סייעות בגני ילדים סיימו קורס הכשרה מקיף ויסודי, שנמשך שנתיים ונועד להקנות להן ידע וכלים מקצועיים, ארגוניים ופדגוגיים
מחזור נוסף של סייעות גני ילדים סיים קורס הסמכה לסייעות שנמשך לאורך שנתיים. הקורס, החמישי במספר, הוא פרי יוזמה משותפת של המחלקה לחינוך קדם יסודי באגף החינוך של עיריית חדרה, ועד העובדים, והמכללה האקדמית בווינגייט.
הכשרת הסייעות נועדה לשדרג את כוח האדם המקצועי בגני הילדים בחדרה, וזאת על-פי מדיניות ראש העיר צביקה גנדלמן, המחזיק גם בתיק החינוך. לדברי גנדלמן, העירייה מציבה את חינוך ילדי העיר בעדיפות ראשונה ומשקיעה בהם רבות כבר מגיל הגן. "גני הילדים הם המפגש הראשוני של ילדי העיר עם מערכת החינוך, ובמסגרתם מעניקים לילדים כלים ללמידה. לכן יש לשבץ בגנים את העובדים האיכותיים ביותר, אשר ייתנו מענה מיטבי לרווחתם וחינוכם של ילדי העיר. הכשרת הסייעות מקדמת אותן להיות כוח מסייע מקצועי, חינוכי, ומשמעותי עבור הילדים".
מטרת ההכשרה להכיר מגמות חדשות בהפעלת גני הילדים, לימוד השלבים ההתפתחותיים של ילדי הגן ופיתוח כלים לעבודת צוות ולתקשורת בין-אישית אפקטיבית. בין היתר עסק הקורס בארגון הסביבה החינוכית, הסייעת כחלק אינטגרלי מצוות הגן, תכנים ותחומי דעת בגן (שפה ואוריינות, גנים ירוקים, חגים), בריאות ובטיחות.
לצורך המשך העשרה בתחומי אחזקה, בטיחות וביטחון, הגיעו במהלך הקורס הגיעו בעלי מקצוע מהעירייה אשר העבירו את התכנים הרלוונטיים.
בוגרות קורס הסייעות (צילום: דוברות העירייה)
לדברי מנהלת המחלקה לחינוך קדם יסודי והגיל הרך גילה גואטה, "הסייעות יוצאות לדרך עם ידע רב בתחומים השונים וארגז כלים עשיר, כל זאת למען ילדי העיר מתוך אמונה כי הגיל הרך הוא שלב קריטי בהתפתחות הילד והבנה כי הגורם הקריטי באיכות הטיפול הינו טיב ההון האנושי של אנשי המקצוע הסובבים את הילד".
יו"ר ועד העובדים איציק יצחקי: "שמח להיות חלק מיוזמה ברוכה זו. המטרה שלנו להכשיר את העובדים ולהעניק ידע בכדי שיוכלו להתפתח בתוך מסגרת העבודה, ידע שגם יחזק את מעמדן במקום העבודה לאורך זמן".
אחת הסייעות ציינה: "הקורס תרם רבות להתמקצעות שלי ולשיפור התפקוד שלי כסייעת חינוכית בגני הילדים. למדתי נושאים חשובים ומכל אחד מהנושאים הללו רכשתי ידע שעזר לי, וכיום אני מרגישה שותפה באופן מלא למעשה החינוכי בגן. בהזדמנות זו אני רוצה להודות על הזכות שניתנה לי להרחבת אופקים, לצמוח וללמוד, כי אחרי הכל סייעת חינוכית היא חלק מהצוות החינוכי ומהאקלים המיטבי של הגן".
יצוין כי בימים אלו מתחילה הרשמה לקורס השישי במספר, ובנוסף מתקיימים לאורך השנה סדנאות העצמה ומעגלי שיח המסייעים אף הם לקידום ולהתפתחות מקצועית של הסייעות.
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מדברים על זה
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.