התוכנית להקמת שדה תעופה במזרח חדרה תחזור לדיון מקצועי נוסף בפני צוות התכנון של הות"ל
במהלך הדיון העלו שופטי בג"צ תהיות על התעקשות המדינה לא לקיים דיון עם העיריות והתושבים בנוגע לסוגיות רבות הקשורות לשדה התעופה המתוכנן. מנגד, טענו הרשויות כי תהליך הות"ל היה דורסני תוך התעלמות מוחלטת מחוות דעת מקצועיות הקובעות כי חלופת חדרה מזרח הינה טעות תכנונית, סביבתית, כלכלית ובטיחותית.
השופטת דפנה ברק ארז, שעמדה בראש הרכב השופטים, אמרה לנציגי המדינה כי את בית המשפט מטרידה העובדה לכאורה כי לא ניתנה להם ההזדמנות להשמיע את טיעוניהם בפני מוסדות התכנון. עוד הוסיפה השופטת, יש פה פרויקט חשוב מאוד, תשתית לאומית, האם לא מתבקש כי שיתוף הרשויות יהיה יותר אמיתי?
משמעות החלטת בג"ץ היא כי הות"ל יהיה מחוייב בדיון מקצועי נוסף בו ישמעו חוות הדעת של הרשויות. ממצאי הדיון וחוות הדעת יועברו למליאת הות"ל. בכוונת הרשויות והתושבים להמשיך בפעולות לביטול הכוונה להקים במזרח חדרה שדה תעופה שירכז את פעילות שדה התעופה בהרצליה וחלקים מפעילות שדה דב שנסגר.
בג"ץ הדגיש בהחלטתו כי טענות העיריות ישמעו בלב שלם שלם ונפש חפצה. במסגרת הפשרה שהושגה, מחקו הרשויות את העתירות ובית המשפט קבע כי כל הטיעונים שמורים לרשויות והתושבים במידה וידרשו הליכים משפטיים נוספים בבג"ץ.
את עיריית חדרה ייצג עו"ד עופר שפיר את מועצה אזורית מנשה ייצג עו"ד גיל אוריון ואת מטה תושבי האזור ייצג עורך הדין תומר מירז.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.