על פי נתונים שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה: חדרה ממוקמת ברשימת הערים שהישראלים הכי מעדיפים לגור בה
חדרה ממוקמת ברשימת הערים שהישראלים הכי מעדיפים לגור בהן. מנתונים שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס) לשנת 2018, עולה כי העיר חדרה נהנית מהגירה חיובית, עם מאזן 396+ כתוצאה מ-3,001 תושבים שעברו אליה לעומת עזיבה של 2,605 איש.
גם בשנה שלפני כן מוקמה חדרה ברשימת הערים שנהנו מהגירה חיובית, כך שהנתון הנוכחי מצביע על מגמה עקבית של התעניינות גוברת בעיר. נתונים אלה מהווים מדד משמעותי, מאחר שעיר עם הגירה חיובית מצביעה על קליטה מסיבית של תושבים חדשים ועלייה בביקושים למעבר לחדרה.
עלייה בביקושים. חדרה (צילום: דוברות העירייה)
המגמה העקבית מעידה על האטרקטיביות של תהליכי התחדשות והתפתחות מואצים בעיר הכוללים עבודות בנייה של אלפי יחידות דיור, הקמת מוסדות חינוך וציבור, הקמת פארקים, פרויקטים בתחום התחבורה, שיפור חזות העיר, פיתוח תשתיות, מגוון תוכניות שעיקרן פיתוחה וקידומה של העיר תוך שיפור וייעול השירות עבור תושבי העיר. מגמה זו באה לידי ביטוי גם בכל תחומי החיים בעיר, ההשקעה בחינוך גדלה וגם בתרבות, באירועים ובספורט.
כמו כן הושם דגש גם על נושא איכות הסביבה ופיתוח הפוטנציאל התיירותי. היציבות הכלכלית המאפיינת את העירייה בשנים האחרונות, מציבה כיום את חדרה בשורה אחת עם רשויות איתנות, מבוססות ומובילות.
ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן הצביע שביעות רצון מהנתונים שפורסמו ואמר כי, "נתוני ההגירה החיובית, שנה אחר שנה, מצביעים על הבעת אמון בעיר ובהתפתחותה החברתית, התרבותית והתשתיתית. אני שמח על כל תושב חדש שעובר לגור בחדרה, ומבטיח שנמשיך להעניק לתושבים – ותיקים וחדשים כאחד - את השירות העירוני הטוב ביותר. אין לי ספק שבשנים הקרובות יחול גידול נוסף בהגירה החיובית לעיר".
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.
תערוכת הפרחים הבינלאומית- Flowers מסע בין עולמות: תצוגת ענק הכוללת 3 מיליון פרחים המעוצבים ב- 5 עולמות תוכן (מים, גלקסיה, מראות, אגדות ושעשועים). המתחם מקורה וממוזג, וכולל אולמות הקרנה, סדנאות לילדים ועמדות צילום מתי-13.8-29.8
איפה: אקספו תל אביב (גני התערוכה) רכישת כרטיס (החל מגיל שנתיים) עלויות ומחירים בארגונים השונים. תהנו!