אישור תכנית התחדשות עירונית בברנדס עברה להחלטת מועצת העיר
ראובן יגיל יום חמישי,
3 בספטמבר 2020, 11:54
התוכנית במתחם שיכון עובדים בשכונת ברנדס מקדמת מגורים, מסחר ותעסוקה, ותביא לשיפור במרחב הציבורי ובאיכות החיים של התושבים
מועצת העיר מייעדת את התוכנית להתחדשות עירונית במתחם שיכון עובדים בשכונת ברנדס, למסלול רשויות המתוקצב על-ידי הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, אשר גם תלווה את התכנון לכל אורכו. התוכנית עברה לאחרונה מיון ראשוני ברשות הממשלתית להתחדשות עירונית ונמצאה מתאימה למעבר לשלב המיון השני שבו נדרשה החלטת מועצת העיר, שכאמור אישרה את ייעוד התוכנית למסלול רשויות.
מסלול רשויות הוא המסלול שבמסגרתו יכולות רשויות מקומיות להגיש תוכנית להתחדשות עירונית ובקשה להשתתפות במימון מהרשות הממשלתית להתחדשות עירונית אשר תקדם יחד עם הרשות המקומית באופן צמוד את התוכנית, כולל תכנון, צוות יועצים, אדריכל, מהנדסי תנועה, יועצי נוף, יועצי מים וביוב וכדומה, וכן תהליך לשיתוף ציבור.
מתחם התכנון. ברנדס (צילום: דוברות העירייה)
התוכנית להתחדשות עירונית בשכונת ברנדס, אותה מובילים אגף ההנדסה של העירייה והמינהלת להתחדשות עירונית חדרה, נמצאת בגבול הדרום מערבי של העיר ומהווה שער כניסה. גבולות התוכנית הם הרחובות יצחק בן-צבי, פיינברג, ספיר, אשכול לוי, ובחלקה גם כביש 4.
התוכנית נועדה לאפשר התחדשות של המתחם המאכלס מאות משפחות, ופיתוח מוסדות ציבור בהיקף משמעותי אשר יסייע לעיר לתת מענה נדרש לאוכלוסייה. התוכנית תאפשר פיתוח של מסחר שכונתי ותעסוקה, יחד עם בנייה משולבת מרקמית וגבוהה עם חזית מסחרית, ותיצור עירוב שימושים שיאפשר תעסוקה בסמוך למקום המגורים. התוכנית מציעה לייצר שטחים ציבוריים פתוחים בהיקף ניכר מתוך ראייה אורבנית רחבה.
בנוסף תאפשר התוכנית פיתוח של רחוב בן-צבי והתאמתו כציר מוטה תחבורה ציבורית, ומתן מענה לפיתוח שבילי אופניים, מדרכות ועוד. במסגרת התוכנית יתוכנן חיבור לכביש ארצי 4 ומשם חיבור לכביש 9 המוביל לכבישי האורך הארציים 2 ו-4, חיבורים אשר ישרתו אזורים נרחבים בעיר ויקטינו עומסים תחבורתיים.
במועצת העיר הסבירו כי שיפור המרחב הציבורי יביא לשיפור באיכות החיים במתחם, ויהפכו לחלק ממרכז העיר.
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
סגן ומ”מ ראש העיר שלו אלגלי, השתתף בסבב אליפות ישראל בסקייטבורד, שנערך בנתניה בפארק שלולית החורף, בהשתתפות ספורטאים מאיגוד הסקייטבורד מכל רחבי הארץ. תפסנו אותו יחד בצילום עם עופר אלקין - מנכ״ל איגוד הסקייטבורד
וניר יבלונסקי - מאגף הספורט.
ראש העיר נתניה, אבי סלמה, אירח השבוע את השר חיים כץ, שר התיירות, הרווחה, הבריאות, הבינוי והשיכון. יחד עם הצוות המקצועי דנו על הנושאים לקידומה והמשך התפתחותה של העיר.
מזל טוב לבת המצווה: בין החוגגים למשפחת עו"ד יוסי ומרב מכלוף, שדרן רדיו 90, יחד עם חברי מועצה, משפחה וחברים טובים אשר נהנו מערב מרגש, שמח ובלתי נשכח. מזל טוב והרבה הצלחה בהמשך הדרך!
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.