סייעות בגני ילדים סיימו קורס הכשרה מקיף ויסודי, שנמשך שנתיים ונועד להקנות להן ידע וכלים מקצועיים, ארגוניים ופדגוגיים
מחזור נוסף של סייעות גני ילדים סיים קורס הסמכה לסייעות שנמשך לאורך שנתיים. הקורס, החמישי במספר, הוא פרי יוזמה משותפת של המחלקה לחינוך קדם יסודי באגף החינוך של עיריית חדרה, ועד העובדים, והמכללה האקדמית בווינגייט.
הכשרת הסייעות נועדה לשדרג את כוח האדם המקצועי בגני הילדים בחדרה, וזאת על-פי מדיניות ראש העיר צביקה גנדלמן, המחזיק גם בתיק החינוך. לדברי גנדלמן, העירייה מציבה את חינוך ילדי העיר בעדיפות ראשונה ומשקיעה בהם רבות כבר מגיל הגן. "גני הילדים הם המפגש הראשוני של ילדי העיר עם מערכת החינוך, ובמסגרתם מעניקים לילדים כלים ללמידה. לכן יש לשבץ בגנים את העובדים האיכותיים ביותר, אשר ייתנו מענה מיטבי לרווחתם וחינוכם של ילדי העיר. הכשרת הסייעות מקדמת אותן להיות כוח מסייע מקצועי, חינוכי, ומשמעותי עבור הילדים".
מטרת ההכשרה להכיר מגמות חדשות בהפעלת גני הילדים, לימוד השלבים ההתפתחותיים של ילדי הגן ופיתוח כלים לעבודת צוות ולתקשורת בין-אישית אפקטיבית. בין היתר עסק הקורס בארגון הסביבה החינוכית, הסייעת כחלק אינטגרלי מצוות הגן, תכנים ותחומי דעת בגן (שפה ואוריינות, גנים ירוקים, חגים), בריאות ובטיחות.
לצורך המשך העשרה בתחומי אחזקה, בטיחות וביטחון, הגיעו במהלך הקורס הגיעו בעלי מקצוע מהעירייה אשר העבירו את התכנים הרלוונטיים.
בוגרות קורס הסייעות (צילום: דוברות העירייה)
לדברי מנהלת המחלקה לחינוך קדם יסודי והגיל הרך גילה גואטה, "הסייעות יוצאות לדרך עם ידע רב בתחומים השונים וארגז כלים עשיר, כל זאת למען ילדי העיר מתוך אמונה כי הגיל הרך הוא שלב קריטי בהתפתחות הילד והבנה כי הגורם הקריטי באיכות הטיפול הינו טיב ההון האנושי של אנשי המקצוע הסובבים את הילד".
יו"ר ועד העובדים איציק יצחקי: "שמח להיות חלק מיוזמה ברוכה זו. המטרה שלנו להכשיר את העובדים ולהעניק ידע בכדי שיוכלו להתפתח בתוך מסגרת העבודה, ידע שגם יחזק את מעמדן במקום העבודה לאורך זמן".
אחת הסייעות ציינה: "הקורס תרם רבות להתמקצעות שלי ולשיפור התפקוד שלי כסייעת חינוכית בגני הילדים. למדתי נושאים חשובים ומכל אחד מהנושאים הללו רכשתי ידע שעזר לי, וכיום אני מרגישה שותפה באופן מלא למעשה החינוכי בגן. בהזדמנות זו אני רוצה להודות על הזכות שניתנה לי להרחבת אופקים, לצמוח וללמוד, כי אחרי הכל סייעת חינוכית היא חלק מהצוות החינוכי ומהאקלים המיטבי של הגן".
יצוין כי בימים אלו מתחילה הרשמה לקורס השישי במספר, ובנוסף מתקיימים לאורך השנה סדנאות העצמה ומעגלי שיח המסייעים אף הם לקידום ולהתפתחות מקצועית של הסייעות.
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
לרגל השקת GOLBARY CLUB קו חדש של בית האופנה גולברי, שעוצב בהשראת עולמות הטניס והפאדל, יוצא המותג בקמפיין רחב, לחשוף את הקולקציה החדשה של פריטים המשלבים מראה ספורטיבי מוקפד, סטייל נקי ונוכחות אופנתית עדכנית. את הקמפיין מובילה הפרזנטורית אילנית לוי, ולצידה משתתפות שגית רביבו ולאה ינאי, חלק מנבחרת השגרירות של המותג גולברי. הקמפיין יחשוף לראשונה את הקולקציה המציגה פרשנות חדשה למלתחת הקיץ.
ברכות לדניאלה אטיה, סגנית מנהלת בית החינוך הממ״ד אביחי, שנבחרה לאחת מ-50 המורים המצטיינים בישראל במסגרת תחרות "המורה של המדינה". הבחירה בדניאלה, שעליה המליצו תלמידים, הורים וצוותי חינוך, הביאה גאווה גדולה לנתניה. דניאלה הגיעה לישיבת המועצה בנתניה יחד עם בני משפחה הגאים והמאושרים. חבר מועצת העיר ואיש החינוך ים מאיר קרן, ברך את דניאלה ואמר שמהיכרות אישית עם המשפחה הוא לא מתפלא שיצאו ילדה כזו מוצלחת.
תערוכה מסקרנת במיוחד: דקל הררי פותח תערוכת יחיד חדשה בגלריית Global Art בתל אביב והופך עיתונים יומיומיים לאמנות חדה ובועטת. באמצעות חיתוך, צבע ושכבות של כותרות, הררי בוחן כיצד שטף המידע, החדשות והשגרה מעצבים את הזהות שלנו. במקום לקרוא ולזרוק, הוא מעניק לעיתון חיים חדשים - כאלה שמכריחים לעצור ולהתבונן. התערוכה “[dd/mmm/yyyy]” עוסקת במתח שבין מידע, הרגל וזעזוע שנשחק בתוך מציאות חוזרת. הררי, שמגיע דווקא מרקע עסקי, מתרגם כותרות, מלחמות ושגרה לדימויים עוצמתיים שנשארים בתודעה. הפתיחה ב-20.5 בתל אביב, והתוצאה מבטיחה הרבה יותר מקריאת בוקר שגרתית. אוצרות - מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. נעילה: 20.6.2026.
מותג האיפור KIKO MILANO קיים השבוע אירוע השקת LOVE FUSION סדרת מוצרי בייס ליין חדשה, שאליו הגיעו מאות מוזמנים ונהנו מצפייה בסרט ״השטן לובשת פראדה״ בהוט סינמה כפר סבא. בין האורחים שהגיעו להשקה: טליה עובדיה, ליה נגה, טל תמם, עידן ברוליה ועוד. היה שמח!