על מנת שלא לסכל את הליכי התכנון ואת ביצועה של התוכנית הצפויה לחולל שינוי משמעותי במרכז העירוני בחדרה, לא יינתנו היתרים לבנייה חדשה במתחם
במסגרת קידום תוכנית התחדשות עירונית במתחם הפיאצה החליטה הועדה המקומית לתכנון ובנייה כי על מנת שלא לסכל את הליכי התכנון ואת ביצועה של התוכנית, לא יינתנו היתרים לבנייה חדשה במתחם.
מתחם הפיאצה הוכרז על-ידי הרשות להתחדשות עירונית של משרד השיכון כתוכנית מפורטת להתחדשות עירונית במסלול רשויות, ומקודמת באמצעות הוועדה הארצית לתכנון ובנייה של מתחמים מועדפים (ותמ"ל), מה שמבטיח לוחות זמנים קצרים מהרגיל.
המתחם תחום בין ציריה המרכזיים של העיר - רחוב הנשיא בצפון והרברט סמואל בדרום, רחוב רוטשילד במזרח ורחוב הרצל במערב - מהווה חלק מתוכנית מתארית להתחדשות עירונית של מרכז העיר המקודמת בימים אלו והינה לקראת קליטה בוועדה המחוזית.
בהתאם לתוכנית מיועד המתחם לפינוי בינוי לטובת מתחם מעורב עם בינוי עירוני , תוך שמירה וניצול מיטבי של המרחב הציבורי הקיים בו.
הפיאצה בחדרה (צילום: דוברות העירייה)
בימים אלו מגבש ובוחן צוות התכנון יחד עם הרשות להתחדשות עירונית ומחלקת תכנון עיר, חלופות לתפיסות תכנון אשר יביאו להגשמת המטרה לחיזוק והעצמת מרכז העיר, לקראת הכנת מסמכי התוכנית המפורטת.
המתחם מהווה את ליבת המע"ר של העיר חדרה ונקודת ציון מרכזית בעירץ ההתחדשות העירונית צפויה לחולל שינוי משמעותי בחיזוק העירוניות והעצמת מרכז העיר תוך יצירת מרחב ייחודי שוקק ורוחש פעילות, בשילוב מרחב ציבורי עשיר המתמזג נכונה עם כלל השימושים המוצעים בו, מגורים מסחר ותעסוקה.
המתחם כולל בתוכו ומוקף בפונקציות ציבוריות עירוניות חשובות כדוגמת הספרייה הציבורית, גן הבנים, הפיאצה, השוק העירוני והקניון.
לאור העובדה כי בתחום התכנון קיימות תוכניות מפורטות בנות תוקף, המליץ הצוות המקצועי כי יש להגביל את הוצאת היתרי הבניה בתחומו, על מנת שלא לסכל את הליכי התכנון ואת ביצועה של התוכנית. לפיכך החליטה הוועדה המקומית לבקש מאת הוועדה המחוזית לפרסם הודעה בדבר הכנתה של התוכנית ובדבר הטלת מגבלות על הוצאת היתרים לפיהן לא יינתנו היתרי בנייה לבנייה חדשה בתחום התוכנית, וכי היתרי בנייה עבור תוספות לא מהותיות למבני מגורים קיימים בהיקף לא גדול על-פי תוכניות מאושרות יתאפשרו בהתאם לשיקול דעת של הוועדה המקומית.
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
ארבעת המינים - ארבעת הפנים של הנוער שלנו
...
פלאשנט לוקאלי | 6.10.2025
יום כיף מרגש לאנשים עם מוגבלויות
...
פלאשנט לוקאלי | 1.10.2025
עובדי חברת ICL למען המשפחות הנזקקות
...
פלאשנט לוקאלי | 16.9.2025
מדברים על זה
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
פסטיבל בייבי המיועד להורים ולתינוקות עד גיל שנתיים, יערך בעופר חדרה, בשיתוף הביטוח הלאומי, ועיריית חדרה, ביום שני ה -24.11.25 בעופר חדרה – פתוח לקהל הרחב, ללא תשלום. במסגרת הפסטיבל יתקיימו מגוון רחב של הרצאות וסדנאות וייעוץ להורים בנושאים שונים ומגוונים, כמו: זכויות לאחר לידה, עיסוי תינוקות ועוד, ליווי התפתחותי, תזונה, יועצת שינה, ריפוי ועיסוק לתינוקות עד גיל חצי שנה, סדנא חוותית ועוד. כמו כן יוצבו מתחמי צילום לתינוקות, מגנטים במתנה, קפה ועוגה ועוד. תהנו!
היישר מכינוס השלוחים העולמי, שם התכנסו אלפי שליחי הרבי מלובביץ׳ להתכנסות השנתית ב-770 ברוקלין שבניו-יורק. בין שליחי ומייצגי העיר נתניה, נצפה מיודענו איש החסד אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ יחד עם ח״כ אוהד טל בערב ההצדעה החגיגי לשלוחים. בנוסף הרצה פרץ בפני המוני השליחים על התנהלות נכונה מול גופים עירוניים. ״כולנו באים מהרבי, חדורים בכוחות של אור והבאת ישראל, על מנת להביא את הגאולה האמיתית והשלמה״.
חגיגה כפולה במשפחת רינגלר-שגב: הסטייליסטית המובילה סנדרה רינגלר ציינה את יום הולדתו ה-52 של בעלה השף שגב משה ועל הדרך חגגו גם 20 שנות נישואים נוצצות. לרגל האירועים רינגלר ושלושת הילדים: ליאו, דניאל וליבי, ארזו מזוודות והפתיעו את שגב בסופ"ש סטייליסטי במלון כפר גלעדי שבגליל העליון, שם בילו סוף שבוע משפחתי ונהנו מסוויטה מפנקת עם נוף עוצר נשימה, ארוחות שף, טיול רומנטי "בשביל הלולים", טיפולי ספא, שיזוף בבריכה החיצונית, והרבה זמן איכות, הרחק מההמולה של תל-אביב. ששגב הגיע לסוויטה הופתע עם עוגת יום הולדת, בלונים, פרחים, יין ומתנה מסנדרה עם ברכה אישית. מזל טוב!