גנדלמן: "מן הראוי שמאבקם של העובדות והעובדים הסוציאליים יהיה המאבק של כל אחד ואחת מאתנו"
עשרות עובדות ועובדים סוציאליים מחדרה והסביבה, הפגינו הבוקר, חמישי, בכיכר המשטרה וזאת כחלק מהמאבק הארצי של העובדים הסוציאליים הדורשים שכר הוגן. העובדים, אליהם הצטרפו ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן ומנכ"ל העירייה יעקב זגדון הניפו שלטים עליהם נכתב בין היתר: "עוסית נלחמת לפרנסה הוגנת" "עומס מקסימום שכר מינימום".
ראש העירייה צביקה גנדלמן פרסם לפני כשבוע טור אישי בנושא בו ציין: "מן הראוי שמאבקם של העובדות והעובדים הסוציאליים לשיפור תנאיהם ולגידול בתקציבי הרווחה והשירותים החברתיים, יהיה המאבק של כל אחד ואחת מאתנו.
ראש העיר ומנכ"ל העירייה עם העובדים (צילום: דוברות העירייה)
עבודתם המסורה למען השכבות החלשות מתבצעת כל ימות השנה בתנאים לא תנאים, כורעים תחת העומס, ולא אחת נאלצים להתמודד עם תופעות של איומים ואף אלימות. בימי הקורונה הפכה עבודתם לעבודת קודש של ממש, בעודם מהווים החוט המקשר בין התושבים שבסגר - רבים מהם קשישים וניצולי שואה - לבין העולם, ומחזקים בהם את הידיעה שאינם לבד וכי יש מי שחושב עליהם ודואג לצורכיהם.
למרבה הצער נקלעה המדינה למשבר כלכלי חסר תקדים בגלל סגר הקורונה, ורבים נוספים עלולים להצטרף אל מעגלי הרווחה. לא עולה בדעתי כיצד תוכל המדינה לסייע לתושביה ללא העובדים הסוציאליים, ובמקביל איני מעלה על הדעת כיצד יוכלו העובדות והעובדים הסוציאליים להעניק שירות מסור ותומך בתנאים הקיימים לאלפי תושבים נוספים, אם לא יותר.
לעשרות אלפי תושבים מהווה ידם המושטת של העובדים הסוציאליים את ההבדל בין ייאוש לתקווה, ועלינו כחברה לעשות הכל כדי לתמוך בכך. עלינו לתמוך במאבקם של העובדות והעובדים הסוציאליים, שהוא מאבק לאומי לשיפור השירותים החברתיים במדינה, ובעיקר מאבק לשמור על גחלת התקווה בישראל כולה".
שישו ושמחו: הקפות שניות בשבעה מוקדים ברחבי חדרה
עיריית חדרה מזמינה את תושבות ותושבי העיר לחגוג יחד את שמחת תורה באירועי הקפות שניות שיתקיימו במוצאי החג...
פלאשנט לוקאלי | 1.10.2026
טעם חדש בעיר: הפודטראקים מגיעים לנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 24.9.2026
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
פלאשנט לוקאלי | 14.9.2026
מדברים על זה
נסגר תיק החקירה נגד לוחם שב"ס שירה בתושב חדרה במהלך קטטה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.10.2026
בעלי חנויות: כך מאבטחים את חזית העסק בלי להסתיר את הסחורה
...
פלאשנט עסקים | 3.10.2026
הסכם בין יורשים: חלוקת עיזבון בלי למכור את דירת הירושה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 1.10.2026
נפרדו לפני 30 שנה ולא התגרשו: האם האישה עדיין יורשת?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.9.2026
מאסר בפועל לסוכן ביטוח מנתניה
בית המשפט גזר 12 חודשי מאסר כנגד דניאל מאיר שהשמיט עסקאות בהיקף של יותר ממיליון שקלים...
פלאשנט חוק ומשפט | 24.9.2026
לעד הנדסה – בדיקות מקצועיות ופיקוח בדרך לנכס איכותי
...
פלאשנט עסקים | 22.9.2026
השנה החדשה היא זמן לעדכן את הצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2026
בונים בית פרטי בחדרה: כך בוחרים קבלן שלד בצורה נכונה ובטוחה
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2026
42 כלי רכב הורדו מהכביש בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 16.9.2026
הירושה תקועה: מה קורה כשאחד היורשים מסרב לשתף פעולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 12.9.2026
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף בהילולת בושאייף המסורתית, המהווה חלק משמעותי ממסורתה וממורשתה המפוארת של יהדות לוב. במהלך הערב הסתובב אלגלי בין המשתתפים הרבים ועלה לבמת האירוע ובירך את הקהל. אלגלי איחל למשתתפים ולכל בית ישראל בריאות, שמחה, שפע ובשורות טובות.
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!