במסגרת המאמץ לצמצום התפשטות הקורונה, מסיירים צוותים מתוגברים של הפיקוח העירוני כדי לבדוק את הציות לעטיית מסכות במרחב הציבורי
במסגרת המאמץ העירוני לצמצום התפשטות נגיף הקורונה ועצירת שרשרת ההדבקה, מגבירה עיריית חדרה את אכיפת התו הסגול במרחב הציבורי. בתוך כך מסיירים צוותים מתוגברים של הפיקוח העירוני ברחבי העיר ובודקים את ההקפדה לעטות מסכה.
עוברי אורח שנמצאו עם מסכה ברשותם אך לא על פניהם כנדרש, קיבלו בשלב זה התראה בלבד. אם יימצאו פעם נוספת ללא מסכה על פניהם, יוטל עליהם קנס. לעוברי אורח שנמצאו ללא מסכה כלל, ניתן דוח בגובה 500 שקלים.
אכיפה מוגברת בחדרה (צילום: דוברות העירייה)
יצוין כי על-פי תוכנית הרמזור הממשלתית מוגדרת חדרה כעיר צהובה, ובכוונת הנהלת העיר לצמצם את התפשטות הנגיף ולשפר את מדרג התחלואה בעיר כדי שתוגדר כעיר ירוקה.
בכדי להגיע למטרה זו ממקדת העירייה את המאבק בקורונה על-פי מסד נתונים מפורט ברמה של שכונה ורחוב, שנבנה בשיתוף פיקוד העורף ומשרד הבריאות. צעדי האכיפה והמניעה מתמקדים במקומות שבהם רמת התחלואה גבוהה מיתר שכונות העיר, ובהם מבצעת העירייה פעולות נקודתיות בהתאם למאפייני המקום, החל בהסברה ממוקדת בשפות שונות, אכיפת הנחיות, איתור נקודות מפגש שכונתיות, סגירת מתקנים שבהם יש התקהלויות, ופעולות נוספות שכולן נועדו לצמצם את התפשטות נגיף הקורונה.
עם זאת, מאחר שתושבים נעים מאזור לאזור ומשכונה לשכונה, ובעיקר במרחבים ציבוריים כמו מרכזים מסחריים, מתחמי קניות, רחובות העיר וכדומה, הוחלט לשים דגש על התנהלות התושבים גם במרחבים אלה, והשבוע כאמור החל אגף האכיפה והביטחון של העירייה להגביר את האכיפה על עטיית מסכות.
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!