תוכנית "נושמים לרווחה" שנועד לסייע למשפחות החיות בעוני ובהדרה לשפר את מצבן ואת רמת חייהן, כללה גם קבוצה ייחודית לגברים וציינה סיום של מחזור נוסף
בטקס זום צנוע צוין הסיום של מחזור נוסף בתוכנית "נושמים לרווחה" שמוביל אגף הרווחה של עיריית חדרה. תוכנית "נושמים לרווחה" נחשבת כיום לתוכנית הדגל של משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים בתחום העוני, ונועדה לסייע למשפחות החיות בעוני והדרה ליצור שינוי במצבן ולשפר את רמת חייהן. במסגרת התוכנית, הנמשכת שנתיים, מלווים עובדים סוציאליים באופן אישי את המשפחות, בונים בשותפות עם כל משפחה תוכנית התערבות המותאמת עבורה באופן ייחודי. התוכנית מביאה בחשבון את כל ההיבטים של חיי המשפחה: התנהלות כלכלית, תעסוקה, מיצוי הזכויות מול הרשויות, בריאות פיזית ונפשית ומסוגלות זוגית ומשפחתית. בנוסף, כל משפחה מקבלת מענים קהילתיים ייעודיים המתאימים לה ב"מרכז עוצמה": קורס ניהול כלכלי, העצמה ותעסוקה ועוד.
בשנה האחרונה התקיימו במסגרת התוכנית גם מפגשים של קבוצת גברים "הג'בארים" למשך 6 חודשים, פעם בשבוע. במפגשים שוחחה הקבוצה על נושאים כמו זוגיות, הורות, הגבריות החדשה, תקשורת, מוטיבציה, הרגלים ועוד.
צוות התוכנית (צילום: דוברות העירייה)
מסיבת הסיום של "נושמים לרווחה", שהיתה אמורה להתקיים כבשנים עברו במעמד ראש העיר ומנהלות אגף הרווחה, התקיימה לבסוף בזום בשל אילוצי הקורונה. בצהרי מסיבת הסיום, קיבלה כל משפחה לביתה משלוח מיוחד: מארז מתוקים מפנק, תעודת הישג לסיום התכנית ושובר לארוחת בוקר משפחתית.
הרצאת השראה. נועם גרשוני (צילום: דוברות העירייה)
האירוע עצמו התחיל בנאומים של מנהלת מחלקת מזרח באגף הרווחה עינב כצמן, שהיא גם רפרנטית התוכנית באגף, ושל צוות התוכנית עו"ס דליה שסטצקי והמלוות אולגה לסקיב, הדס דהן ויעל ממן. בתום הברכות התקיימה הרצאת השראה מרגשת של נועם גרשוני, טייס חיל האוויר לשעבר שנפצע אנושות במלחמת לבנון השנייה ועבר תהליך שיקום הנחשב לנס רפואי. בנוסף נערך שעשועון עם שאלות על התוכנית, והמשפחות עצמן שיתפו בתהליכים שעברו והעלו זכרונות מאירועים משותפים.
לדברי צוות התוכנית: "למרות הקורונה היה לנו ברור שעל מסיבת הסיום הזו אנחנו לא מוותרות. מעבר לחגיגיות ולטקסיות, יש לקיום וציון סיום משותף שכזה ערך רב. האפשרות של כל משפחה לשתף משפחות אחרות בתהליך שעברו, מאפשרת למשפחות פרספקטיבת התבוננות נוספת בשינוי שהצליחו לעבור. בנוסף, המפגש והחיבור לעוד כ-40 משפחות, שגם הן עברו תהליכים משמעותיים בשנתיים האחרונות, מאפשר חיבור לקהילה הרחבה יותר, תחושה של ביחד, עוצמה וכוח. כל אלו מעלים את תחושת הערך העצמי ומגבירים את ההישגים שכל משפחה הגיעה אליהם".
כצמן: "למרות המגבלות הצליחו צוות התוכנית בשיתוף המשפחות לקיים באופן יצירתי טקס חגיגי, מרגש ואינטימי, וזו ההוכחה לכך שכשחושבים מחוץ לקופסה גם מפגשים דרך מחשב יכולים לייצר נופך של קרבה בין אנשים".
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
פלאשנט עסקים | 10.8.2026
האם מותר לנשל את הילדים מהירושה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.8.2026
גנב רכב נתפס על חם בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 6.8.2026
אזרחות ברומניה – כל מה שצריך לדעת על הזכאות, התהליך והיתרונות
...
פלאשנט עסקים | 5.8.2026
כך תבחרו מלון בחו"ל בעזרת אתר "מטיילים בעולם"
...
פלאשנט עסקים | 5.8.2026
איים על שוטרים עם פטיש ונעצר
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.8.2026
צוואות הדדיות או נפרדות: מה מתאים לכם?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 31.7.2026
נהגים שימו לב!!
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.7.2026
גל חסימות מסתורי בווטסאפ: כך תשמרו על המידע שלכם
...
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
מדהים: כ-350 אורחים הגיעו להשקת קולקציית הערב החדשה של בית האופנה גולברי, שעוצבה בשיתוף מעצב העילית דרור קונטנטו, שחגגו לו גם בהפתעה יום הולדת 40. מי שהגיעו לפרגן: השרה מירי רגב, אופירה אסייג שהגיע יחד עם חברתה הטובה פולה בליק, שגית רביבו בגזרה דקיקה ביותר לאחר ניתוח שעברה, ויקי חלימי מ'חתונמי' שסיפרה שהיא בזוגיות חדשה ולא מסרה פרטים למעט 'שמאושרת ביותר', השחקן דין מרישניקוב ואשתו אנני, לאה שנירר שהגיע עם שלמת ערב קלאסית של דרור, רומי נוף שהתפנתה לפרגן למרות החזרות האינטנסביות ברוקדים עם כוכבים, גל גברעם שמהרה לצאת גם לחתונה של אור שפיץ, עוד הגיעו לפרגן: הזמרת זהבה בן, לאה ינאי, אירה דולפין, גלית יאצפן, רותם ישראל, מעיין דורי הנשואה הטרייה, קרן קדוש, השף אורן אוסידון, אורטל בניסנטי, ליבילינד ועוד.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.