תלמידי התיכוניים בחדרה ישמשו כמחלצים בתרחישי חירום
ראובן יגיל יום שלישי,
14 ביולי 2020, 11:49
תלמידי תיכון הוכשרו כמחלצים קלים בתרחישים של לכודים בקריסת מבנים. בתום ההכשרה הותקנו בבתי הספר ארונות עם ציוד חירום למתן סיוע בשטח
כחלק מתהליך הכשרת תלמידי תיכון בשכבות י"א ו-י"ב כמחלצים קלים בתרחישי חירום של רעידת אדמה או קריסת מבנים, צוידו בתי הספר בארונות עם ציוד בסיסי לחילוץ לכודים, כולל מסורים, קסדות, משקפי מגן, כפפות, פנס ראש, אפוד זוהר, איזמל, קאטר, גרזן, מכוש, לום, את חפירה ועוד.
המהלך מבוצע בהובלת משרד החינוך ופיקוד העורף בשיתוף עם הרשויות, כחלק חלק מתהליך ההכשרה של תלמידי תיכון כמחלצים קלים, והחל מהשבוע הותקנו הארונות בבתי ספר שתלמידיהם עברו את ההכשרה.
לדברי הקב"ט העירוני אייל קופר, ארונות עם ציוד הותקנו ב-16 בתי ספר ברחבי העיר. את ההתקנה בבתי הספר ליוו קב"טי מוסדות החינוך איציק ציונית ושמואל מיכאלי ממחלקת ביטחון באגף האכיפה והביטחון שאותו מנהל גיל שלמה.
קב"טים מלווים את ההתקנה (צילום: דוברות העירייה)
רעידת אדמה עלולה להתאפיין בריבוי נפגעים, לכודים ונעדרים. פעמים רבות לוקח זמן רב או אף נבצר מכוחות הצלה להגיע לשטח, וככל שעובר זמן פוחת הסיכוי להציל אנשים. הנתונים מאירועי רעידות אדמה בעולם מראים שדווקא בזכות אזרחים לא מיומנים שנמצאים בזירת האירוע, התאפשרה הצלת חיי אדם באמצעים פשוטים ובסיסיים.
לאור זאת מתבצעת הכשרת התלמידים במטרה להרחיב את ההיערכות לתרחישי קריסת מבנים בעקבות רעידת אדמה, מלחמה וכדומה, ולהדריך את התלמידים והמורים להתמודדות עם תרחישים אלה. התלמידים עברו הדרכה מקצועית של שלושה מפגשים שהכשירו אותם לבצע חילוץ קל בעת קריסת מבנים, וארונות החילוץ שהותקנו בבתי הספר אמורים לסייע להם במתן המענה הראשוני. בשעת חירום, מלחמה או רעידת אדמה, במקרים של אירועים עם לכודים, יוכלו אותם תלמידים לעזור לכוחות ההצלה (כיבוי אש ופיקוד העורף) במתן סיוע מיידי בשטח.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.