נחנך גן "בראשית", המשלב מתקני משחקים ואלמנטים הקשורים לסיפור החללית הישראלית הראשונה שהישגה נחשב חסר תקדים בקנה מידה עולמי
נציגי עמותת SpaceIL מפתחת החללית "בראשית", מייסד שותף ויזם של העמותה כפיר דמרי ומנהלת שיתופי פעולה ופרויקטים של העמותה נועה מרגלית, השתתפו בחנוכת גן בראשית שהקימה עיריית חדרה בשכונת בית אליעזר בחדרה, גן ייחודי המשלב אלמנטים הקשורים לסיפור החללית הישראלית הראשונה ששוגרה לחלל.
דמרי, גנדלמן ומרגלית (צילום: דוברות העירייה)
השניים לקחו חלק גם בטקס גזירת הסרט לצד ראש העירייה צביקה גנדלמן, מ"מ ראש העירייה ניר בן-חיים, סגן ראש העירייה רומן גישר, המשנים לראש העירייה מלכיאל (מלכי) אלבז ועו"ד יניב דרי, מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון ונציגי ועד השכונה.
גן בראשית (צילום: דוברות העירייה)
"בראשית" הייתה החללית הישראלית הראשונה והחללית הפרטית הראשונה ששוגרה לירח. לאחר שיגורה המוצלח היא אף נכנסה למסלול סביב הירח. אף על פי שהתרסקה בניסיון לנחות על הירח, נחשב ההישג של החללית לחסר תקדים בקנה מידה עולמי. את החללית פיתחה עמותת SpaceIL, אשר זכתה לתמיכת סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע. כוונת הקבוצה הייתה לפתח את החללית הישראלית הראשונה שתנחת על הירח במטרה לאסוף נתונים לטובת המחקר המדעי.
לאחר התרסקותה של החללית הנחה ראש העירייה צביקה גנדלמן לבחון הקמת גן ציבורי שיספר את סיפורה של "בראשית" כהצלחה ישראלית חסרת תקדים. בהנחיית ראש העיר חיפש מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון את הדרך להנציח את המסע, ולאחר שהוצגו תוכניות שונות בחר ראש העיר להקים גן שיספר את סיפור המסע המרגש ויסחוף צעירים רבים לחוויה מדעית מרתקת.
מכאן החל מסע חיפוש רעיונות שהתגבשו לכדי גן "בראשית", הכולל דגם של החללית ומתקנים נוספים המבוססים על החללית והחלל בכלל. המתקנים יוצרו באופן מיוחד, ובהתאמה לשטח הגן המתוכנן - כ-4 דונם בשטח ציבורי בין רחוב יפה נוף לרחוב התמרים.
טקס גזירת הסרט (צילום: דוברות העירייה)
את הקמת הגן הובילו ראש העירייה צביקה גנדלמן ומ"מ ראש העיר ניר בן-חיים שבעצמו תושב שכונת בית אליעזר, ביחד עם מנכ"ל העירייה שליווה את כל שלבי ההקמה. נציגי SpaceIL תמכו ברעיון הקמת הגן, שתכננה חברת "קו בנוף", והוקם בסיוע הקרן לפיתוח חדרה על-ידי חברת "אלומות" לפיתוח נופי, וכן אגף שפ"ע ומחלקת גנים ונוף של עיריית חדרה.
בטקס החנוכה אמר גנדלמן כי, החללית "בראשית" הינה סמל לשיתוף פעולה בין עמותה פרטית, תעשייה, פילנתרופיה, משרדי ממשלה, מתנדבים ושותפים רבים אשר חברו יחד להפיכת חלום למציאות, ויצירת השראה בקרב ילדים ובני נוער. גנדלמן: "סיפור החללית ממחיש פעם נוספת כיצד בשיתוף פעולה וכוחות מאוחדים השמים הם הגבול. כשעובדים ביחד למען מטרה אחת ניתן להגיע להישגים גדולים וחסרי תקדים, והדבר נכון בכל תחומי החיים".
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.