זיכוי מוחלט: בית המשפט קבע הבאסטיונר מהשוק בחדרה לא תקף
שלומי גבאי שבת,
13 ביוני 2020, 18:37
בכתב האישום נטען כי הנאשם חבט בפניו של המתלונן והיכה אותו בפניו מספר פעמים וכתוצאה מכך נגרמו לו חבלות השופט קפלן: "מאומה מהמיוחס לנאשם לא הוכח מעבר לספק סביר ולכן בית המשפט מוצא כי הנאשם זכאי."
שופט בית משפט השלום בחדרה אהוד קפלן זיכה השבוע באופן מוחלט בעל דוכן בשוק חדרה שהואשם בתקיפת לקוח שביקש לרכוש אצלו פירות וירקות ויצא חבול ומדמם.
על פי כתב האישום המקורי שהוגש כנגד בעל הדוכן תושב העיר כבן 40 ביום 18/11/17 סמוך לשעה 11:00 הגיע המתלונן גם הוא תושב העיר חדרה בשנות ה-50 לחייו לבאסטה בבעלות הנאשם בשוק העירוני ברחוב רוטשילד וליקט מוצרים שונים אותם שם בשקיות ואז פנה אל בעל הבאסטה וביקש לשקול את המוצרים בכדי לשלם.
השוק העירוני חדרה (צילום: שלומי גבאי)
בעל הדוכן הסביר לו כי ישנם לקוחות נוספים שהתור שלהם לפניו וביקש ממנו להמתין בסבלנות. בין השניים התגלע ויכוח קולני שבמהלכו אמר בעל הדוכן למתלונן כי אינו מעוניין למכור לו את המוצרים ולקח את השקיות מידיו,בתגובה אמר המתלונן לנאשם "לך תזדיין" והויכוח ביניהם הסלים.
בכתב האישום נטען כי הנאשם חבט בפניו של המתלונן הפילו ארצה והיכה אותו בפניו מספר פעמים וכתוצאה מכך נגרמו לו חבלות של ממש ושטפי דם רבים בחלק השמאלי של פניו ובאפו והוא נזקק לטיפול רפואי.
הוביל קו הגנה נוקשה. עו"ד יגאל כהן (צילום: שלומי גבאי)
הלקוח החבול הגיש תלונה במשטרת חדרה כנגד בעל הדוכן. החוקרים חקרו את בעל הדוכן המתמחה באומניות לחימה שונות שהכחיש כי תקף את המתלונן וטען בתוקף כי הוא זה שהותקף ובסך הכל הגן על עצמו וכתוצאה מכך נפל המתלונן ארצה ונחבל.
הוא דרש מהחוקרים להתבונן במצלמות האבטחה המוצבות בדוכן ואף באלו המוצבות בשוק העירוני בכדי לאמת את גירסתו אולם פעולות אלו לא התבצעו משום מה ובתום חקירתו הוא שוחרר. כעבור כמה שבועות קיבל הנאשם מכתב מהמשטרה בוא נאמר לו מפורשות כי החקירה בעניינו הסתיימה והתיק נסגר.
אולם כעבור שנה הגישה לשכת התביעות המשטרתית לבית משפט השלום בחדרה כתב אישום חמור כנגדו בגין תקיפה הגורמת חבלה של ממש ומשפטו החל להתנהל.
עו"ד ואדים רושל
בזה אחר זה עלו לדוכן העדים עדי התביעה בתיק שאת עדותם הצליחו סנגוריו של הנאשם יגאל כהן וואדים רושל לקעקע. בית המשפט סבר כי על המשטרה היה חובה לפרוק את מצלמות האבטחה במקום ולזמן את הנוכחים במקום בעת האירוע אולם פעולות חקירה בסיסיות אלו לא בוצעו כמו גם זימון העדים שנוכחו בדוכן בעת האירוע ומה שנותר לשופט קפלן להחליט זה איזו גרסה יותר אמינה זאת של המתלונן או זאת של הנאשם.
לבסוף החליט השופט קפלן לקבל את גירסת הנאשם ולזכות אותו זיכוי מוחלט. בהחלטתו כתב השופט קפלן: "מאומה מהמיוחס לנאשם לא הוכח מעבר לספק סביר ולכן בית המשפט מוצא כי הנאשם זכאי."
תגובתם של עו״ד יגאל כהן וואדים רושל שייצגו את הנאשם: "כתב האישום נגד הנאשם הוגש לאחר כשנה לביהמ"ש זאת, כאשר נמסר לנאשם כי התיק נגדו נסגר. בערר שהגיש המתלונן נמצא אליבא דתביעה הצדק להגשת כתב אישום. אנו טענו מלכתחילה, כי מחדלי החקירה הינם ממדרגה ראשונה, וזכותו של הנאשם להגנה עצמית בבית עסקו הביאה לזיכויו המלא. השאלה שעמדה בפני ביהמ"ש היא: האם קיימות די ראיות כדי לבסס ספק סביר. ביהמ"ש לנוכח ניהול תיק הראיות בהוכחות השתכנע כי אינו יכול להעדיף את עדות המתלונן על פני עדות הנאשם, וציין כי מאומה מהמיוחס לנאשם לא הוכח מעבר לספק סביר, ולכן ביהמ״ש מצא הנאשם זכאי. בנימה אישית, לאחר מסכת דיונים מייגעת בה הובלנו קו הגנה נוקשה תוך הדהוד מחדלי החקירה, השתכנע ביהמ"ש, באמצעותינו, כי זכאותו של הנאשם עומדת לימינו כאשר זיכה אותו זיכוי מלא.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.