בשיתוף העירייה, מפעל הפיס ומיזם התיעוד הבינלאומי "האוטוגרפרס", נחנכה גלריית חוצות בגבעת אולגה, לתיעוד אירועים היסטוריים מהזווית האישית של ותיקי השכונה
במסגרת מיזם "להשאיר חותם בגבעת אולגה" ופרויקט "האוטוגרפרס", נחנכה בשכונה גלריית חוצות ייחודית המתעדת תושבים ותיקים אשר סיפור חייהם שזור בסיפור העליות השונות וההתיישבות בארץ ישראל.
חנוכת הגלריה (צילום: דוברות העירייה)
את המיזם השיקה עיריית חדרה בסיוע מפעל הפיס ו"האוטוגרפרס" הבינלאומי (The Autographers), ובהובלת אגף הרווחה של העירייה באמצעות המחלקה לאזרחים ותיקים, המחלקה לשירותי קהילה והתנדבות, ופרויקט קהילה לדורות.
במסגרת המיזם אותרו אזרחים ותיקים משכונת גבעת אולגה בחדרה, ביניהם ניצולי שואה, וטרנים, סיפורי העליות השונות לארץ, סיפורי מעברות, משתתפי מלחמות ואנשים שתרמו ליישוב והפכו אותו למה שהוא, על מנת שיספרו על המאורעות ההיסטוריים מזווית אישית.
המיזם הושק בסיוע מפעל הפיס
במקביל יצא קול קורא ליוצרים מקומיים, צלמים וכותבים המעוניינים להשתתף במיזם, המעניק להם את ההזדמנות להצטרף לקהילת היוצרים הבינלאומית של "האוטוגרפרס". היוצרים עברו הכשרה בנושא תיעוד באמצעות צילום וטקסט, צוותו לתושבים הוותיקים, והביעו את סיפוריהם באמצעות צילום דיוקן וטקסט קצר. התוצרים מוצגים בגלריית החוצות.
"האוטוגרפרס" הינו מיזם חברתי בינלאומי שמטרתו חיבור קהילה להיסטוריה הייחודית שלה. המיזם מפגיש בין אנשים שחוו מאורעות היסטוריים לבין אמנים מקומיים המתעדים את הסיפורים מנקודת מבטם האישית. התוצרים מצטרפים לתערוכה נודדת של האוטוגרפרס ומנגישה לציבור הרחב את ההוויה התרבותית וההיסטורית המקומית.
השותפים במיזם (צילום: דוברות העירייה)
בעמותת "להשאיר חותם" המפעילה את פרויקט האוטוגרפרס מסבירים כי, "התערוכה מחברת בין דורות, בין קהילות ובין תרבויות. בכל עיר מופק פרויקט תיעודי על טהרת הסיפורים המקומיים. מרגש לגלות את הסיפורים הייחודים של חדרה, ולהעניק להם את הבמה הראויה".
לדברי ראש העיר צביקה גנדלמן, "העיר חדרה רואה חשיבות רבה בהוקרת מורשתה באמצעות תיעוד תושביה הוותיקים. יש לברך על שיתוף הפעולה עם מיזם האוטוגרפרס להפקת תוצר אמנותי, אשר ללא ספק יותיר חותם מרתק, ויחשוף בפני צעירי העיר את ותיקיה וסיפוריהם. לא בכדי בחרנו להקדיש את המיזם לסיפוריהם של ותיקי גבעת אולגה. יש חשיבות רבה להוקיר את המורשת והעבר של השכונה עוד בטרם חדרה הפכה לעיר, ולפתוח צוהר ליופיו וייחודו של המקום. המיזם מצטרף לשלל פעולות ולעשייה רבה, שתכליתן להפוך את עברה של השכונה הוותיקה לתשתית שתבטיח את פריחת העיר ושגשוגה העתידי, וגם לשמר את אווירת המשפחתיות הקיימת כאן, בין החדש לישן".
לקראת עונת החתונות, רשת האופנה הבינלאומית ALDO משיקה את קולקציית נעלי הכלות לקיץ - עם דגש על שילוב בין סטייל לנוחות. הקולקציה מציעה מגוון רחב של דגמים, שנועדו ללוות את הכלה מהרגע המרגש בחופה ועד לרחבת הריקודים בשעות הקטנות של הלילה.
בין הטרנדים הבולטים בולטים עיטורי פנינים, לבבות מוזהבים ואבנים נוצצות, שהופכים את הנעליים לפריט אופנה בפני עצמו. ב-ALDO מבטיחים מראה יוקרתי ועדכני לצד נוחות בלתי מתפשרת, כדי שהיום הגדול יהיה מושלם גם מהצעד הראשון. קולקציית קיץ 2026 כבר זמינה בחנויות הרשת ובאתר.
הפתיחה החגיגית של חנות Fashion Club השבוע ברחוב האורזים בנתניה, התקיימה באירוע נוצץ שלא חסרו בו שמות מוכרים. בין האורחים בלטו נועה קירל ומאור בוזגלו. בתיעוד: ענבל עם אחותו של השוער דניאל פרץ וסגן ראש העיר שלו אלגלי. היה שמח ומלא סטייל!
קבוצת קניוני עופר, וביניהם נתניה וחדרה, יוצאת בסייל הקיץ הגדול, עם הנחות משמעותיות, הטבות מיוחדות ומבצעי ענק על מאות פריטים ממגוון מותגים
ורשתות מובילות בתחומי האופנה, ההנעלה, הלייף סטייל, הילדים, הטיפוח, הבית והפנאי. הסייל יתקיים ב-17 קניוני עופר ברחבי הארץ, עד 30.6.2026 (או עד גמר המלאי), ויכלול עשרות מותגים ורשתות ישראליות ובינלאומיות מובילות, אשר יציעו לצרכנים הנחות בלעדיות ומבצעי סוף עונה אטרקטיביים במיוחד. לרגל השקת המהלך עלה קמפיין בכיכובה של הפרזנטורית עדי אשכנזי.
הסטייליסטית אור לוזון שנפרדה מבן זוגה השבוע, הגיעה משעות הבוקר המוקדמות לסט הצילומים של ג'ק קובה שם הרימה בהפתעה מסיבת רווקות לחברותיה: מעיין דורי ולניקול ארבוב. לוזון, הפתיעה אותן בזרי פרחים, הרמת כוסית, ברכות ומתנות לרגל הנישואים. מעיין דורי בת ה-38 סיפרה לחברותיה שתחגוג את החינה באירוע משפחתי, ובעוד שבועיים תינשא לבחיר ליבה במושב ברכיה. לראשונה חשפה פרטים על בן זוגה איתו מתחתנת: לוחם מילואים בגולני בן 33, הצעיר ממנה ב- 5 שנים. כמו כן סיפרה שיטוסו ל – 3 שבועות לתאילנד שם יחגגו את הירח דבש. אהבנו ופרגנו. מזל טוב!