רכבי העירייה יעמדו לרשות אגפי העירייה לצורך מתן מענה מיידי במטרה לסייע לאזרחים ותיקים ומשפחות נזקקות לעבור את השבועות הקרובים בצורה תקינה
עיריית חדרה נערכת לתקופת הסגר שיתקיים במשך כל חגי תשרי, כפי שהכריזה הממשלה. ראש העירייה צביקה גנדלמן הנחה את אגף את"ל (אירועים תיקונים לוגיסטיקה) לשריין צי רכבים שיעמדו לרשות האגפים העירוניים לצורכי סיוע לתושבים, בעיקר אוכלוסיות בקבוצות סיכון, אזרחים ותיקים, תושבים במצוקה כלכלית, נתמכי אגף הרווחה ועוד, הזקוקים למענים שונים אשר יעזרו להם לצלוח את הסגר שיתקיים בשבועות הקרובים.
נערכים לסגר. גנדלמן מסייר בשטח (צילום: דוברות העירייה)
המוקד העירוני 106 יעמוד לרשות הנזקקים בכל שעות היממה וירכז את פניותיהם של תושבים העומדים בתבחיני הסיוע. דגש מיוחד מושם על סיוע לאזרחים ותיקים המהווים קבוצת סיכון. לנוכח השלכות התפשטות נגיף הקורונה נדרשים אזרחים ותיקים לשמור על ריחוק חברתי ולעיתים נמצאים פרק זמן ממושך בביתם, זאת שעה שהעורף המשפחתי שלהם אינו נגיש כבעבר, כמו גם שגרת הפעילות שנקטעה עקב משבר הקורונה.
לצורך כך מבצע אגף הרווחה של העירייה בראשות מנהלת האגף זיוה היימברג, בשיתוף משרד הרווחה והשירותים החברתיים, מיפוי צרכים של אזרחים ותיקים בחדרה, לצורך מתן סל מענים ממשלתי שיסייע להם להתקיים בימי הסגר בהתאם לצורכיהם ויכולותיהם הכלכליות.
עובדי האגף נערכים לסגר (צילום: דוברות העירייה)
הממשלה תפעל באופן מתואם יחד עם הרשויות המקומיות למתן גישה לציבור האזרחים הוותיקים לשירותים חיוניים וצרכים נוספים, העולים משהייה ממושכת בביתם. לשם כך גובשה תוכנית הפעולה "מגן זהב", שבמסגרתה מבוצע מיפוי צרכים מקיף לאזרחים ותיקים, לצורך מתן סל מענים רחב על-פי הצורך, בשיתוף הקרן לידידות ובאמצעות אגפי הרווחה ברשויות המקומיות.
אוכלוסיית היעד הם אזרחים ותיקים המוכרים למחלקות הרווחה. לטובת סיוע לצרכים שעלו במיפוי הצרכים מעמיד משרד הרווחה תקציב ייעודי לכל רשות מקומית. הסיוע התקציבי הייעודי יינתן על-ידי מחלקות הרווחה, בהתאם לצרכים ולמצב הכלכלי של האזרח הוותיק. זאת כדי לאפשר את מתן המענים בכפוף לקריטריונים ולמגבלות התקציב, כאשר ידו של האזרח הוותיק הנזקק לסיוע אינה משגת כדי לממן.
בנוסף לסיוע לאזרחים ותיקים, יורחב גם הסיוע לאוכלוסייה נזקקת המוכרת במחלקות הרווחה אשר המשבר הנוכחי העמיק את מצוקתה. מדובר על בגירים בכל הגילאים, אשר מתקשים לכלכל את עצמם או את משפחתם. לצורך כך מתקיים שיתוף פעולה של משרד הרווחה והשירותים החברתיים עם הקרן לידידות המסייעת תקציבית למיזם.
המענים שיתאפשרו בעקבות התוכנית, הן לאזרחים הוותיקים והן למשפחות מצוקה, יכללו סיוע ברכישת מזון ומצרכים בסיסיים ליושבים בסגר, וסיוע לנזקקים באמצעות שוברים וכרטיסי רשתות מזון להפעלה מרחוק; סיוע בצרכים רפואיים, טיפולי שיניים, תרופות, נסיעות לטיפולים דחופים ועוד; תיקון ציוד חשמלי או אחר החיוני לצרכים היומיומיים; סיוע בשכר דירה; צרכים להפגת בדידות, כמו טאבלט או אמצעים טכנולוגיים שיאפשרו חיבור לתכניות להפגת בדידות מרחוק; וכן צרכים בסיסיים אחרים אשר היעדרם פוגע בתפקוד הפרט או המשפחה. כל זאת כאמור באמצעות פנייה למוקד העירוני 106, המרכז את הפניות ומעבירן בהתאם לקריטריונים.
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".