עיר בצמיחה: עליה בביקושים לנדל"ן, תעשיה ומסחר בחדרה
ראובן יגיל יום שלישי,
3 בדצמבר 2019, 14:22
במקביל לעלייה במספר התושבים בעיר, חל גידול משמעותי גם בשטחים למבני משרדים, שירותים, מסחר ותעשייה, המעיד על האטרקטיביות של חדרה
מאז כניסתו של ראש העיר צביקה גנדלמן לתפקיד, חלה עלייה של עשרות אחוזים במספר הנכסים שנוספו בעיר. נתון זה ניתן ללמוד משטחי נכסים שעבורם משולמת ארנונה, הן נכסים למגורים ובעיקר נכסים לעסקים ומבני משרדים, שירותים, מסחר ותעשייה.
כך למשל צמחו שטחי המגורים בחדרה בכ-800 אלף מ"ר, שהם תוספת של 26 אחוזים. במקביל צמחו שטחים למשרדים, שירותים מסחר ותעשייה ביותר מ-122 אלף מ"ר, שהם עלייה של 36 אחוז.
במהלך החומש האחרון נפתח בית מלון "רמדה" חדרה, ואכן ניכרת עלייה של 32 אחוז, שהם תוספת של כ-20 אלף מ"ר בשטחי מלונאות.
נתונים אלה מצביעים על מגמת הגירה חיובית לחדרה, הן למגורים והן לעסקים, והם תואמים לנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לשנת 2017 אשר הראו גם הם כי העיר חדרה ניצבת במקום ה-5 בארץ בהגירה חיובית.
ראש העיר מדביק תו תושב (צילום: דוברות העירייה)
נתון נוסף המצביע על העלייה הגדולה במספר האוכלוסייה המתגוררת בחדרה או הנכנסת לעיר לצורכי מסחר ובילוי, הוא הגידול בנפחי התנועה בעיר. מאחר שביוזמת ראש העיר גנדלמן נהנים תושבי חדרה בעלי תו תושב מחנייה חינם ברחבי העיר, חייב המצב תוספת שטחי חנייה לריבוי המכוניות שאינן נושאות תו תושב. ואכן, בחומש האחרון חל גידול משמעותי של כ-81 אלף מ"ר בשטחים לחניונים, שהם עלייה של 43 אחוזים.
בהתאם לגידול בשטח החניונים חל גידול בתשלומי החנייה של תושבי חוץ שאינם בעלי תו תושב. מאז החלת חנייה חינם לתושבי חדרה, ב-1 בינואר 2016 ועד לדצמבר 2018, חל גידול משמעותי בתשלומי חנייה העומדים כיום על כ-6.6 מיליון שקלים. הדבר אכן מעיד על עלייה במספר כלי הרכב של תושבי חוץ המגיעים לחדרה לצורכי תעסוקה, שירותים, מסחר ובילוי.
נתונים אלה מהווים מדד משמעותי, מאחר שהם מצביעים על עיר עם הגירה חיובית וגידול חיובי בשטחי מגורים, שירותים ומסחר. עלייה עקבית זו, מעידה על האטרקטיביות הנובעת מתהליכי התחדשות והתפתחות מואצים בעיר הכוללים עבודות בנייה של אלפי יחידות דיור, הקמת מוסדות חינוך וציבור, הקמת פארקים, פרויקטים בתחום התחבורה, שיפור חזות העיר, פיתוח תשתיות, מגוון תוכניות שעיקרן פיתוחה וקידומה של העיר תוך שיפור וייעול השירות עבור תושבי העיר. מגמה זו באה לידי ביטוי גם בכל תחומי החיים בעיר, ההשקעה בחינוך גדלה וגם בתרבות, באירועים ובספורט. כמו כן הושם דגש גם על נושא איכות הסביבה ופיתוח הפוטנציאל התיירותי. היציבות הכלכלית המאפיינת את העירייה בשנים האחרונות, מציבה כיום את חדרה בשורה אחת עם רשויות איתנות, מבוססות ומובילות.
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.
תערוכת הפרחים הבינלאומית- Flowers מסע בין עולמות: תצוגת ענק הכוללת 3 מיליון פרחים המעוצבים ב- 5 עולמות תוכן (מים, גלקסיה, מראות, אגדות ושעשועים). המתחם מקורה וממוזג, וכולל אולמות הקרנה, סדנאות לילדים ועמדות צילום מתי-13.8-29.8
איפה: אקספו תל אביב (גני התערוכה) רכישת כרטיס (החל מגיל שנתיים) עלויות ומחירים בארגונים השונים. תהנו!