כחלק מתהליך ארצי, ובהנחיית הרשות לחירום לאומית (רח"ל), למוכנות לאירוע צונאמי במדינת ישראל, הותקנו השבוע שלטי אזהרה והכוונה לאירוע צונאמי, בחופי חדרה ובשכונת גבעת אולגה
גלי צונאמי הם סדרה של כמה גלים ארוכים מאוד הנוצרים בים, בדרך כלל עקב רעידת אדמה. כאשר הגלים נכנסים לאזור רדוד, הם עלולים להתרומם, להציף ולפגוע בחוף בעוצמה רבה.
גלי הצונאמי עלולים להגיע במשך שעות ארוכות, כאשר הגל הראשון אינו בהכרח הגל הגדול ביותר או זה שיגרום לפגיעה הנרחבת ביותר.
בחופי ישראל פגעו בעבר גלי צונאמי וההערכה היא שהם יתרחשו גם בעתיד. לא ניתן לחזות מתי, היכן ומה יהיה גובה וטווח ההצפה של גל הצונאמי הבא.
סימנים המעידים על האפשרות להתקרבות גל צונאמי:
א. רעידת אדמה חזקה.
ב. נסיגת ים (שפל) חזקה ופתאומית.
ג. רעש חזק המגיע מתוך הים.
ד. התרעה המועברת על ידי כוחות החירום.
פעולות לביצוע בזמן אירוע:
1. אם אתם בחוף הים בעת רעידת אדמה, או בהישמע התרעה, עזבו מיד את החוף מחשש שיגיע גל צונאמי שיציף אותו.
2. התרחקו מהחוף קילומטר אחד לפחות לכיוון מזרח, או אל אזור כינוס מסומן - טכנודע גבעת אולגה.
3. מי שאינם יכולים לעזוב את אזור החוף, עלו לפחות לקומה 4 של בניין קרוב.
4. יש להקשיב לאמצעי התקשורת לקבלת הנחיות ואין לשוב לחוף ב-12 השעות שאחרי הרעידה.
בדיוק בימים אלה ובזמן מלחמה, לקראת חג הפסח מותג OP Collection משיק לראשונה חנות פופ-אפ בקניון עופר רמת אביב. לראשונה הושקה השבוע חנות פופ-אפ של המותג OP Collection מבית Ofir Production של אופיר אלסטר. הפופ אפ ייפעל בקומת הכניסה של קניון עופר רמת אביב למשך זמן מוגבל עד 18/3. מדובר בפעם הראשונה שבה המותג יוצא מהאונליין אל העולם הפיזי, עם חנות פופ-אפ חגיגית המציעה מגוון מארזים מעוצבים לקראת חג הפסח לצד כלי נוי ואקססוריז לבית. הקונספט של המותג מציע פתרון אירוח מהיר ונוח - “הפקה ב-5 דקות בקופסה אחת”. אופיר אלסטר, בעלת המותג OP Collection, מסרה: “אנחנו מתרגשים מאוד להשיק לראשונה חנות פופ-אפ פיזית לאחר ההצלחה הגדולה ברשת. היה לנו חשוב להביא את החוויה של OP Collection גם לעולם האמיתי ולאפשר ללקוחות לראות, להרגיש ולהתרשם מהמארזים מקרוב. לקראת חג הפסח יצרנו קולקציה חגיגית שמאפשרת לכל אחד לארח בקלות ובסטייל. ממש הפקה שלמה בחמש דקות בקופסה אחת״.