אגף הרווחה והשירותים החברתיים של עיריית חדרה זוכה להערכה על פעילותו המסורה והראויה לציון בעת משבר הקורונה
משרד העבודה הרווחה והשירותים החברתיים העניק תעודת הוקרה לאגף הרווחה והשירותים החברתיים של עיריית חדרה על פעילותו הראויה לשבח בעת משבר הקורונה.
בטקס צנוע שהתקיים במעמד ראש העיר צביקה גנדלמן, סגן ראש העיר והממונה על תיק הרווחה רומן גישר, מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון ויו"ר מינהל חברה וקהילה ד"ר אסנת ספורטה, העניקה מנהלת נפת חדרה במשרד העבודה הרווחה והשירותים החברתיים מחוז חיפה ענת שפרלינג, את תעודת ההוקרה למנהלת אגף הרווחה בעירייה זיוה היימברג.
לדברי שפרלינג, אגף הרווחה בחדרה עבד ללא לאות בנוהל חירום מותאם קורונה, והצליח לעשות את המקסימום האפשרי לטובת התושבים, הרבה בזכות הנהגת עיר קשובה שנתנה גב לאגף ולעובדיו.
עוד אמרה כי מדובר באגף מקצועי ומדויק, העובד בשיתוף פעולה מהבוקר לתוך הלילה. "בעת הזו היה חלק גדול לשירותים החברתיים", אמרה שפרלינג. "וגם כיום יש פניות רבות, כולל מאלה שהפכו למשפחות למצוקה בגלל המצב".
הערכה לאגף הרווחה (צילום: דוברות העירייה)
תעודת ההוקרה, עליה חתומים מנכ"ל המשרד אביגדור קפלן ומנהלת המחוז אתי קיסוס, ובה מתוארת ההתגייסות בשעת חירום בעת משבר הקורונה, הסיוע לאוכלוסיית מקבלי השירותים, על היוזמה, הרגישות והגמישות, על המסירות והמקצועיות, לוותה במכתב אישי של המנכ"ל קפלן.
לדבריו, בעת חירום זו התגלתה מערכת השירותים החברתיים המקומית כמקור עוצמה של מקצועיות ותפקוד. "פעלתם במסירות, בקור רוח ובנחישות. איתרתם את מוקדי הקושי המרכזיים והצפתם את הצרכים הבולטים. הייתם זריזים במעבר חד לאמצעי טיפול מקוונים ברוח השעה, ובמיצוי משאבי כוח אדם מוגבלים במציאות מאתגרת. עובדי ועובדי המחלקות לשירותים חברתיים שימשו כתף תומכת לאוכלוסיות מקבלי השירותים וגם לאוכלוסיות חדשות.
אציין במיוחד את חשיבות תמיכתכם באוכלוסיית האזרחים הוותיקים ובאוכלוסיית האנשים עם מוגבלויות, אשר נגיף הקורונה כפה עליהם בדידות קשה ומכאיבה, לעתים ללא נשוא", כתב, וציין לסיום: "עבודה רבה עוד לפנינו ולפניכם. מצוקות רבות נדחקו לקרן זווית בשל תקופת החירום ומצוקות אחרות אף הועצמו. אנו נדרשים כעת לשנס מותניים בהתמודדות משותפת עם מציאות מורכבת זו ולסייע לכל אחת ואחד מהנזקקים לשירותינו".
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.
תערוכת הפרחים הבינלאומית- Flowers מסע בין עולמות: תצוגת ענק הכוללת 3 מיליון פרחים המעוצבים ב- 5 עולמות תוכן (מים, גלקסיה, מראות, אגדות ושעשועים). המתחם מקורה וממוזג, וכולל אולמות הקרנה, סדנאות לילדים ועמדות צילום מתי-13.8-29.8
איפה: אקספו תל אביב (גני התערוכה) רכישת כרטיס (החל מגיל שנתיים) עלויות ומחירים בארגונים השונים. תהנו!