האמבולנס הקהילתי, בשונה מאמבולנס מד"א רגיל – מתופעל ע"י מתנדבי הארגון תושבי קיסריה ונמצא בביתם, מוכן להקפצה בכל עת. כך, באמצעות צמצום המרחק בין האמבולנס לתושבים, בעת חירום ניתן להעניק שירות מציל חיים באופן מהיר ויעיל יותר
אמבולנס קהילתי חדש של מגן דוד אדום נחנך השבוע בטקס מיוחד בקיסריה והנו מיועד לשמש את תושבי היישוב. האמבולנס הקהילתי מצטרף לפרויקט מד"א המציב בישובים רבים בארץ אמבולנסים הפועלים מסביב לשעון ע"י מתנדבים תושבי הישוב, במטרה לקצר זמני ההגעה למטופלים ולהעניק טיפול רפואי מידי ככל הניתן.
בטקס חנוכת האמבולנס הקהילתי השתתפו ראש המועצה האזורית חוף הכרמל, אסיף איזק, סגנו רפי אבני ונציגי מד"א - סמנכ"ל קהילה, ד"ר אלי יפה, סגן מנהל מרחב שרון במד"א, עמית דילאון, בכירי הנהלת המתנדבים של מרחב שרון ועובדי ומתנדבי מד"א בקיסריה.
האמבולנס הקהילתי, בשונה מאמבולנס מד"א רגיל – מתופעל ע"י מתנדבי הארגון תושבי קיסריה ונמצא בביתם, מוכן להקפצה בכל עת. כך, באמצעות צמצום המרחק בין האמבולנס לתושבים, בעת חירום ניתן להעניק שירות מציל חיים באופן מהיר ויעיל יותר.
טקס חנוכת האמבולנס (צילום: דוברות מד"א)
במהלך טקס חניכת האמבולנס החדש, אמר ראש המועצה האזורית חוף הכרמל, אסיף איזק: "אני מברך על היוזמה, אשר עונה על הצורך המשמעותי של היישוב. כולי תקווה שנעמיק את שיתוף הפעולה בין המועצה והיישוב לבין מד"א, ונקים תחנת הזנקה כאן בקיסריה. ברצוני להודות לכל העוסקים במלאכה - למנהלת היישוב, לוועד המקומי, לחברת המליאה על היוזמה ועל הנכונות וכמובן לשותפינו היקרים במד"א".
ענת ציפקין, חובשת בכירה במד"א ונהגת האמבולנס הקהילתי, הוסיפה: "לראשונה בתולדותיה, מתחדשת קיסריה באמבולנס קהילתי, אשר מכפיל כוח במתן מענה ראשוני במידה והאירוע מתרחש בקרבת מקום. המטרה העיקרית העומדת לנגד עינינו היא קיצור זמני תגובה לקריאות חירום רפואי, תוך קידום המטופל לפינוי מהיר ככל הניתן לבית החולים הקרוב ביותר. מדובר עבורי בהגשמת חלום, זכות ענקית. בשם תושבי קיסריה אני מבקשת להודות מקרב לב למד"א, להנהלת המרחב ולכל העוסקים במלאכה על ההירתמות המהירה לפרויקט קהילתי המבורך".
עמית דילאון, סגן מנהל מרחב שרון במד"א: "ארגון מגן דוד אדום חרט על דגלו להקטין ולצמצם את זמני התגובה. האמבולנס שנמצא פה, בתוך היישוב, הוא מדמה את כל הטוב של מד"א - הן בקיצור זמן התגובה והן מצד ההתנדבות והנתינה של תושבי הקהילה ולמענה. האמבולנס הזה חשוב ומציל חיים".
ד"ר אלי יפה, סמנכ"ל קהילה במד"א: "הודות לאמבולנס הקהילתי שמופעל ע"י המתנדבים תושבי הישוב, שיפרנו וקיצרנו את זמן המענה הרפואי במקרה חירום רפואי. תודה רבה על שיתוף הפעולה לכל העוסקים במלאכה".
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.
תערוכת הפרחים הבינלאומית- Flowers מסע בין עולמות: תצוגת ענק הכוללת 3 מיליון פרחים המעוצבים ב- 5 עולמות תוכן (מים, גלקסיה, מראות, אגדות ושעשועים). המתחם מקורה וממוזג, וכולל אולמות הקרנה, סדנאות לילדים ועמדות צילום מתי-13.8-29.8
איפה: אקספו תל אביב (גני התערוכה) רכישת כרטיס (החל מגיל שנתיים) עלויות ומחירים בארגונים השונים. תהנו!