לבקשת סוחרים וקונים כאחד, יוצב פקח באזור מרכז העסקים בעיר, עם דגש על רחוב הנשיא שצורף לאחרונה לרשימת רחובות המע"ר
על-פי בקשת סוחרים ברחוב הנשיא, אשר צורף לאחרונה לרשימת רחובות המע"ר (מרכז עסקים ראשי), יוצב באזור המע"ר פקח עירוני ייחודי. הצבת הפקח הייעודי קודמה בעקבות מפגשים שמקיימת מינהלת העסקים עם בעלי חנויות במרכז העסקים הראשי, והעלאת הצורך להציב פיקוח קבע באזור ובפרט ברחוב הנשיא.
בשיתוף פעולה של מינהל עסקים עם אגף האכיפה והביטחון העירוני הוחלט על הצבת פקח מיוחד במרכז העסקים לאכיפה בנתיבי הנסיעה, מניעה של חניות כפולות וחסימת חניות פרטיות, פיקוח על הוצאת סחורה ואשפה, ופעילויות אכיפה נוספות שנועדו לנוחיות בעלי העסקים, ציבור הקונים והתושבים.
פקח במע"ר (צילום: דוברות העירייה)
כזכור, נענתה עיריית חדרה לבקשת סוחרים ברחוב הנשיא, ושינתה את סטטוס החנייה ברחוב מחנייה חינם ללא הגבלה למע"ר. זאת בעקבות פניות שהגיעו מסוחרים ובעלי עסקים ברחוב, שטענו כי החנייה חינם מונעת תחלופה של לקוחות. לטענת סוחרים, נהגים מנצלים את הזכות לחנות בחינם ללא הגבלה, ותופסים את מקומות החנייה ליום שלם, מה שמונע תחלופה של רכבי לקוחות פוטנציאליים.
בין היתר ביקשו מעיריית חדרה להגדיר את רחוב הנשיא כמע"ר (מרכז עסקים ראשי), כפי שמוגדר ברחובות מרכזיים אחרים, ולהגביל את החנייה ללא תשלום ברחוב לשלוש שעות בלבד.
לאחר ששינוי הגדרת הרחוב נבחן בכל ההיבטים המקצועיים ואושר בוועדת התנועה, החליטו בעיריית חדרה להיענות לבקשת הסוחרים.
השינוי בסטטוס החנייה כולל את רחוב הנשיא לכל אורכו, מצומת הנשיא-רמב"ם עד כיכר התשעה, על-פי הפורמט המקובל באזורים אחרים בעיר המוגדרים מע"ר.
כידוע, החנייה לתושבי חדרה בעלי תו תושב היא חינם בכל רחבי העיר, ללא הגבלת זמן וללא צורך להפעיל אמצעי תשלום, למעט באזור מע"ר שגם בו החנייה ללא תשלום אך בהגבלה ל-3 שעות יומיות (בהפעלת אמצעי ניטור המחייב 0 שקלים).
את מינהלת העסקים, הפועל במסגרת החברה הכלכלית, הקימה העירייה תחת המוטו "מטעינים אנרגיה לקידום עסקים בחדרה". המינהלת הוקמה במטרה להקל על בתי עסקים בעיר ועל מעבר של עסקים חדשים לחדרה.
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".