כחלק ממסקנות הוועדה למעמד הילד הוצבו ברחבי העיר תמרורים המזהירים את הנהגים מפני שכחת ילדים ברכב
ברחבי חדרה הוצבו תמרורי קבע המזהירים משכחת ילדים ברכב, וזאת כחלק מיישום מסקנות הוועדה לקידום מעמד הילד בראשותה של חברת המועצה עו"ד מירי נחשונוב, להעלאת המודעות לתופעה הטרגית.
על-פי נתוני ארגון בטרם, בין שנת 2008 לשנת 2019 עמד מספרם של המקרים המדווחים על 794 ילדים, כש-30 מהמקרים האלו הסתיימו במות תינוק או פעוט. נותר לשער כמה אלפי מקרים של שכחת ילדים ברכב ארעו אך לא דווחו או לא הגיעו לטיפול רפואי. הצבת התמרורים תסייע להורים למנוע מקרים מהסוג הזה.
לדברי חברת המועצה נחשונוב, "כאמא לילדים אני מכירה ומודעת לעומס המטלות היומיומיות. לא אחת שמענו באמצעות אמצעי התקשורת על מקרים שילדים נשכחו ברכבים על-ידי הוריהם בשל חוסר תשומת לב רגעית, או עומס. כל הורה רוצה למנוע מקרה כזה. שלום ילדינו בכלל ושכחת ילדים ברכב בפרט, אלו נושאים שקרובים לליבי וחשוב לי לעשות כל שביכולתי במסגרת הכלים העומדים לרשותי למען ילדינו. הפעם היה לי חשוב מאוד שיוצבו שלטים קבועים ולא מתחלפים אשר יזהירו ויזכירו להורים שילדיהם ברכב".
נחשונוב מודה על שיתוף הפעולה לו זכתה מחברי הוועדה, וכן למנהל אגף שפ"ע בוריס קוסינובסקי ומנהל מחלקת הכבישים מיכאל קופילנקו על הביצוע בפועל.
נחשונוב ליד תמרור נגד שכחת ילדים (צילום: דוברות העירייה)
בדיוק בימים אלה ובזמן מלחמה, לקראת חג הפסח מותג OP Collection משיק לראשונה חנות פופ-אפ בקניון עופר רמת אביב. לראשונה הושקה השבוע חנות פופ-אפ של המותג OP Collection מבית Ofir Production של אופיר אלסטר. הפופ אפ ייפעל בקומת הכניסה של קניון עופר רמת אביב למשך זמן מוגבל עד 18/3. מדובר בפעם הראשונה שבה המותג יוצא מהאונליין אל העולם הפיזי, עם חנות פופ-אפ חגיגית המציעה מגוון מארזים מעוצבים לקראת חג הפסח לצד כלי נוי ואקססוריז לבית. הקונספט של המותג מציע פתרון אירוח מהיר ונוח - “הפקה ב-5 דקות בקופסה אחת”. אופיר אלסטר, בעלת המותג OP Collection, מסרה: “אנחנו מתרגשים מאוד להשיק לראשונה חנות פופ-אפ פיזית לאחר ההצלחה הגדולה ברשת. היה לנו חשוב להביא את החוויה של OP Collection גם לעולם האמיתי ולאפשר ללקוחות לראות, להרגיש ולהתרשם מהמארזים מקרוב. לקראת חג הפסח יצרנו קולקציה חגיגית שמאפשרת לכל אחד לארח בקלות ובסטייל. ממש הפקה שלמה בחמש דקות בקופסה אחת״.