מפקד פלגה 914, פלג האמונה על הביטחון השוטף הימי בגזרה הצפונית, מחדרה ועד גבול לבנון, סא“ל כפיר רווה באגרת לאזרחים
"הימים ימים קשים הם, ולכאורה יש לנו את כל הסיבות לראות שחורות ולחוש תחושות קשות. עם זאת, לא כך הדבר עבורי. אני רואה שפע דברים טובים. אני רואה את השינוי הגדול במערכת החינוך, צמצום מספר הילדים בכיתה, למידה היברידית, שונה ומגוונת .אנשי החינוך נקראו אל הדגל, ומאז נאבקים לפתח שגרת למידה. אני רואה התייעלות בבתי עסק רבים, מערך שליחויות, שוב, שינוי, אני רואה עזרה לזולת באופן שלא ראיתי בעבר, החל מעזרה כלכלית רחבה וכלה בפרויקטים חברתיים. הקורונה שמטה לנו את הקרקע מתחת לרגליים אך החברה שלנו עומדת לה.
שכן תקופה זו למרות הקשיים המורכבים שבה, מוציאה מאתנו הרבה טוב, טוב הכרחי. אצלנו בזרוע הים סכנת הקורונה היא קריטית, והשלכותיה דרמטיות על המשך תפקודה המבצעי הרציף של הזרוע. כל לוחם הוא בעל חשיבות רבה לשמירה על הרצף התפקודי של כלי השיט, שכן אם כלי שייט יידבק בנגיף, בשונה מכל גוף אחר, אין מחליף לכלי השייט הזה, והלוחמים מבינים זאת היטב.
אני גאה לומר שבתקופה זו למדתי להכיר את הלוחמים שלי לעומק ולראות עד כמה בוגרים, ממושמעים ואחראים הם. לאורך כל התקופה הקשה הזו סגרו הלוחמים שלי זמן רב בבסיס בקפסולות. בידוד זה משית עלינו צורות התנהגות והתנהלות שאיננו רגילים אליהם. האופן שבו הגיבו הלוחמים ואנשי הסגל לשינוי זה היווה עבורי שיעור חשוב על עוצמתם ועל החוסן המנטלי האדיר שנדרש מכולנו בתקופה זו. שיעור ארוך, מעמיק, מלמד ומקור עצום לגאווה.
כחלק משיעור זה למדתי המון גם על עצמי כמפקד ועל כך שבתקופה זו, עוצמות הפיקוד נדרשות יותר מתמיד ובהן- אנושיות, דוגמא אישית, מעורבות ואחריות. האויב אינו שוקט, אינו פוסק לרגע, וכל הזמן מאתגר אותנו. לעיתים נדמה לנו כי הקורונה היא הבעיה הפרטית שלנו ואינה נוגעת לצד השני. כמפקד בזרוע הים אני גאה לומר שההתנהלות המבצעית שלנו הן כזרוע והן כצה"ל לא נפגעה ואף אנו פועלים ביתר שאת אל מול כל מבקשי רעתנו.
לסיכום מספר מסרים אותם אבקש להעביר- לכם אזרחים יקרים, היו סמוכים ובטוחים כי ביטחונכם נמצא בידיים בטוחות ואחראיות. הבנים והבנות שלכם מבצעים את תפקידם באופן מעורר הערכה ומהווים מקור לגאווה. למפקדיי, המשיכו להוביל אותנו באופן אחראי ובטוח, אנחנו חזקים ובעלי כושר עמידה איתן, נכונים לכל משימה. ללוחמים שלי, מקור גאוותי, אני שמח שנפלה בחלקי הזכות לשרת לצידכם בתקופה מאתגרת זו, אתם גיבורים .ואני מלא הערכה על הכוחות הרבים אשר אתם מפגינים שתהיה לכולנו שנה טובה, וכעת יותר מאי פעם נגיד ונתכוון "תכלה שנה וקללותיה ותחל שנה וברכותיה"
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מקדמים חדשנות באנרגיה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2025
מדברים על זה
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
פלאשנט עסקים | 13.5.2025
פוליסת חיסכון: הדרך החכמה לחסוך בלי להסתבך
...
פלאשנט עסקים | 12.5.2025
תקיפת עובד ציבור
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.5.2025
כל מה שאתם צריכים לדעת על תיקון מחשבים ניידים
...
פלאשנט עסקים | 7.5.2025
מנציחים בגבורה את יעל לייבושור וענר שפירא ז"ל
...
פלאשנט לוקאלי | 27.4.2025
תאונות עבודה וצדדים שלישיים
...
פלאשנט חוק ומשפט | 25.4.2025
חגיגות עצמאות עם ילד על הרצף
...
פלאשנט לוקאלי | 24.4.2025
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
הכירו: "YAM" - קונספט קולינרי ראשון וחדשני בישראל המשלב אירועים יוקרתיים ומסע (ארוחת) טעימות על צוק פראי המשקיף לים בהובלת השף תומר אגאי. “Yam” נושא עמו בשורה גסטרונומית ראשונה מסוגה בישראל – קונספט קולינרי עילית המפגיש בין אירועים יוקרתיים, עטורי סטייל, לבין מסע טעימות (כשר)של השף על צוק פראי ביפו ממנו נשקף הים הפתוח בצורה פנורמית ובמלוא הדרו. החזון היצירתי של השף תומר אגאי – מהקולות הבולטים והמשפיעים ביותר בסצנת הקולינריה מביא עימו את הקוטור של עולם הקולינריה. בהצלחה!
לרגל שבוע הספר: כ-80 ספריות ברחבי הארץ יציגו הצגות הילדים שנכתבו בהשראת ספרי הילדים הפופולאריים ביותר ביניהם: הלב, אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו, על פי ספרו האהוב והידוע של אפרים סידון, הארנב ממושי הצגה קסומה ע"פ ספרה של שלומית כהן אסיף, הדייג ודג הזהב, הברווזון המכוער, בגדי המלך החדשים, פינוקיו, פיטר פן, אלאדין ועוד. מוטי חלימי, מנכ"ל תאטרון השעה הישראלי: "אנו רואים בהצגה כלי רב עוצמה בסיוע לילדים להבין את הספרות טוב יותר, בצורה חווייתית ועוצמתית. הצגות ילדים מעודדות את הילדים לקרוא את הספר עליו מבוססת ההצגה".
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".