בשיתוף העירייה, מפעל הפיס ומיזם התיעוד הבינלאומי "האוטוגרפרס", נחנכה גלריית חוצות בגבעת אולגה, לתיעוד אירועים היסטוריים מהזווית האישית של ותיקי השכונה
במסגרת מיזם "להשאיר חותם בגבעת אולגה" ופרויקט "האוטוגרפרס", נחנכה בשכונה גלריית חוצות ייחודית המתעדת תושבים ותיקים אשר סיפור חייהם שזור בסיפור העליות השונות וההתיישבות בארץ ישראל.
חנוכת הגלריה (צילום: דוברות העירייה)
את המיזם השיקה עיריית חדרה בסיוע מפעל הפיס ו"האוטוגרפרס" הבינלאומי (The Autographers), ובהובלת אגף הרווחה של העירייה באמצעות המחלקה לאזרחים ותיקים, המחלקה לשירותי קהילה והתנדבות, ופרויקט קהילה לדורות.
במסגרת המיזם אותרו אזרחים ותיקים משכונת גבעת אולגה בחדרה, ביניהם ניצולי שואה, וטרנים, סיפורי העליות השונות לארץ, סיפורי מעברות, משתתפי מלחמות ואנשים שתרמו ליישוב והפכו אותו למה שהוא, על מנת שיספרו על המאורעות ההיסטוריים מזווית אישית.
המיזם הושק בסיוע מפעל הפיס
במקביל יצא קול קורא ליוצרים מקומיים, צלמים וכותבים המעוניינים להשתתף במיזם, המעניק להם את ההזדמנות להצטרף לקהילת היוצרים הבינלאומית של "האוטוגרפרס". היוצרים עברו הכשרה בנושא תיעוד באמצעות צילום וטקסט, צוותו לתושבים הוותיקים, והביעו את סיפוריהם באמצעות צילום דיוקן וטקסט קצר. התוצרים מוצגים בגלריית החוצות.
"האוטוגרפרס" הינו מיזם חברתי בינלאומי שמטרתו חיבור קהילה להיסטוריה הייחודית שלה. המיזם מפגיש בין אנשים שחוו מאורעות היסטוריים לבין אמנים מקומיים המתעדים את הסיפורים מנקודת מבטם האישית. התוצרים מצטרפים לתערוכה נודדת של האוטוגרפרס ומנגישה לציבור הרחב את ההוויה התרבותית וההיסטורית המקומית.
השותפים במיזם (צילום: דוברות העירייה)
בעמותת "להשאיר חותם" המפעילה את פרויקט האוטוגרפרס מסבירים כי, "התערוכה מחברת בין דורות, בין קהילות ובין תרבויות. בכל עיר מופק פרויקט תיעודי על טהרת הסיפורים המקומיים. מרגש לגלות את הסיפורים הייחודים של חדרה, ולהעניק להם את הבמה הראויה".
לדברי ראש העיר צביקה גנדלמן, "העיר חדרה רואה חשיבות רבה בהוקרת מורשתה באמצעות תיעוד תושביה הוותיקים. יש לברך על שיתוף הפעולה עם מיזם האוטוגרפרס להפקת תוצר אמנותי, אשר ללא ספק יותיר חותם מרתק, ויחשוף בפני צעירי העיר את ותיקיה וסיפוריהם. לא בכדי בחרנו להקדיש את המיזם לסיפוריהם של ותיקי גבעת אולגה. יש חשיבות רבה להוקיר את המורשת והעבר של השכונה עוד בטרם חדרה הפכה לעיר, ולפתוח צוהר ליופיו וייחודו של המקום. המיזם מצטרף לשלל פעולות ולעשייה רבה, שתכליתן להפוך את עברה של השכונה הוותיקה לתשתית שתבטיח את פריחת העיר ושגשוגה העתידי, וגם לשמר את אווירת המשפחתיות הקיימת כאן, בין החדש לישן".
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!