הרשאה תקציבית בגובה 8.7 מיליון שקלים מאפשרת לקדם את תוכנית הבנייה של מבנה חדש לפסג"ה, שיופעל כדגם רב-מגזרי לפיתוח חינוך איכותי מתקדם וחדשני
עיריית חדרה התבשרה על קבלת הרשאה בסך 8.7 מיליון שקלים להקמת מבנה עירוני חדש שישמש כמרכז פסג"ה, הפועל כיום במבנה שכור. מרכז פסג"ה חדרה, בניהולה של לאה אבוטבול, הוא מרכז מקצועי לפיתוח סגלי הוראה ותהליכי התפתחות מקצועית, בשיתוף הפיקוח של משרד החינוך, העירייה ומוסדות החינוך בעיר ובאזור. המרכז נושא באחריות כוללת להתפתחותם ולקידומם המקצועי של עובדי ההוראה בדרום מחוז חיפה, ומבסס את כל פעולותיו על עקרונות הפיתוח המקצועי והאיכותי, על פי אמות המידה הנדרשות כיום במערכת החינוך.
ההרשאה תאפשר לקדם את בניית המבנה החדש, שיוקם בקריית החינוך חופים כמרחב רב-מגזרי שיהווה מודל להשראה. על-פי התכנון, יכלול המרכז מתחמים שונים, כולל מכשר הכשרות שיכלול כיתות לימוד חדשניות, אולם כנסים, הכשרות מקוונות, למידה מבוססת פרויקטים ועוד; מרחב עבודה שיכלול מרחבי עבודה שיתופיים לעמותות, יזמים חברתיים וסטרטאפסטים בתחומי חינוך; ומתחם יזמות שישמש כמאיץ ליוזמות חינוכיות-חברתיות, ויכלול תוכנית מנטורים ליזמים צעירים, ומפגשים משולבים בנושאי יזמות ועוד.
מתחם פסגה בקרית החינוך. הדמיה (צילום: דוברות העירייה)
המרכז החדשני צפוי לשלב שירות רב-מגזרי לקידום הביטים שונים בחינוך, ובין היתר ישרת את המגזר הציבורי (עובדי הוראה, דרגי ניהול ופיקוח, שירות המדינה והשלטון המקומי), המגזר העסקי (חברות שירותים בתחום החינוך, הכשרות מקצועיות, סטרטאפים בחינוך, מיזמים עסקיים-חברתיים ועוד), והחברה האזרחית (עמותות בתחום חינוך וחברה, ארגוני גג וארגוני תשתית, יזמים חברתיים וכדומה).
מדובר במבנה כדורי בן 4 קומות, שיכלול מרכזי חדשנות ולמידה, כיתות לימוד, מרחב חדשנות, חדרי סדנאות וחדרי עזר; קומה עליונה תכיל אודיטוריום עם כ-160 מושבים. המרכז לחדשנות פסג"ה ייבנה במתחם קריית החינוך "חופים", הצפויה לכלול אשכול גנים, בית ספר יסודי, בית ספר על יסודי ומתקני ספורט מתקדמים.
לדברי לאה אבוטבול, מרכז הפסג"ה החדשני מתוכנן לקום בצומת הרחובות דב לאוטמן ואדני פז, ויסמל את נקודת החיבור בין הישן לחדש, בין השכונה הוותיקה גבעת אולגה לבין השכונות החדשות במערב העיר. לדבריה, "כמי שגדלה בגבעת אולגה, יהווה המרכז החדשני סגירת מעגל מבורכת".
יחידת אופנוענים חדשה בנתניה
מועצת העיר אישרה הקמת יחידת אופנוענים חדשה – מענה מהיר, בין היתר בשל הקרבה לקו התפר וכן מתן מענה לאבטחת מוסדות חינוך בדגש על גני ילדים...
פלאשנט לוקאלי | 4.7.2025
נקודת כיבוי אש תוקם בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 19.6.2025
לתת מכל הלב בזמן מלחמה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.6.2025
מדברים על זה
איך לבחור מצבר לרכב באזור חדרה – מדריך לנהגים שלא רוצים להיתקע
...
פלאשנט עסקים | 8.7.2025
בית המשפט קבע: מתמודד הנפש לא יחזיר שקל בגין ההלוואות שניתנו לו
...
פלאשנט לוקאלי | 6.7.2025
תאונת עבודה בשרות המעביד / המדינה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.7.2025
מדריך מעבר דירה באזור המרכז – איך מתמודדים עם הרחובות הצרים, החניה והעומס?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
הלוואה מהירה: איך לקבל החלטה חכמה גם כשהמצב לוחץ?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה בצפון?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
תתחדשו: הבוקר של 'מקס ברנר' בסניף נתניה מתחדש עם מגוון מנות מרעננות לפתוח איתן את היום. בין מגוון המנות ניתן למצוא ארוחת בוקר עשירה החל מביצים לבחירה עם שדרוגים מיוחדים כמו אומלט מקסיקני, צרפתי וירקות גינה, מגוון טאפאסים של בוקר, לצד סלסלת לחמים חמים, שקשוקה של סלסת עגבניות, סלטים עשירים וכריכים טריים וצבעוניים. טעים. בתאבון!
"התרנגול" - ציור קיר שיצר האמן שמוליק כץ לפני כמעט 80 שנה בבית הילדים בקיבוץ געתון, שהושחת וכמעט נהרס - מצא בית חדש. לאחר ששומר במהלך השבועות האחרונים, נתלה מחדש "התרנגול" בכניסה לבית המוסדות של געתון, וכעת שוב יכול הציבור ליהנות ממנו במלוא הדרו. אהבנו!
תקפצו לצפון- חוצות המפרץ מציע במהלך חודש יולי, בימי שבת, מופעים והצגות לילדים ולכל המשפחה - הכניסה חופשית לקהל הרחב, ללא תשלום. ההצגות יערכו בשעה 12:00 בין ההצגות, ""קיץ חם עם שיר ואופיר" , "רו הקנגרו", מסיבה עם כוכבת הילדים אודליה וכוכב הילדים צ'יקולולו. הכניסה חופשית לקהל הרחב – ללא תשלום. תהנו!
תערוכת היחיד "דברים פשוטים" של האמן אלי גרוס: ביום שישי, 11.7.2025 תיפתח בגלריית Arttillery שבקריית המלאכה בתל אביב. בתערוכה "דברים פשוטים", מציג האמן אלי גרוס מסע אמנותי המהדהד את קולם של החורבן והתקווה, ומעניק משמעות חדשה למושגי קיום בעידן של מלחמה. גרוס, הניצב בפני המציאות הישראלית המורכבת פורם את הקשר האסוציאטיבי שבין חומר לתוצאה, ומזמין אותנו להתבונן מחדש באסתטיקה של השבריריות ובחוזק הטמון בפשטות. נעילה: 10.8.2025.