הברון דה רוטשילד נפטר אמש בביתו בשווייץ מהתקף לב. משפחת רוטשילד העבירה לקרן אדמונד דה רוטשילד ללא כל תמורה, עשרות אלפי דונמים של מקרקעין באזור קיסריה
קבוצת אדמונד דה רוטשילד מודיעה בצער רב ובכאב עמוק על פטירתו של הברון בנג'מין דה רוטשילד. הברון ז"ל לקה בליבו ונפטר אמש (15.1.21), בביתו בפרגני (שווייץ). בן 57.5 היה במותו. ליבם ומחשבותיהם של עובדי הקבוצה בארץ ובעולם נתונים בשעה זו עם רעייתו, הברונית אריאן דה רוטשילד ובנותיהם, והם שולחים תנחומיהם העמוקים אליהן ולכל בני משפחתו.
הברון בנג'מין דה רוטשילד ז"ל, נולד ב-30 ביולי 1963 לברונים אדמונד ונדין דה רוטשילד. מאז 1997, עמד הברון בנג'מין המנוח בראש הקבוצה שייסד אביו ופיתח והרחיב את עסקיה ואת פעילותה הפילנתרופית בהיקפים יוצאי דופן. הברון בנג'מין המנוח, בלט כיזם בעל חזון ומעוף, מומחה בעל שם בתחומי המימון והחדשנות לצד היותו נדבן פעיל אשר המשיך את מורשת המשפחה ותרם רבות לחיזוקה של החברה בישראל. במגוון פעילויותיו התמיד הברון בנג'מין דה רוטשילד בטיפוח מורשת שושלת רוטשילד לדורותיה.
בשנים האחרונות התמקד הברון המנוח בגיבוש חזון הקבוצה לשנים הבאות, כאשר על הניהול השוטף של עסקי הקבוצה והעשייה הפילנתרופית הופקדה רעייתו הברונית אריאן דה רוטשילד.
הברון בנג'מין דה רוטשילד (צילום: דוברות קבוצת רוטשילד)
קבוצת ההשקעות אדמונד דה רוטשילד, פועלת ע"פ האסטרטגיה שהתוו הברון בנג'מין והברונית אריאן דה רוטשילד, למיצוי ההון לבניית עולם עתידי טוב יותר. הקבוצה מתמחה בבנקאות פרטית, ניהול נכסים והון של משפחות ולקוחות בינלאומיים, יזמים ומשקיעים מוסדיים.
הקבוצה שפועלת ב-32 משרדים ברחבי העולם, מנהלת נכסים בשווי של 173 מיליארד פרנק שוויצרי (כ-160 מיליארד אירו) ומעסיקה כ-2,600 עובדים.
בישראל, מפעילה הקבוצה את בית ההשקעות אדמונד דה רוטשילד (ישראל) ופעילה בעיקר בפילנתרופיה - באמצעות קרן אדמונד דה רוטשילד, אותה ייסד הברון אדמונד דה רוטשילד, אביו של הברון בנג'מין. קרן אדמונד דה רוטשילד, אליה העבירה משפחת רוטשילד - ללא כל תמורה, עשרות אלפי דונמים של מקרקעין באזור קיסריה, מגלמת את מחוייבות השושלת המשפחתית מאז ימי "הנדיב הידוע" ופועלת לחיזוקה של החברה בישראל באמצעות תרומות חסרות תקדים שהעמידה הקרן לקידום החינוך הגבוה בישראל.
בשנים בהן מובילים הברון בנג'מין והברונית אריאן דה רוטשילד את הפעילות בקרן , תרמה קרן אדמונד דה רוטשילד יותר ממיליארד ש"ח לצמצום פערים בחברה הישראלית ולקידום המצויינות בה. במהלך השנה האחרונה נרתמו הברון בנג'מין ז"ל ורעייתו הברונית אריאן דה רוטשילד גם למאבק בקורונה – בין השאר ובהעמדת בתרומה של יותר מ-70 מיליון ש"ח על ידי הקרן למימון מחקר ורכש ציוד מגן לצוותים הרפואיים בבתי החולים בכל רחבי ישראל.
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
הסתיים קורס המנהיגות הסביבתית "אקולידר"
...
פלאשנט לוקאלי | 1.8.2026
מדברים על זה
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
לאחר שהמראה החדש של גלית גוטמן זכה לחשיפה תקשורתית רחבה, ועורר באזז ברשתות החברתיות, נחשף המהלך שעומד מאחורי השינוי: קמפיין חדש למותג צבעי השיער אקסלנס קרם מבית לוריאל פריז. במסגרת הקמפיין, בהובלת אשת הטלוויזיה ואייקון הסטייל הישראלי גלית גוטמן, היא נפרדת לראשונה מזה שנים מהמראה הבלונדיני המזוהה עמה וחוזרת לגוון החום שליווה אותה בתחילת דרכה - צבע נעוריה.
פסטיבל האוכל של נתניה חגג בגדול בכיכר העצמאות והביא איתו ערב של טעמים, מוזיקה ואווירה נהדרת. רגע לפני העלייה לבמה תפסנו את סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, יחד עם סאבלימינל, באירוע שסיכם קיץ גדוש בפסטיבלים, הופעות ואירועים ברחבי העיר.
תערוכת יחיד של האמנית רותי סגל, "הכחול הגדול", תיפתח ב-10 בספטמבר בבית האמנים בתל אביב, באוצרותו של אריה ברקוביץ. התערוכה פורשת מבט על יצירתה לאורך השנים, כשהטבע ובמיוחד הים, השמיים והעצים, עומדים במרכזה. הצבע הכחול משמש כחוט המקשר בין העבודות, שבהן נעה סגל בין ריאליזם להפשטה. באמצעות משיכות מכחול רחבות וצבעוניות עזה היא מפרקת את נופי הטבע ומרכיבה אותם מחדש, כשהנוף הופך גם למרחב של זיכרון, רגש וגעגוע. התערוכה תוצג עד 3 באוקטובר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.