ועד האגודה השיתופית נווה חיים ביקש להפוך את "בית בוגר" ששימש מועדון שכונתי במשך עשרות שנים וכיום נטוש ומוזנח, לחדר כושר שישרת את התושבים
הוועדה המקומית לתכנון ובנייה אישרה את הבקשה להקים חדר כושר בנווה חיים, במבנה אשר שימש בעבר כמועדון הקהילתי של השכונה. את הבקשה הגישו חברי האגודה השיתופית נווה חיים במטרה הפוך את "בית בוגר", הממוקם על אדמת מינהל ברחוב אוסישקין בשכונה, לחדר כושר ופעילות לטובת התושבים.
שכונת נווה חיים נוסדה בשנות ה-30 כאגודה שיתופית, ולימים התרחבה. "בית בוגר" שימש כמועדון שכונתי לפעילות תרבותית, ופעל כך במשך עשרות שנים. עם השנים התיישן המבנה, וכבר יותר מ-20 שנה עומד נטוש כאבן שאין לה הופכין. לאחרונה מקדם ועד האגודה השיתופית את השבת ימיו של המבנה כקדם, שיפוצו ופתיחתו כחדר כושר לתושבי השכונה. הוועדה המקומית, כאמור, אישרה את הבקשה.
לוועדה הוגשו התנגדויות, שנדחו בנימוק שהשימוש המוצע תואם את הוראות התב"ע החלה על החלקה, וכי בשטח בייי ציבור מותרת פעילות נופש וספורט ואין בשימוש זה שיוי או פגיעה באופי השכונה. המתנגדים הגישו ערר על ההחלטה.
עוד ציינה הוועדה כי כתנאי לאישור ההיתר, על ועד האגודה השיתופית לקבל את הסכמת מינהל מקרקעי ישראל לשינוי המבוקש.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.