר ומורכב האמור להתבצע אך ורק על-ידי חברות שהוסמכו לכך, כרוך הדבר בתקציב ייחודי.
הפינוי דורש הליך מיוחד המחייב היתרים של המשרד להגנת הסביבה. מאחר שבכל עבודה באסבסט קיים סיכון לשחרור סביבתי של סיבי אסבסט המהווים סכנה לבריאות עובדי הפינוי והאוכלוסייה המתגוררת בסמוך, יש צורך בצוות מוסמך ומאושר במשרד להגנת הסביבה, וכן בשינוע בתנאים ובכלי רכב ייחודים וכמובן אתר ייעודי שהוכשר לקליטת פסולת אסבסט.
לפני מספר חודשים אכן הגיש בן-חיים בקשה לתקצוב הפינוי, וזאת לקראת דיוני תקציב 2020, כעת נבחנות האפשרויות לכלול את ההריסה ופינוי לוחות האסבסט לתוכנית העבודה השנתית. עוד ציין, כי בתום פינוי המבנה יפעל להשיב את השטח לייעודו הקהילתי לטובת תושבי השכונה.
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.
תערוכת הפרחים הבינלאומית- Flowers מסע בין עולמות: תצוגת ענק הכוללת 3 מיליון פרחים המעוצבים ב- 5 עולמות תוכן (מים, גלקסיה, מראות, אגדות ושעשועים). המתחם מקורה וממוזג, וכולל אולמות הקרנה, סדנאות לילדים ועמדות צילום מתי-13.8-29.8
איפה: אקספו תל אביב (גני התערוכה) רכישת כרטיס (החל מגיל שנתיים) עלויות ומחירים בארגונים השונים. תהנו!