בהפגנת הענק שהתקיימה בתל אביב השתתפו קבוצה גדולה של נשים מחדרה. העירייה העמידה אוטובוס לטובת נשים שרצו להשתתף בהפגנה
עשרות נשים מחדרה השתתפו בצעדת הנשים שהתקיימה בתל-אביב במחאה נגד האלימות הגואה כלפי נשים. במטרה לקחת חלק פעיל במאבק באלימות, העמידה עיריית חדרה אוטובוס לטובת נשים שהיו מעוניינות להשתתף בהפגנת הענק.
מאחורי ההפגנה עמדו כל ארגוני הנשים בישראל, והיא התקיימה בגן צ'ארלס קלור בהשתתפות אלפי מפגינים, נשים וגברים כאחד. אלפי המפגינים קראו להעברת תקציב לתוכנית לאומית למניעת אלימות במשפחה, וכן משרד ממשלתי שיטפל בנושא, כל זאת כחלק מהמאמץ הלאומי לשים סוף לאלימות.
מרימות את הראש ודורשות די לאלימות (צילום: הילי קונאיק)
על הבמה צמררו את אלפי המפגינים דבריהם של שירה וישניאק שאחותה מאיה ז"ל נרצחה לפני כשבועיים בידי בן זוגה, לילי בן עמי אחותה של מיכל סלה ז"ל שנרצחה בידי בעלה, ניר אלימלך אחיה של ענת אלימלך ז"ל שנרצה בידי בן זוגה, ונואמים נוספים. בנוסף הופיעו הזמרות עדן אלנה וקרן פלס.
יוזמות ההפגנה הוסיפו כי בתקופת הקורונה מצאו עצמן מאות ואלפי נשים סגורות בביתן עם גבר אלים ועברו גיהינום לאורך כל התקופה. זאת בנוסף לעלייה במספר הסובלות מהתופעה בכל ימות השנה, והגרוע מכל – העלייה במספר הנשים שנרצחות על-ידי בני זוגן.
את חדרה ייצגה קבוצת נשים מעיריית חדרה, אגף הרווחה, ועדת נשים, אגף נוצ"ץ, המרכז לשלום המשפחה, מועצת נשים, וכן ארגוני הנשים בחדרה: נשות הדסה, נעמת, ויצו. נשות חדרה הפגינו כשעל פניהן מסיכות שהודפסו בשיתוף העירייה, מועצת נשים וארגוני הנשים, אשר נשאו את הכיתוב: מכסים את הפה אבל לא שותקים. די לאלימות נגד נשים!".
סגן ומ”מ ראש העיר שלו אלגלי, השתתף בסבב אליפות ישראל בסקייטבורד, שנערך בנתניה בפארק שלולית החורף, בהשתתפות ספורטאים מאיגוד הסקייטבורד מכל רחבי הארץ. תפסנו אותו יחד בצילום עם עופר אלקין - מנכ״ל איגוד הסקייטבורד
וניר יבלונסקי - מאגף הספורט.
ראש העיר נתניה, אבי סלמה, אירח השבוע את השר חיים כץ, שר התיירות, הרווחה, הבריאות, הבינוי והשיכון. יחד עם הצוות המקצועי דנו על הנושאים לקידומה והמשך התפתחותה של העיר.
מזל טוב לבת המצווה: בין החוגגים למשפחת עו"ד יוסי ומרב מכלוף, שדרן רדיו 90, יחד עם חברי מועצה, משפחה וחברים טובים אשר נהנו מערב מרגש, שמח ובלתי נשכח. מזל טוב והרבה הצלחה בהמשך הדרך!
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.