בשיתוף העירייה, מפעל הפיס ומיזם התיעוד הבינלאומי "האוטוגרפרס", נחנכה גלריית חוצות בגבעת אולגה, לתיעוד אירועים היסטוריים מהזווית האישית של ותיקי השכונה
במסגרת מיזם "להשאיר חותם בגבעת אולגה" ופרויקט "האוטוגרפרס", נחנכה בשכונה גלריית חוצות ייחודית המתעדת תושבים ותיקים אשר סיפור חייהם שזור בסיפור העליות השונות וההתיישבות בארץ ישראל.
חנוכת הגלריה (צילום: דוברות העירייה)
את המיזם השיקה עיריית חדרה בסיוע מפעל הפיס ו"האוטוגרפרס" הבינלאומי (The Autographers), ובהובלת אגף הרווחה של העירייה באמצעות המחלקה לאזרחים ותיקים, המחלקה לשירותי קהילה והתנדבות, ופרויקט קהילה לדורות.
במסגרת המיזם אותרו אזרחים ותיקים משכונת גבעת אולגה בחדרה, ביניהם ניצולי שואה, וטרנים, סיפורי העליות השונות לארץ, סיפורי מעברות, משתתפי מלחמות ואנשים שתרמו ליישוב והפכו אותו למה שהוא, על מנת שיספרו על המאורעות ההיסטוריים מזווית אישית.
המיזם הושק בסיוע מפעל הפיס
במקביל יצא קול קורא ליוצרים מקומיים, צלמים וכותבים המעוניינים להשתתף במיזם, המעניק להם את ההזדמנות להצטרף לקהילת היוצרים הבינלאומית של "האוטוגרפרס". היוצרים עברו הכשרה בנושא תיעוד באמצעות צילום וטקסט, צוותו לתושבים הוותיקים, והביעו את סיפוריהם באמצעות צילום דיוקן וטקסט קצר. התוצרים מוצגים בגלריית החוצות.
"האוטוגרפרס" הינו מיזם חברתי בינלאומי שמטרתו חיבור קהילה להיסטוריה הייחודית שלה. המיזם מפגיש בין אנשים שחוו מאורעות היסטוריים לבין אמנים מקומיים המתעדים את הסיפורים מנקודת מבטם האישית. התוצרים מצטרפים לתערוכה נודדת של האוטוגרפרס ומנגישה לציבור הרחב את ההוויה התרבותית וההיסטורית המקומית.
השותפים במיזם (צילום: דוברות העירייה)
בעמותת "להשאיר חותם" המפעילה את פרויקט האוטוגרפרס מסבירים כי, "התערוכה מחברת בין דורות, בין קהילות ובין תרבויות. בכל עיר מופק פרויקט תיעודי על טהרת הסיפורים המקומיים. מרגש לגלות את הסיפורים הייחודים של חדרה, ולהעניק להם את הבמה הראויה".
לדברי ראש העיר צביקה גנדלמן, "העיר חדרה רואה חשיבות רבה בהוקרת מורשתה באמצעות תיעוד תושביה הוותיקים. יש לברך על שיתוף הפעולה עם מיזם האוטוגרפרס להפקת תוצר אמנותי, אשר ללא ספק יותיר חותם מרתק, ויחשוף בפני צעירי העיר את ותיקיה וסיפוריהם. לא בכדי בחרנו להקדיש את המיזם לסיפוריהם של ותיקי גבעת אולגה. יש חשיבות רבה להוקיר את המורשת והעבר של השכונה עוד בטרם חדרה הפכה לעיר, ולפתוח צוהר ליופיו וייחודו של המקום. המיזם מצטרף לשלל פעולות ולעשייה רבה, שתכליתן להפוך את עברה של השכונה הוותיקה לתשתית שתבטיח את פריחת העיר ושגשוגה העתידי, וגם לשמר את אווירת המשפחתיות הקיימת כאן, בין החדש לישן".
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מקדמים חדשנות באנרגיה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2025
מדברים על זה
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
פלאשנט עסקים | 13.5.2025
פוליסת חיסכון: הדרך החכמה לחסוך בלי להסתבך
...
פלאשנט עסקים | 12.5.2025
תקיפת עובד ציבור
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.5.2025
כל מה שאתם צריכים לדעת על תיקון מחשבים ניידים
...
פלאשנט עסקים | 7.5.2025
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
הכירו: "YAM" - קונספט קולינרי ראשון וחדשני בישראל המשלב אירועים יוקרתיים ומסע (ארוחת) טעימות על צוק פראי המשקיף לים בהובלת השף תומר אגאי. “Yam” נושא עמו בשורה גסטרונומית ראשונה מסוגה בישראל – קונספט קולינרי עילית המפגיש בין אירועים יוקרתיים, עטורי סטייל, לבין מסע טעימות (כשר)של השף על צוק פראי ביפו ממנו נשקף הים הפתוח בצורה פנורמית ובמלוא הדרו. החזון היצירתי של השף תומר אגאי – מהקולות הבולטים והמשפיעים ביותר בסצנת הקולינריה מביא עימו את הקוטור של עולם הקולינריה. בהצלחה!
לרגל שבוע הספר: כ-80 ספריות ברחבי הארץ יציגו הצגות הילדים שנכתבו בהשראת ספרי הילדים הפופולאריים ביותר ביניהם: הלב, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, על פי ספרו האהוב והידוע של אפרים סידון, הארנב ממושי הצגה קסומה ע"פ ספרה של שלומית כהן אסיף, הדייג ודג הזהב, הברווזון המכוער, בגדי המלך החדשים, פינוקיו, פיטר פן, אלאדין ועוד. מוטי חלימי, מנכ"ל תאטרון השעה הישראלי: "אנו רואים בהצגה כלי רב עוצמה בסיוע לילדים להבין את הספרות טוב יותר, בצורה חווייתית ועוצמתית. הצגות ילדים מעודדות את הילדים לקרוא את הספר עליו מבוססת ההצגה".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".