היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433 פתחה בחקירה גלויה באחת הרשויות המקומיות בחשד לעבירות הנוגעות לטוהר המידות ושחיתות ציבורית. לאחר שהצטברו מספיק ראיות לכאורה לחשדות לביצוע עבירות פשטו החוקרים על הרשות וביצעו מעצרים.
הפשיטה החלה בשעות הבוקר ובמהלכה נעצרו 4 חשודים ועוכבו 9 מעורבים לחקירה באזהרה בחשד למעורבות בעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, וכן עבירות על פי חוק איסור הלבנת הון. בין העצורים והמעוכבים ראש רשות מקומית ועובדי ציבור ברשות.
על פי החשד, החשודים כל אחד על פי חלקו ותפקידו פעלו לכאורה על מנת לקדם מכרזים והיתרים שבאחריות הרשות המקומית בתמורה ללקיחת טובות הנאה בכסף ושווה כסף, וזאת לכאורה בניגוד לחוק ותוך פגיעה באינטרס הציבורי.
מהמשטרה נמסר כי מדובר בחקירה מורכבת ורחבת היקף המנוהלת על ידי משטרת ישראל בליווי פרקליטות מיסוי וכלכלה מחוז תל אביב והרשות למימון הלבנת הון ומימון טרור במשרד המשפטים.
החקירה בעיצומה ובהמשך היום ייבחן הצורך להביא את העצורים לדיון בפני בית משפט השלום.
החקירה בעיצומה (צילום: משטרת ישראל)
עורך דין שי לוי המייצג 2 עצורים בפרשה (נבחר ציבור וקבלן מקומי) אמר בתגובה למעצרם: "אין לי ספק שכאשר בדיקת המשטרה תסתיים הממצאים ילמדו על ניקיון כפיהם של מרשיי.
מרשי משתפים פעולה באופן מלא עם היחידה החוקרת וממציאים מסמכים ככל שנדרשים כאלו".
סגן ומ”מ ראש העיר שלו אלגלי, השתתף בסבב אליפות ישראל בסקייטבורד, שנערך בנתניה בפארק שלולית החורף, בהשתתפות ספורטאים מאיגוד הסקייטבורד מכל רחבי הארץ. תפסנו אותו יחד בצילום עם עופר אלקין - מנכ״ל איגוד הסקייטבורד
וניר יבלונסקי - מאגף הספורט.
ראש העיר נתניה, אבי סלמה, אירח השבוע את השר חיים כץ, שר התיירות, הרווחה, הבריאות, הבינוי והשיכון. יחד עם הצוות המקצועי דנו על הנושאים לקידומה והמשך התפתחותה של העיר.
מזל טוב לבת המצווה: בין החוגגים למשפחת עו"ד יוסי ומרב מכלוף, שדרן רדיו 90, יחד עם חברי מועצה, משפחה וחברים טובים אשר נהנו מערב מרגש, שמח ובלתי נשכח. מזל טוב והרבה הצלחה בהמשך הדרך!
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.