הגירה חיובית: עיריית חדרה מסייעת בקליטת תושבים חדשים
ראובן יגיל יום ראשון,
13 בדצמבר 2020, 14:07
העירייה גיבשה תוכנית רב-תחומית במטרה להקל על תושבים חדשים את המעבר והקליטה. צעירים ומשפחות צעירות מוזמנים להיעזר במרכז הצעירים העירוני
העירייה פועלת לסיוע בקליטת תושבים חדשים בעיר, ומקדמת תוכניות שיקלו על תושבים אלה את המעבר והקליטה בחדרה. תוכניות הקליטה גובשו בהנחיית ראש העירייה צביקה גנדלמן לאור העלייה בנתוני ההגירה החיובית לעיר, ומיקומה של חדרה בעשירייה הפותחת של הערים הזוכות לקלוט אוכלוסייה חדשה.
כחלק מהיערכות העירייה לקליטת התושבים החדשים גובשה תוכנית רב-תחומית שבמסגרתה יקבל כל תושב חדש אמצעי קשר לקבלת מידע על העיר, השירותים השונים, מוסדות חינוך, בריאות, פעילויות תרבות ופנאי, וכל יתר המענים לצרכיו ולצורכי משפחתו, וכן ליווי ותמיכה בעת המעבר ובשלבי הקליטה.
להרגיש בבית. שי לתושבים החדשים (צילום: דוברות העירייה)
צעירים ומשפחות צעירות אשר עברו לחדרה בשנה האחרונה מוזמנים להיעזר במרכז הצעירים העירוני "טורבינה", הפועל במסגרת אגף נוצ"ץ (נוער צבא וצעירים) של העירייה. במרכז צעירים ישמחו להציע סיוע בקליטה מיטבית בעיר, הנגשת מידע, סיוע בכל הדרוש, ואפילו שי קטן שיגיע עד לפתח הדלת באהבה. ניתן ליצור קשר עם מנהלת תחום משפחות צעירות במרכז הצעירים, מיטל שבת, בטלפון 04-6331787 או בדוא"ל meital.s@bthere.org.il.
ראש העירייה קורא לתושבים החדשים להיעזר בשירותי הקליטה שמציעה העירייה. גנדלמן: "אני מאחל לתושבים החדשים ברוכים הבאים בשמי ובשם תושבי חדרה. אין לי ספק שבחירתכם בחדרה נבעה מהיותה עיר מתקדמת ומתפתחת, אשר בד בבד שומרת על איכות חיים ועל צביונה הירוק. אנו פועלים להשתלבותכם המהירה, ורואים בכם, כמו גם בתושבים הוותיקים, שותפים מלאים לעשייה המתבצעת בעיר, בתקווה לראותכם לוקחים חלק בקידומה של חדרה".
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.