הלל יפה: חיי יולדת והעובר ניצלו בשל קרע פתאומי ברחם
ראובן יגיל יום ראשון,
29 בדצמבר 2019, 09:15
עופרה הגיעה לחדר מיון יולדות של המרכז הרפואי הלל יפה עם כאבים עזים. זיהוי מהיר של המיילדת והעברתה המידית לניתוח קיסרי - הצילו את חייה וחיי עוברה בעקבות קרע פתאומי ברחם
עופרה פלג מסורי בת ה- 39, תושבת כרכור, הייתה בסוף חודש 7 להריונה כאשר בוקר אחד הרגישה כאבים עזים כל מספר דקות וחשבה כי מדובר בצירים. עם הגעתה לחדר מיון יולדות ב"הלל יפה", קיבלה אותה המיילדת מיכל קוגלובסקי.
תוך כדי תשאול רפואי, הבינה מיכל כי שתי הלידות הקודמות של עופרה היו בניתוחים קיסריים. כאשר רצתה לחברה למכשיר המוניטור, הבחינה כי אינה מצליחה להתיישר ואז נדלקה למיכל נורה אדומה. "במסגרת עבודתי כמיילדת, אני מוקפת נשים כאובות מדי יום, אך הכאב של עופרה היה נראה לי שונה. עלה בי חשד כי מדובר במשהו חריג ולא בצירים מוקדמים ומיד הזעקתי רופא", מספרת מיכל. במקביל הכינה את עופרה לניתוח קיסרי, במידה שיעלה צורך בכך. הרופא שהגיע ביצע בדיקת אולטרסאונד בה נצפתה האטה בדופק העובר ועופרה הובהלה במהירות לחדר ניתוח.
עופרה עם התינוק והצוות הרפואי (צילום: דוברות בית החולים)
"כבר בפתיחה של הבטן ראינו קרע מלא של הרחם והעובר נמצא בתוך חלל הבטן. למזלנו, עופרה הגיעה בזמן וישר הובהלה לניתוח קיסרי בהול, כך שהשילייה עדיין לא נפרדה. במידה שהשלייה הייתה נפרדת, רוב הסיכויים שהעובר לא היה מצליח לשרוד", מציין ד"ר אמיר נאה, רופא בכיר באגף נשים ויולדות של "הלל יפה", שניתח את עופרה.
ד"ר חיים דוד, מנהל חדרי לידה ומחלקת יולדות במרכז הרפואי הלל יפה, שניהל את האירוע המורכב, הוסיף: "קרע ברחם מתרחש לרוב בשבועות מתקדמים יותר של הריון בעקבות צירים או זירוז. במקרה זה הקרע התרחש באופן ספונטני, בשבוע יחסית מוקדם להריון. מדובר במקרה חירום נדיר, שעלול לסכן הן את העובר והן את האם, שעלולה לסבול מדימום פנימי מאסיבי".
סוף טוב הכול טוב! הניתוח כאמור, עבר בהצלחה. עופרה שוחררה לביתה והעובר נולד במצב טוב במשקל 1.280 ק"ג. כיום, חודש לאחר האירוע, התינוק ממשיך להתאושש ומטופל בפגיה של "הלל יפה". במפגש עם הצוות הרפואי הודתה עופרה על הטיפול המסור והמקצועי שקיבלה והוסיפה: "עכשיו, כשאני מחזיקה את ינאי בשתי ידיים, אני מבינה כמה מזל היה לי שהגעתי בזמן לבית החולים והובהלתי מידית לחדר ניתוח. אין ספק שזהו נס החנוכה שלי".
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
פלאשנט עסקים | 10.8.2026
האם מותר לנשל את הילדים מהירושה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.8.2026
גנב רכב נתפס על חם בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 6.8.2026
אזרחות ברומניה – כל מה שצריך לדעת על הזכאות, התהליך והיתרונות
...
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.
השבוע הגיע ראש הממשלה בנימין נתניהו, יחד עם ראש עיריית נתניה, אבי סלמה, ופמליית מאבטחים, לקפה גרג בקניון השרון, בנתניה. את ראש הממשלה ופמלייתו קיבל במקום זכיין הסניף, דניאל סויסה, שאירח את אותם. במהלך הביקור הזמין נתניהו אספרסו וסודה. לאחר כחצי שעה, עם השלמת ההפסקה הקצרה, המשיכו אנשי הפמליה בדרכם. הביקור עורר עניין בקרב הסועדים והנוכחים במקום, עבורם הפכה עצירת הקפה השגרתית לרגע לא שגרתי עם ראש הממשלה.
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.