עיריית חדרה מפתחת מודל ייחודי ללמידה במרחב העירוני
ראובן יגיל יום שלישי,
7 ביולי 2020, 09:51
חדרה נערכת לתרחיש של סגירת מוסדות החינוך ומפתחת מודל ייחודי למערכת החינוך בעיר ללמידה במרחב העירוני והקהילתי שיאפשר המשך למידה משמעותית גם בצל הקורונה
כחלק מההיערכות לתרחיש שלפיו תיאלץ מערכת החינוך העירונית לפתוח את שנת הלימודים תשפ"א בצל מגיפת הקורונה, מפתחת עיריית חדרה מודל ייחודי "מודל חדר"ה" – חינוך ולמידה במרחב העירוני.
לדברי ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, הממונה על תיק החינוך, העירייה נערכת לחידוש הפעילות של מערכת החינוך ב-1 בספטמבר מתוך הנחת עבודה שמדינת ישראל ומערכת החינוך עדיין ייאלצו להתנהל במגבלות הנובעות מהמשך נוכחות הקורונה.
לאור זאת מפתחת העירייה את המודל הייחודי, המבוסס על איגום משאבים עירוניים (מבניים, טבעיים, אנושיים, ארגוניים ואחרים) ועל שיתוף פעולה בין מסגרות החינוך הפורמלי ומסגרות החינוך הבלתי פורמלי, במטרה לקיים שגרת למידה משמעותית גם בצל המגיפה.
ראש העיר צביקה גנדלמן (צילום: דוברות העירייה)
לדברי סמנכ"לית חברה וקהילה ד"ר אסנת ספורטה, מדובר במודל חינוכי פורץ דרך שעיקרו הפיכת המרחב העירוני לבית ספר אחד גדול. העקרונות שהנחו את גיבוש המודל הם: קשר אישי עם התלמידים, זמן גמיש, מרחב למידה גמיש, ושילוב חינוך פורמלי ובלתי פורמלי.
תרחיש הייחוס לגיבוש המודל הוגדר במשותף עם מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה. התרחיש מבוסס על הנחת עבודה כי מוסדות החינוך יפעלו לסירוגין, תלמידים ואנשי צוות רבים ימצאו חולים או מבודדים, ומוסדות החינוך יידרשו לפעול במתכונת של קפסולות וליישם פרקטיקות של ריחוק חברתי.
הפתרון, כאמור, הוא "מודל חדר"ה" ללמידה פרואקטיבית וחדשנית במרחבים הקהילתיים. לצורך כך נערך מיפוי ראשוני של כל המשאבים במרחבים הקהילתיים והציבוריים, לרבות יער חדרה, פארקים ציבוריים ושמורות טבע, מתנ"סים, מוזיאונים, החווה החקלאית, פארק המדע, הטכנודע, מוזיאון הרפואה ועוד. בתהליך לוקחים חלק אגף החינוך של העירייה, מנהלי בתי-הספר, הנהגת ההורים, תנועות הנוער, מפקחי משרד החינוך, מרכז הצעירים, מחלקות הנוער, אגפי אתו"ס ונוצ"ץ, עמותת "פנאי העיר" ומתנ"ס גבעת אולגה ועוד.
מייסדת בית הספר המכיל בחדרה מועמדת לתפקיד שרת החינוך
...
פלאשנט לוקאלי | 7.9.2026
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
מדברים על זה
הירושה תקועה: מה קורה כשאחד היורשים מסרב לשתף פעולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 12.9.2026
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.