מהנדס עיריית חדרה: "החזון של ראש העיר להפוך את חדרה למטרופולין ומרכז תעסוקה ושירותים"
ראובן יגיל יום שני,
22 ביוני 2020, 10:10
הוצגה תכנית האב לתחבורה לעיר חדרה. גנדלמן: "התכנית חשובה מאוד להמשך התפתחותה של העיר. חדרה נמצאת בתנופת פיתוח אדירה ובמקביל גם בין חמשת הערים בישראל, עם הגירה חיובית לעיר
בשבוע שעבר הציג מהנדס העיר, נדב הדר, לראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן ולהנהלת העיר את תכנית האב לתחבורה לעיר חדרה. התכנית מקודמת על ידי משרד התחבורה באמצעות חברת יפה נוף ומשרד תכנון המתמחה בתכניות מסוג זה.
תכנית אב לתחבורה לחדרה (צילום: הדמיה)
מטרת התכנית: אפיון והגדרת צרכי העיר בתחום התחבורה וההתניידות במרחב, בדגש על תחבורה ציבורית, הליכתיות, נתיבי אופניים ורכבים פרטיים. מתן מענה תכנוני בתחומים בהם נדרשת התערבות. הכנת תכנית עבודה לשנת יעד 2040 הכוללת שלביות ביצוע.
עיקרי התכנית: שדרוג מערכת הדרכים העירונית והארצית בתחומי העיר הוספת שני כבישי רוחב חדשים: כביש יהודי פקיעין מכביש 4 מעל יער חדרה דרך מרכז התחבורה הצמוד לתחנת רכבת חדרה מערב ועד גבעת אולגה, המשך ביצוע כביש 9 הכולל חיבור במחלפים לכבישים 4 ו-2, מחלף תעשיות המחבר בין כביש 65 לאזור התעשייה, הוספת חיבורים משני צדי העיר מעל ומתחת לכביש 2, הקמת כבישים נוספים המחברים לתחנות רכבת חדרה מזרח וחדרה מערב, הפיכת כביש 4 לכביש עירוני ועוד.
שדרוג משמעותי לתחבורה בחדרה (צילום: הדמיה)
שדרוג מערכת התחבורה הציבורית: הקמת נתיבי תחבורה ציבורית בכל העיר, פרויקט הנתצ"ים כולל כיסוי מלא של כל העיר ממזרח למערב בדגש על אזורי ביקוש במרכז העיר, במוקדי תעסוקה ובחיבורים למערכות תחבורה ארציות. הפרויקט יכלול תכנון תשתית לרכבת קלה ממזרח למערב העיר ותגבור מערך האוטובוסים.
פרויקט הנתצ"ים הינו מגה פרויקט בקנה מידה עירוני וכולל תכנון מדוקדק של כל המרחב הציבורי בנתיבים אלו, פרויקט הנתצ"ים יוצא לתכנון בימים אלו. הכנת רשת עירונית לאופנים ותכנית להגברת ההלכתיות במרכז העיר. התאמת המרחב העירוני לתמיכה ברוכבי אופניים באמצעות נתיבים מיוחדים ובטיחותיים, הקמת חניוני אופניים באזורי ביקוש.
הגברת ההליכתיות: העיקרון המנחה הוא החזרת המרחב הציבורי להולכי הרגל. הסדרת המרחב הציבורי באופן שיאפשר התניידות נוחה, בטוחה ונעימה במרחב הציבורי להולכי רגל. התכנית כוללת שדרוג רשת השבילים, יצירת הצללות והנגשת המרחב.
מהנדס העיר אינג' נדב הדר: "חזון ראש העיר כולל את הפיכתה של חדרה למטרופולין ומרכז תעסוקה ושירותים לכלל יישובי האזור. בשל שטחה הגדול של העיר, מגוון התשתיות התחבורתיות החוצות את העיר ובכלל זה שני קווי רכבת ושני כבישים ברמה ארצית ותכניות הפיתוח הרבות המתוכננות בעיר, נדרש שינוי תפיסה בכל הנוגע להתניידות במרחב העירוני. תכנית האב לתחבורה הינה אחת התכניות המשמעותיות שמקודמות היום בעיר ומיישמת הלכה למעשה את השינוי התפיסתי המתחייב.
תכנית האב לתחבורה תהווה את הבסיס לפרויקטי פיתוח תשתיות ותקבע לו"ז למימוש הפרויקטים. התכנית תשחרר חסמי פיתוח, תעודד עירוניות טובה ומקיימת, תאפשר מימוש תכניות התחדשות עירוניות ותשפר את הבטיחות ואיכות החיים של התושבים והמבקרים בעיר".
ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן: "תכנית האב לתחבורה, חשובה מאוד להמשך התפתחותה של העיר. זה לא סוד, שחדרה נמצאת בתנופת פיתוח אדירה ובמקביל גם בין חמשת הערים בישראל, עם הגירה חיובית לעיר, לכן החשיבות הרבה לסלילת צירי תנועה חדשים נוספים, טיפול ושיפוץ התשתית הקיימת והשקעה חסרת תקדים בנתצ"ים, שיוצא לתכנון בימים אלו ממש".
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מקדמים חדשנות באנרגיה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2025
מדברים על זה
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
פלאשנט עסקים | 13.5.2025
פוליסת חיסכון: הדרך החכמה לחסוך בלי להסתבך
...
פלאשנט עסקים | 12.5.2025
תקיפת עובד ציבור
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.5.2025
כל מה שאתם צריכים לדעת על תיקון מחשבים ניידים
...
פלאשנט עסקים | 7.5.2025
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
הכירו: "YAM" - קונספט קולינרי ראשון וחדשני בישראל המשלב אירועים יוקרתיים ומסע (ארוחת) טעימות על צוק פראי המשקיף לים בהובלת השף תומר אגאי. “Yam” נושא עמו בשורה גסטרונומית ראשונה מסוגה בישראל – קונספט קולינרי עילית המפגיש בין אירועים יוקרתיים, עטורי סטייל, לבין מסע טעימות (כשר)של השף על צוק פראי ביפו ממנו נשקף הים הפתוח בצורה פנורמית ובמלוא הדרו. החזון היצירתי של השף תומר אגאי – מהקולות הבולטים והמשפיעים ביותר בסצנת הקולינריה מביא עימו את הקוטור של עולם הקולינריה. בהצלחה!
לרגל שבוע הספר: כ-80 ספריות ברחבי הארץ יציגו הצגות הילדים שנכתבו בהשראת ספרי הילדים הפופולאריים ביותר ביניהם: הלב, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, על פי ספרו האהוב והידוע של אפרים סידון, הארנב ממושי הצגה קסומה ע"פ ספרה של שלומית כהן אסיף, הדייג ודג הזהב, הברווזון המכוער, בגדי המלך החדשים, פינוקיו, פיטר פן, אלאדין ועוד. מוטי חלימי, מנכ"ל תאטרון השעה הישראלי: "אנו רואים בהצגה כלי רב עוצמה בסיוע לילדים להבין את הספרות טוב יותר, בצורה חווייתית ועוצמתית. הצגות ילדים מעודדות את הילדים לקרוא את הספר עליו מבוססת ההצגה".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".