חגיגה דמוקרטית: הסתיימו הבחירות בחדרה לועדי שכונות
ראובן יגיל יום רביעי,
29 בינואר 2020, 14:05
לראשונה בישראל נערכו בחדרה ברחבי העיר בחירות לוועדי שכונות בתהליך דמוקרטי. גנדלמן, פתח את יום הבחירות כשסייר עם חברי ועדת הבחירות ועם ד"ר ספורטה בקלפיות במתנ"ס גבעת אולגה
מאות מתושבי חדרה הגיעו אתמול (שני) ל-15 מוקדים שונים ברחבי העיר ובחרו את הנציגים שלהם לוועדי השכונות. זוהי הפעם הראשונה בה נערכות בעיר בחירות מוסדרות לוועדי השכונות, והתושבים שיתפו פעולה בצורה מופתית.
את הבחירות אירגנו מנהל חברה וקהילה בראשות ד"ר אסנת ספורטה, סמנכ"לית העירייה, יחד עם פנאי העיר חדרה ומתנ"ס גבעת אולגה. מי שפיקחו על כל התהליך היו חברי ועדת הבחירות בראשותו של יוסף פרחי, יו"ר ועדת הבחירות.
ראש העיר עם ועדת הבחירות (צילום: דוברות העירייה)
ראש העירייה, צביקה גנדלמן, פתח את יום הבחירות כשסייר עם חברי ועדת הבחירות ועם ד"ר ספורטה בקלפיות במתנ"ס גבעת אולגה. בשעה 14:00 נפתחו הקלפיות בכל המוקדים וההצבעה נמשכה עד לשעה 21:00. לאחר מכן הועברו כל התוצאות למשרדי פנאי העיר חדרה, שם וידאו חברי ועדת הבחירות כי הכל תקין, עד לתוצאות הסופיות.
ראש העירייה אמר לאחר הבחירות: "אני גאה בתהליך הדמוקרטי שנעשה לראשונה בהיסטוריה של העיר חדרה ובמעורבות של התושבים בשכונות השונות. אני מודה למנהל חברה וקהילה, לפנאי העיר חדרה, למתנ"ס אולגה וכמובן לחברי ועדת הבחירות, שעמלו קשה לטובת קיום הבחירות ודאגו שיום הבחירות יעבור ללא תקלות ובצורה חלקה. אני מאמין שכל התהליך יחזק את הקשר של העירייה עם השכונות לטובת תושבי העיר".
מצביעים בקלפי לועד השכונה (צילום: דוברות העירייה)
ועדת הבחירות מסרה לסיכום הבחירות: "בחירות אלה מהוות תקדים ראשוני ברשויות המקומיות בארץ ומהווה צעד חשוב מאוד בשיתופם של תושבי העיר בזרימת מידע דו סטרית בינם לבין גורמי העירייה. חובה להודות ולהעריך את שיתופם של בני הנוער בעיר, שהיוו חלק נכבד מחברי הקלפיות ולמדו בדרך הנכונה דמוקרטיה מה היא".
הוועדים שנבחרו: ועד משותף גבעת אולגה + קידמת ים + עין הים:
אליהו כהן, עדי דמארי, אלירן אליהו סעיד, רמי אורפלו, טל ששון, יעקב רובין.
ועד פאר:
יעקב שובע, גדעון גרמאי, משה יעקב חיימזון, קרן אשטו, שבתאי משה גוקוביצקי, אורן סולומונוב.
ועד משותף נווה חיים + וייצמן
עדן חן תוהמי, שי גרשוני, ניב ויסברוט, מרדכי סבג, מתן מלכה, עדי אברהם.
ועד משותף שמשון + שלמה + ביאליק
לירון עמר, ציון בוסקילה, אפיק דקל, יעקב לוי, ישראל עליס
ועד משותף בית אליעזר הוותיקה + דניה
כפיר דאדי, קרנית קעטבי, אלון נוף, אופק חזיזה, צביה חן שרעבי, בלה אבי נתן חפץ, אלכס לנצמן
ועד חדרה הצעירה
רוית פילוס, משה וקנין, נאוה אסרף, אלחנן אביזמר, יהודה רוזנברג
ועד משותף בית"ר + גני אלון + הזיתים
ידג יצחק מנואב, ישראל ביינה אשטה, אדיסו איילו, אברו טדסה
ועד ברנדס:
חנן זאבי, שולי בן שבת, תמר איטח, ערן איטן, אביעד מונציק
ועד האוצר:
דוד שלימק, אלון גזית, עטרה כהן
ועד בית אליעזר החדשה:
דינה יחיאל, אנגל אשורוב, זיוה בן דויד, חנניה מנחימוב, מירי צמח
ועד משותף יוספטל + אפרים
סורין יוסוב, מיכל יוסוב, חיים רבונה
ועד ניסן
שמעון זוהר
ועד משותף נחליאל + ביל"ו
אוהד תוהמי
בקלפי בגבעת אולגה (צילום: דוברות העירייה)
ועדת הבחירות מעדכנת כי יש זמן של 14 יום להגשת הסתייגויות על התוצאות. את ההסתייגויות יש להגיש במסמך מפורט ובמעטפה סגורה עבור ועדת הבחירות בלשכת סמנכ"ל ראש מנהל חברה וקהילה (קומה 3 בבניין העירייה) ולקבל אישור מסירה חתום. תשובות יינתנו תוך 10 ימי עסקים מסיום מועד הגשת ההסתייגויות.
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מתן גיא מגלה לכם עולם עסקי חדש
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מגשים לאירועים – הדרך הכי קלה שיש לארח אנשים
...
פלאשנט עסקים | 16.9.2025
איך לגלות בזמן אמת טיסות זולות?
...
פלאשנט עסקים | 14.9.2025
שלא יעבדו עליכם!!
...
פלאשנט לוקאלי | 12.9.2025
הבית החכם נכנס גם לחדר הרחצה – מקלחונים בהתאמה אישית בעידן הטכנולוגי
...
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".