זיכוי מוחלט: בית המשפט קבע הבאסטיונר מהשוק בחדרה לא תקף
שלומי גבאי שבת,
13 ביוני 2020, 18:37
בכתב האישום נטען כי הנאשם חבט בפניו של המתלונן והיכה אותו בפניו מספר פעמים וכתוצאה מכך נגרמו לו חבלות השופט קפלן: "מאומה מהמיוחס לנאשם לא הוכח מעבר לספק סביר ולכן בית המשפט מוצא כי הנאשם זכאי."
שופט בית משפט השלום בחדרה אהוד קפלן זיכה השבוע באופן מוחלט בעל דוכן בשוק חדרה שהואשם בתקיפת לקוח שביקש לרכוש אצלו פירות וירקות ויצא חבול ומדמם.
על פי כתב האישום המקורי שהוגש כנגד בעל הדוכן תושב העיר כבן 40 ביום 18/11/17 סמוך לשעה 11:00 הגיע המתלונן גם הוא תושב העיר חדרה בשנות ה-50 לחייו לבאסטה בבעלות הנאשם בשוק העירוני ברחוב רוטשילד וליקט מוצרים שונים אותם שם בשקיות ואז פנה אל בעל הבאסטה וביקש לשקול את המוצרים בכדי לשלם.
השוק העירוני חדרה (צילום: שלומי גבאי)
בעל הדוכן הסביר לו כי ישנם לקוחות נוספים שהתור שלהם לפניו וביקש ממנו להמתין בסבלנות. בין השניים התגלע ויכוח קולני שבמהלכו אמר בעל הדוכן למתלונן כי אינו מעוניין למכור לו את המוצרים ולקח את השקיות מידיו,בתגובה אמר המתלונן לנאשם "לך תזדיין" והויכוח ביניהם הסלים.
בכתב האישום נטען כי הנאשם חבט בפניו של המתלונן הפילו ארצה והיכה אותו בפניו מספר פעמים וכתוצאה מכך נגרמו לו חבלות של ממש ושטפי דם רבים בחלק השמאלי של פניו ובאפו והוא נזקק לטיפול רפואי.
הוביל קו הגנה נוקשה. עו"ד יגאל כהן (צילום: שלומי גבאי)
הלקוח החבול הגיש תלונה במשטרת חדרה כנגד בעל הדוכן. החוקרים חקרו את בעל הדוכן המתמחה באומניות לחימה שונות שהכחיש כי תקף את המתלונן וטען בתוקף כי הוא זה שהותקף ובסך הכל הגן על עצמו וכתוצאה מכך נפל המתלונן ארצה ונחבל.
הוא דרש מהחוקרים להתבונן במצלמות האבטחה המוצבות בדוכן ואף באלו המוצבות בשוק העירוני בכדי לאמת את גירסתו אולם פעולות אלו לא התבצעו משום מה ובתום חקירתו הוא שוחרר. כעבור כמה שבועות קיבל הנאשם מכתב מהמשטרה בוא נאמר לו מפורשות כי החקירה בעניינו הסתיימה והתיק נסגר.
אולם כעבור שנה הגישה לשכת התביעות המשטרתית לבית משפט השלום בחדרה כתב אישום חמור כנגדו בגין תקיפה הגורמת חבלה של ממש ומשפטו החל להתנהל.
עו"ד ואדים רושל
בזה אחר זה עלו לדוכן העדים עדי התביעה בתיק שאת עדותם הצליחו סנגוריו של הנאשם יגאל כהן וואדים רושל לקעקע. בית המשפט סבר כי על המשטרה היה חובה לפרוק את מצלמות האבטחה במקום ולזמן את הנוכחים במקום בעת האירוע אולם פעולות חקירה בסיסיות אלו לא בוצעו כמו גם זימון העדים שנוכחו בדוכן בעת האירוע ומה שנותר לשופט קפלן להחליט זה איזו גרסה יותר אמינה זאת של המתלונן או זאת של הנאשם.
לבסוף החליט השופט קפלן לקבל את גירסת הנאשם ולזכות אותו זיכוי מוחלט. בהחלטתו כתב השופט קפלן: "מאומה מהמיוחס לנאשם לא הוכח מעבר לספק סביר ולכן בית המשפט מוצא כי הנאשם זכאי."
תגובתם של עו״ד יגאל כהן וואדים רושל שייצגו את הנאשם: "כתב האישום נגד הנאשם הוגש לאחר כשנה לביהמ"ש זאת, כאשר נמסר לנאשם כי התיק נגדו נסגר. בערר שהגיש המתלונן נמצא אליבא דתביעה הצדק להגשת כתב אישום. אנו טענו מלכתחילה, כי מחדלי החקירה הינם ממדרגה ראשונה, וזכותו של הנאשם להגנה עצמית בבית עסקו הביאה לזיכויו המלא. השאלה שעמדה בפני ביהמ"ש היא: האם קיימות די ראיות כדי לבסס ספק סביר. ביהמ"ש לנוכח ניהול תיק הראיות בהוכחות השתכנע כי אינו יכול להעדיף את עדות המתלונן על פני עדות הנאשם, וציין כי מאומה מהמיוחס לנאשם לא הוכח מעבר לספק סביר, ולכן ביהמ״ש מצא הנאשם זכאי. בנימה אישית, לאחר מסכת דיונים מייגעת בה הובלנו קו הגנה נוקשה תוך הדהוד מחדלי החקירה, השתכנע ביהמ"ש, באמצעותינו, כי זכאותו של הנאשם עומדת לימינו כאשר זיכה אותו זיכוי מלא.
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מקדמים חדשנות באנרגיה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2025
מדברים על זה
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
פלאשנט עסקים | 13.5.2025
פוליסת חיסכון: הדרך החכמה לחסוך בלי להסתבך
...
פלאשנט עסקים | 12.5.2025
תקיפת עובד ציבור
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.5.2025
כל מה שאתם צריכים לדעת על תיקון מחשבים ניידים
...
פלאשנט עסקים | 7.5.2025
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
הכירו: "YAM" - קונספט קולינרי ראשון וחדשני בישראל המשלב אירועים יוקרתיים ומסע (ארוחת) טעימות על צוק פראי המשקיף לים בהובלת השף תומר אגאי. “Yam” נושא עמו בשורה גסטרונומית ראשונה מסוגה בישראל – קונספט קולינרי עילית המפגיש בין אירועים יוקרתיים, עטורי סטייל, לבין מסע טעימות (כשר)של השף על צוק פראי ביפו ממנו נשקף הים הפתוח בצורה פנורמית ובמלוא הדרו. החזון היצירתי של השף תומר אגאי – מהקולות הבולטים והמשפיעים ביותר בסצנת הקולינריה מביא עימו את הקוטור של עולם הקולינריה. בהצלחה!
לרגל שבוע הספר: כ-80 ספריות ברחבי הארץ יציגו הצגות הילדים שנכתבו בהשראת ספרי הילדים הפופולאריים ביותר ביניהם: הלב, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, על פי ספרו האהוב והידוע של אפרים סידון, הארנב ממושי הצגה קסומה ע"פ ספרה של שלומית כהן אסיף, הדייג ודג הזהב, הברווזון המכוער, בגדי המלך החדשים, פינוקיו, פיטר פן, אלאדין ועוד. מוטי חלימי, מנכ"ל תאטרון השעה הישראלי: "אנו רואים בהצגה כלי רב עוצמה בסיוע לילדים להבין את הספרות טוב יותר, בצורה חווייתית ועוצמתית. הצגות ילדים מעודדות את הילדים לקרוא את הספר עליו מבוססת ההצגה".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".