העירייה מקיימת הערכות מצב תכופות כדי להבטיח את העמידה בהנחיות משרד הבריאות, ועדיין להמשיך במתן שירות מיטבי לתושבי העיר
לאחר שהשתתף בישיבת היערכות של ראשי רשויות במרכז שלטון מקומי בנושא הקורונה, כינס ראש העיר צביקה גנדלמן הערכת מצב גם בעירייה, בהשתתפות מנהלי אגפים וגופי הסמך. ראש העיר הנחה לקיים שגרה גם באין שגרה, ולהמשיך לשרת את הציבור בעיר באופן הטוב ביותר, בכפוף כמובן להנחיות החירום וצווי השעה.
ראש העיר עדכן את משתתפי הישיבה כי חבר הנהלת העיר בנצי נורדמן, הממונה על תיק תכלול, יפעל בנושא הקורונה מול משרד הבריאות ומשרדי ממשלה נוספים. ברמת מנהלים בעירייה ירכז מנהל אגף אכיפה וביטחון, גיל שלמה, את הפעילות המערכתית ואת ההיערכות לקורונה מול הרופאה הנפתית ומול מנהלי האגפים וגופי הסמך.
עוברים לשירות דיגיטלי (צילום: דוברות העירייה)
בהתאם להנחיות משרד הבריאות והטלת האיסור על התכנסות, לא תתקיים קבלת קהל במשרדי העירייה. לנוחות התושבים הרחיבה העירייה את השירותים שניתן לבצע בצורה מקוונת, ביעילות ובמהירות בערוצים הדיגיטליים, באתר www.hadera.muni.il, ובאמצעות יישומון תיקתק.
המוקד העירוני 106 עומד לרשות התושבים בכל שעות היממה למתן מענים שוטפים באמצעות הטלפון וכן באמצעות הווטסאפ העירוני 053-4000106. בנוסף נפתח קו 04-6303145 המיועד לפניות בנושא הקורונה.
הנחיה נוספת היא לשים דגש על האוכלוסייה הוותיקה בעיר, כולל מערך מתנדבים שיסייע לצורכיהם, כמו גם לצורכי תושבים עריריים הנמצאים בבידוד ומבקשים סיוע של העירייה, למשל בהבאת תרופות, אוכל וכדומה.
בנוסף, בעירייה ערים לפגיעת הקורונה במשק הישראלי, והוחלט ללכת לקראת התושבים ככל שמאפשר החוק, כולל מתן אפשרות לפריסה או דחייה של תשלומי ארנונה שוטפים (לא כולל חובות עבר). מועצת העיר אישרה פה אחד את הצעת ראש העיר לדחות את תשלומי הארנונה והאגרות השונות עד לתאריך 14 במאי 2020. האישור נעשה באמצעות משאל טלפוני בין כל חברי המועצה.
כמו כן, בעלי עסקים קטנים יכולים לפנות למינהלת העסקים שהקימה העירייה בחברה הכלכלית, ושם יקבלו ייעוץ, בשיתוף מעוף והקרן לעסקים קטנים, לצורך בחינת זכאות לקבלת הסיוע הממשלתי. בעירייה מקיימים הערכות מצב תכופות ובוחנים באופן שוטף את ההיערכות העירונית ואת העמידה בהנחיות משרד הבריאות.
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.
פסטיווקאלי ה- 10 בנתניה: רגע לפני שעלה לבמה למופע מרגש - הזמר ישי ריבו יחד עם סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי. ערב מיוחד של מוזיקה ישראלית, אנרגיות טובות וקהל נפלא שהגיע ליהנות ולחגוג עשור לפסטיבל שהפך למסורת אהובה בעיר. נתניה יודעת לחגוג!
ארגון מגדלי הפירות קורא לציבור לרכוש תוצרת ישראלית: עונת קטיף פירות הקיץ נמצאת בשיאה, ובארגון מגדלי הפירות מדווחים על יבול איכותי ומובחר ברוב מיני הפירות, למרות אתגרי המלחמה, היבוא ומחסור במים. לקראת חגי תשרי קורא הארגון לציבור להעדיף פירות וירקות מתוצרת הארץ ולתמוך בחקלאים הישראלים. במקביל, בירכו בארגון, שי גולני יו"ר ענף הפירות במועצת הצמחים הנכנס, אילנה דרור כלכלנית התאחדות חקלאי ישראל, ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, מוטי צמיר יו"ר מועצת ארגון מגדלי הפירות, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל אורי דורמן, על נוהל תמיכה חדש בהיקף של 180 מיליון שקלים לשיקום והרחבת משקים חקלאיים ביישובי קו העימות בגבול לבנון.
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.