ועדת בטיחות בדרכים של העירייה מקדמת שיתופי פעולה עם הרל"בד, המשטרה, השיטור העירוני והנהגת ההורים, בעיקר בקרבת מוסדות חינוך
במסגרת ההיערכות לפתיחת שנת הלימודים תשפ"א התכנסה ועדת בטיחות בדרכים של עיריית חדרה לדיון בנתוני תאונות הדרכים בעיר ובפעילות המטה העירוני לבטיחות בדרכים.
הישיבה התקיימה בהובלת מ"מ ראש העיר ומחזיק תיק בטיחות בדרכים ניר בן-חיים, ובהשתתפות מנהל אגף החינוך בעירייה שלומי דהן, מנהל המטה העירוני לבטיחות בדרכים נדב ליפשין, מהנדס התנועה בעיריית חדרה אינג' הילאל פטימה, מנהל מחלקת אחזקת כבישים מיכאל קופילנקו, מנהל השיטור העירוני דותן עומסי, מנהלת האזור ברלב"ד (הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים) רונית גלזר-דביר, עוזר ראש משרד תנועה חדרה יוסי גשהת, יו"ר ארגון מורי הנהיגה בחדרה גל הינדי, יו"ר הנהגת ההורים העירונית צפריר אורנשטיין, ונוספים.
גלזר-דביר שיבחה את חדרה וציינה כי היא זוכה לשיתופי פעולה מלאים מכל הגורמים. עוד אמרה כי ניכרת התקדמות בטיפול בנושא הבטיחות וכי העירייה פועלת, באמצעות מחזיק התיק, בנכונות מלאה לשפר ולמנוע תאונות דרכים, וזאת למרות התקציבים הממשלתיים המצטמצמים משנה לשנה.
בוחנים את הנתונים. ישיבת הוועדה (צילום: דוברות העירייה)
ניר בן-חיים סקר את הפעילות בנושא הבטיחות בדרכים, בדגש על פעילויות בבתי ספר. לדבריו, "התרשמתי שהתלמידים מפנימים את הפעילות המועברת להם, ובכלל זה סימולטורים לזמן תגובה, נהיגה תחת השפעת אלכוהול, התהפכות רכב, ותוצרים רבים פרי עבודתם של התלמידים".
עוד הוסיף כי נרכשו קסדות ואביזרים לתלמידים במסגרת ההסברה בנושא אופניים חשמליים. הפעילות תוכננה במספר פעימות, אך הקורונה קטעה את התוכניות והחלוקה נדחתה לתחילת שנת הלימודים.
נדב ליפשין הוסיף על הדברים וציין כי מתבצעת פעילות ענפה של המטה לבטיחות בדרכים, ובכלל זה פעילות לכלל המגזרים בכל הגילאים, ולכל סוגי המשתמשים בדרך.
המטה העירוני לבטיחות בדרכים פועל במסגרת אגף החינוך של העירייה. מנהל האגף, שלומי דהן, הדגיש כי כל העת משפרים ומשקיעים הרבה מאוד בביטחונם ובטיחותם של הילדים, וכי האגף ימשיך בפעולות הלימוד וההסברה בקרב התלמידים בנושא של זהירות ובטיחות בדרכים.
יו"ר הנהגת ההורים צפריר אורנשטיין ביקש יותר אכיפה ויותר ניראות ובולטות רחובות, בצמתים ובקרבת מוסדות חינוך. על כך השיב יוסי גשהת ממשרד תנועה חדרה כי יש עשייה רבה בתחום האכיפה, וכן עלייה בכמות דוחות התנועה. מהנתונים אף עולה כי יש ירידה במספר תאונות הדרכים בחדרה, וכן ירידה במעורבות של דו-גלגלי בתאונות. גם הוא שיבח את שיתופי הפעולה עם העירייה, וציין כי השנה התקיימו מספר מבצעי הסברה ואכיפה בתחום הדו-גלגלי וכן פעילויות נוספות בקרבת בתי הספר, תוך התמקדות באכיפה על עבירות אי מתן זכות קדימה להולכי רגל ברחבי העיר ובקרבת מוסדות חינוך.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.